Egészségtál logo

Csokis vajkrém

Csokis vajkrém
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    5 perc
  • Adag
    1
  • Megtekintés
    1 093

Amennyiben szeretünk sütiket készíteni, egy finom csokis vajkrém recept nem hiányozhat a recepttárunkból. Nagyon jól jön torták, sütik, muffinok díszítéséhez, tölteléknek, vagy bevonóként is. Ebből a receptből, egy csodálatos, igazán krémes csokikrém készíthető mindössze tíz perc alatt.

A fentiekben felsoroltak mellett nagy előnye még, hogy szép fényes és jól tartja formáját, habzsákból kinyomva mesteri műveket lehet készíteni belőle.

Úgy, ahogy a Pompom Meséiben Gombóc Artúr felsorolja, hogy hány féle csokoládét szeret, úgy lehetne felsorolni, hány féleképpen készíthetünk csokoládékrémet 😊. Amiket kipróbáltunk és bevált a csokis vajkrémen kívül, az a tejszínes párizsi krém (Ganaché), és a főzött csokikrém, az is többféle módon elkészítve. Készítettünk belőlük sütiket is, amelyeknek receptjeit a neveikre kattintva megtekinthetsz:

Fatörzs torta recept

Csokis sajttorta sütés nélkül

Csokitorta sütés nélkül

Párizsi krém (Ganaché)

 

Tippek a vajas csokikrém elkészítéséhez:

– A csokit vízgőz felett olvasztjuk fel. Ügyelj arra, hogy a víz és felcsapódó vízgőz se érintkezzen a csokival, mert az tönkre teheti a csokikrém állagát.

– A receptben sűrített tejet használunk, de helyettesíthető cukorral is. A cukor vajjal való kikeverése kissé időigényes lehet. … vagyis, igazából mi helyettesítettük a cukrot sűrített tejjel 😊, mert így sokkal gyorsabban elkészíthető a krém.

– Ez a csokis vajkrém hűtőben, lezárva tárolva akár 2 hónapig is felhasználható marad. Használat előtt a szobahőmérsékletű krémet habverővel krémesítsd fel. Ezt követően ismét felhasználható.

Ez a csodálatos vajkrém mindössze tíz perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Csokis vajkrém

    A csokoládé felolvasztásához tegyél fel egy lábast ⅓ részig vízzel töltve. Helyezz egy hőálló keverőtálat a lábas fölé oly módon, hogy a tál feneke ne érintkezzen a vízzel. Tördeld bele a csokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel és keverd csomómentesre.

    Lépés 2
    Csokis vajkrém

    Amikor a csokoládé felolvadt, tedd félre a tűzről és hagyd hűlni.

    Lépés 3
    Csokis vajkrém

    Egy másik tálban egy habverővel keverd el a hideg vajat a sűrített tejjel. (Ne aggódj, ha nem tűnik teljesen eldolgozottnak. Amikor az olvasztott csokoládét hozzákevered tökéletes lesz az állaga.)

    Lépés 4
    Csokis vajkrém

    Egy habverővel alaposan dolgozd el a langyos csokit a vajas krémben. Meglátod milyen gyorsan változik át krémes, fényes krémmé.

    Lépés 5
    Csokis vajkrém

    Lépés 6
    Csokis vajkrém

    Ha díszítéshez szeretnéd a csokikrémet felhasználni, akkor egy habzsákba töltve könnyebben formálhatod.

    Lépés 7
    Csokis vajkrém

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.