- 2021.12.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 perc
- Sütés/főzés5 perc
- Adag1
- Megtekintés11 678
Amennyiben szeretünk sütiket készíteni, egy finom csokis vajkrém recept nem hiányozhat a recepttárunkból. Nagyon jól jön torták, sütik, muffinok díszítéséhez, tölteléknek, vagy bevonóként is. Ebből a receptből, egy csodálatos, igazán krémes csokikrém készíthető mindössze tíz perc alatt.
A fentiekben felsoroltak mellett nagy előnye még, hogy szép fényes és jól tartja formáját, habzsákból kinyomva mesteri műveket lehet készíteni belőle.
Úgy, ahogy a Pompom Meséiben Gombóc Artúr felsorolja, hogy hány féle csokoládét szeret, úgy lehetne felsorolni, hány féleképpen készíthetünk csokoládékrémet 😊. Amiket kipróbáltunk és bevált a csokis vajkrémen kívül, az a tejszínes párizsi krém (Ganaché), és a főzött csokikrém, az is többféle módon elkészítve. Készítettünk belőlük sütiket is, amelyeknek receptjeit a neveikre kattintva megtekinthetsz:
Fatörzs torta recept
Csokis sajttorta sütés nélkül
Csokitorta sütés nélkül
Párizsi krém (Ganaché)
Tippek a vajas csokikrém elkészítéséhez:
– A csokit vízgőz felett olvasztjuk fel. Ügyelj arra, hogy a víz és felcsapódó vízgőz se érintkezzen a csokival, mert az tönkre teheti a csokikrém állagát.
– A receptben sűrített tejet használunk, de helyettesíthető cukorral is. A cukor vajjal való kikeverése kissé időigényes lehet. … vagyis, igazából mi helyettesítettük a cukrot sűrített tejjel 😊, mert így sokkal gyorsabban elkészíthető a krém.
– Ez a csokis vajkrém hűtőben, lezárva tárolva akár 2 hónapig is felhasználható marad. Használat előtt a szobahőmérsékletű krémet habverővel krémesítsd fel. Ezt követően ismét felhasználható.
Ez a csodálatos vajkrém mindössze tíz perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
Receptleírás
A csokoládé felolvasztásához tegyél fel egy lábast ⅓ részig vízzel töltve. Helyezz egy hőálló keverőtálat a lábas fölé oly módon, hogy a tál feneke ne érintkezzen a vízzel. Tördeld bele a csokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel és keverd csomómentesre.
Amikor a csokoládé felolvadt, tedd félre a tűzről és hagyd hűlni.
Egy másik tálban egy habverővel keverd el a hideg vajat a sűrített tejjel. (Ne aggódj, ha nem tűnik teljesen eldolgozottnak. Amikor az olvasztott csokoládét hozzákevered tökéletes lesz az állaga.)
Egy habverővel alaposan dolgozd el a langyos csokit a vajas krémben. Meglátod milyen gyorsan változik át krémes, fényes krémmé.
Ha díszítéshez szeretnéd a csokikrémet felhasználni, akkor egy habzsákba töltve könnyebben formálhatod.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Csokis vajkrém
Hozzávalók
Follow The Directions
A csokoládé felolvasztásához tegyél fel egy lábast ⅓ részig vízzel töltve. Helyezz egy hőálló keverőtálat a lábas fölé oly módon, hogy a tál feneke ne érintkezzen a vízzel. Tördeld bele a csokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel és keverd csomómentesre.
Amikor a csokoládé felolvadt, tedd félre a tűzről és hagyd hűlni.
Egy másik tálban egy habverővel keverd el a hideg vajat a sűrített tejjel. (Ne aggódj, ha nem tűnik teljesen eldolgozottnak. Amikor az olvasztott csokoládét hozzákevered tökéletes lesz az állaga.)
Egy habverővel alaposan dolgozd el a langyos csokit a vajas krémben. Meglátod milyen gyorsan változik át krémes, fényes krémmé.
Ha díszítéshez szeretnéd a csokikrémet felhasználni, akkor egy habzsákba töltve könnyebben formálhatod.
Szólj hozzá!