- 2021.12.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés5 perc
- Sütés/főzés5 perc
- Adag1
- Megtekintés7 316
Amennyiben szeretünk sütiket készÃteni, egy finom csokis vajkrém recept nem hiányozhat a recepttárunkból. Nagyon jól jön torták, sütik, muffinok dÃszÃtéséhez, tölteléknek, vagy bevonóként is. EbbÅ‘l a receptbÅ‘l, egy csodálatos, igazán krémes csokikrém készÃthetÅ‘ mindössze tÃz perc alatt.
A fentiekben felsoroltak mellett nagy elÅ‘nye még, hogy szép fényes és jól tartja formáját, habzsákból kinyomva mesteri műveket lehet készÃteni belÅ‘le.
Úgy, ahogy a Pompom Meséiben Gombóc Artúr felsorolja, hogy hány féle csokoládét szeret, úgy lehetne felsorolni, hány féleképpen készÃthetünk csokoládékrémet 😊. Amiket kipróbáltunk és bevált a csokis vajkrémen kÃvül, az a tejszÃnes párizsi krém (Ganaché), és a fÅ‘zött csokikrém, az is többféle módon elkészÃtve. KészÃtettünk belÅ‘lük sütiket is, amelyeknek receptjeit a neveikre kattintva megtekinthetsz:
Fatörzs torta recept
Csokis sajttorta sütés nélkül
Csokitorta sütés nélkül
Párizsi krém (Ganaché)
Â
Tippek a vajas csokikrém elkészÃtéséhez:
– A csokit vÃzgÅ‘z felett olvasztjuk fel. Ügyelj arra, hogy a vÃz és felcsapódó vÃzgÅ‘z se érintkezzen a csokival, mert az tönkre teheti a csokikrém állagát.
– A receptben sűrÃtett tejet használunk, de helyettesÃthetÅ‘ cukorral is. A cukor vajjal való kikeverése kissé idÅ‘igényes lehet. … vagyis, igazából mi helyettesÃtettük a cukrot sűrÃtett tejjel 😊, mert Ãgy sokkal gyorsabban elkészÃthetÅ‘ a krém.
– Ez a csokis vajkrém hűtÅ‘ben, lezárva tárolva akár 2 hónapig is felhasználható marad. Használat elÅ‘tt a szobahÅ‘mérsékletű krémet habverÅ‘vel krémesÃtsd fel. Ezt követÅ‘en ismét felhasználható.
Ez a csodálatos vajkrém mindössze tÃz perc alatt elkészÃthetÅ‘.
Hozzávalók
ReceptleÃrás

A csokoládé felolvasztásához tegyél fel egy lábast â…“ részig vÃzzel töltve. Helyezz egy hőálló keverÅ‘tálat a lábas fölé oly módon, hogy a tál feneke ne érintkezzen a vÃzzel. Tördeld bele a csokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel és keverd csomómentesre.

Amikor a csokoládé felolvadt, tedd félre a tűzről és hagyd hűlni.

Egy másik tálban egy habverÅ‘vel keverd el a hideg vajat a sűrÃtett tejjel. (Ne aggódj, ha nem tűnik teljesen eldolgozottnak. Amikor az olvasztott csokoládét hozzákevered tökéletes lesz az állaga.)

Egy habverővel alaposan dolgozd el a langyos csokit a vajas krémben. Meglátod milyen gyorsan változik át krémes, fényes krémmé.


Ha dÃszÃtéshez szeretnéd a csokikrémet felhasználni, akkor egy habzsákba töltve könnyebben formálhatod.

Nézd meg ezeket a recepteket is:
Csokis vajkrém
Hozzávalók
Follow The Directions

A csokoládé felolvasztásához tegyél fel egy lábast â…“ részig vÃzzel töltve. Helyezz egy hőálló keverÅ‘tálat a lábas fölé oly módon, hogy a tál feneke ne érintkezzen a vÃzzel. Tördeld bele a csokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel és keverd csomómentesre.

Amikor a csokoládé felolvadt, tedd félre a tűzről és hagyd hűlni.

Egy másik tálban egy habverÅ‘vel keverd el a hideg vajat a sűrÃtett tejjel. (Ne aggódj, ha nem tűnik teljesen eldolgozottnak. Amikor az olvasztott csokoládét hozzákevered tökéletes lesz az állaga.)

Egy habverővel alaposan dolgozd el a langyos csokit a vajas krémben. Meglátod milyen gyorsan változik át krémes, fényes krémmé.


Ha dÃszÃtéshez szeretnéd a csokikrémet felhasználni, akkor egy habzsákba töltve könnyebben formálhatod.

Szólj hozzá!