- 2021.05.17.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Francia
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés20 perc (hűtés)
- Megtekintés21 123
Ez a cukrászatban oly népszerű párizsi krém, francia eredetű. Magyarul ganázs krém és ganaché néven is ismert, ami a krém eredeti francia neve. Ez a csokikrém nem más, mint a meleg tejszÃnnel felolvasztott csokoládéból készült krém. A csokoládé és a habtejszÃn hagyományos 1:1 aránya változhat, a felhasználási szándéktól függÅ‘en.
Itt egy klasszikus párizsi krém receptet mutatunk be, amely 2:1 aránnyal készül és vajjal egészül ki. Ezzel a mértékegységgel dolgozva közepes sűrűségű, kenhetÅ‘ és kiegyensúlyozott Ãzű csokikrémet kapsz. Ideális torták bevonásához, habbá verve pedig bonbonok vagy sütemények töltésére, dÃszÃtéséhez is nagyszerű. A kikevert csokoládé krémhez vajat is szoktak adni, amitÅ‘l szép fényes lesz a szÃne. Ismertebb sütik, pl. Lúdláb, Tátra-csúcs, vagy Fatörzs csokis sütik is párizsi krémbÅ‘l készülnek.
Tippek a csokikrém elkészÃtéséhez:
– LehetÅ‘leg jó minÅ‘ségű csokoládét használj (min. 72%).
– Ha vajjal készÃted a krémet, akkor finomabb, ha margarint használsz, akkor az állaga lágyabb lesz.
További sütikrém recepteket ide kattintva tudsz megtekinteni.
Hozzávalók
ReceptleÃrás

A tejszÃnt hevÃtsd forráspontig, de nem kell felforralni. Amikor az elsÅ‘ buborékok megjelennek, húzd le a tűzhelyrÅ‘l.

A tört csokoládét tedd egy keverőtálba.

Öntsd hozzá a tejszÃnt.

Majd keverd simára egy habverővel.

A keverékhez add hozzá a hideg vajat, és keverd csomómentesre.

Az elkészült csoki krém használható folyékony állapotában torták bevonására is. A másik lehetÅ‘ség, hogy a csokikrémet egy tálcára terÃtve, folpack-kal lefedve a hűtÅ‘ben hagyod megdermedni.


A lehűlt krémet szedd át egy tálba.

Egy habverÅ‘ segÃtségével verd habbá. Nagyszerűen használható torták, bonbonok töltésére és dÃszÃtésére is.

Nézd meg ezeket a recepteket is:
Párizsi krém (Ganaché)
Hozzávalók
Follow The Directions

A tejszÃnt hevÃtsd forráspontig, de nem kell felforralni. Amikor az elsÅ‘ buborékok megjelennek, húzd le a tűzhelyrÅ‘l.

A tört csokoládét tedd egy keverőtálba.

Öntsd hozzá a tejszÃnt.

Majd keverd simára egy habverővel.

A keverékhez add hozzá a hideg vajat, és keverd csomómentesre.

Az elkészült csoki krém használható folyékony állapotában torták bevonására is. A másik lehetÅ‘ség, hogy a csokikrémet egy tálcára terÃtve, folpack-kal lefedve a hűtÅ‘ben hagyod megdermedni.


A lehűlt krémet szedd át egy tálba.

Egy habverÅ‘ segÃtségével verd habbá. Nagyszerűen használható torták, bonbonok töltésére és dÃszÃtésére is.

Szólj hozzá!