- 2021.05.17.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Cuisine: Francia
- Difficulty: Easy
- 24 532 Megtekintés


- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés20 perc (hűtés)
- Ready In30 perc
Ez a cukrászatban oly népszerű párizsi krém, francia eredetű. Magyarul ganázs krém és ganaché néven is ismert, ami a krém eredeti francia neve. Ez a csokikrém nem más, mint a meleg tejszínnel felolvasztott csokoládéból készült krém. A csokoládé és a habtejszín hagyományos 1:1 aránya változhat, a felhasználási szándéktól függően.
Itt egy klasszikus párizsi krém receptet mutatunk be, amely 2:1 aránnyal készül és vajjal egészül ki. Ezzel a mértékegységgel dolgozva közepes sűrűségű, kenhető és kiegyensúlyozott ízű csokikrémet kapsz. Ideális torták bevonásához, habbá verve pedig bonbonok vagy sütemények töltésére, díszítéséhez is nagyszerű. A kikevert csokoládé krémhez vajat is szoktak adni, amitől szép fényes lesz a színe. Ismertebb sütik, pl. Lúdláb, Tátra-csúcs, vagy Fatörzs csokis sütik is párizsi krémből készülnek.
Tippek a csokikrém elkészítéséhez:
– Lehetőleg jó minőségű csokoládét használj (min. 72%).
– Ha vajjal készíted a krémet, akkor finomabb, ha margarint használsz, akkor az állaga lágyabb lesz.
További sütikrém recepteket ide kattintva tudsz megtekinteni.
Ingredients
Directions

A tejszínt hevítsd forráspontig, de nem kell felforralni. Amikor az első buborékok megjelennek, húzd le a tűzhelyről.

A tört csokoládét tedd egy keverőtálba.

Öntsd hozzá a tejszínt.

Majd keverd simára egy habverővel.

A keverékhez add hozzá a hideg vajat, és keverd csomómentesre.

Az elkészült csoki krém használható folyékony állapotában torták bevonására is. A másik lehetőség, hogy a csokikrémet egy tálcára terítve, folpack-kal lefedve a hűtőben hagyod megdermedni.


A lehűlt krémet szedd át egy tálba.

Egy habverő segítségével verd habbá. Nagyszerűen használható torták, bonbonok töltésére és díszítésére is.

Nézd meg ezeket a recepteket is:
Párizsi krém (Ganaché)
Ingredients
Follow The Directions

A tejszínt hevítsd forráspontig, de nem kell felforralni. Amikor az első buborékok megjelennek, húzd le a tűzhelyről.

A tört csokoládét tedd egy keverőtálba.

Öntsd hozzá a tejszínt.

Majd keverd simára egy habverővel.

A keverékhez add hozzá a hideg vajat, és keverd csomómentesre.

Az elkészült csoki krém használható folyékony állapotában torták bevonására is. A másik lehetőség, hogy a csokikrémet egy tálcára terítve, folpack-kal lefedve a hűtőben hagyod megdermedni.


A lehűlt krémet szedd át egy tálba.

Egy habverő segítségével verd habbá. Nagyszerűen használható torták, bonbonok töltésére és díszítésére is.

Leave a Review