Ajándék csomagolás

Ajándék csomagolás

Az ajándékozás az egyetemes emberi szokások közé tartozik. Mindenki szeret adni és/vagy kapni ajándékot. Az ajándék fontos része az ajándék csomagolás. Az ajándékozásra millió okot és alkalmat találhatunk, legyen az a szeretet ünnepe a karácsony, születésnap, évforduló stb.

Ajándék csomagolás

Ami csodálatos az ajándékozásban, hogy mindkét fél örömet talál benne. Aki adja az ajándékot, az készül, gondol a másikra, keresi mivel okozhat örömet. Miután megtaláltuk a tökéletes ajándékot, még egy extrát tudunk hozzáadni, ami fokozza az ünnepelt örömét, ez pedig a csomagolás. Nincs is annál jobb, mikor kapsz egy ajándékot, ami szépen be van csomagolva és izgalommal tölt el, hogy mit rejt ez a kis dekoráció. Ezért most két kreatív és egyszerűen kivitelezhető ajándékcsomagolási ötletet mutatunk be, amellyel reméljük segítünk neked inspirálódni 😊.

Az első egy keleti, a japánokra oly jellemző letisztult formájú papírcsomagolás. Bármilyen szögletes, pl. doboz, könyv vagy, kozmetikai termék elegáns megjelenést kap ebben a kimonót idéző csomagolásban. 

A másik egy igazán gazdag és látványos masni elkészítése. Mindkét technika egyedivé és alkalmivá emeli az ajándék megjelenését. Mindössze 5 perc és néhány alapanyag segítségével feledhetetlenné teheted az ajándékozás örömét. 

A technikák könnyebb elsajátításához készítettünk videót is, amit szeretettel ajánlunk neked.

Ajándék csomagolás kreatívan videó:

Ajándék csomagolás elkészítésének leírása:

1. Mérd ki a csomagolópapír ívből a számodra szükséges méretet. Ehhez nem kell mást tenned, mint az ajándékdoboz minden oldalát körbe forgatnod a papíron. A kimért hosszúságnál jelöld meg a papírt, hajts be és vágd le a felesleges darabot. A papír kimérését követően következhet az ajándék csomagolása. 

2. Ezt követően a papír szélét igazítsd a doboz aljának szélességéhez, a doboz felső széléhez.

Ajándék csomagolás

3. Majd hajtsd le a papír felső részét a doboz feléig vagy ⅔ -ig.

Ajándék csomagolás

4. A doboz alján lévő papírt hajtsd fel oly módon, hogy fedje és annak felső szélét. Simítsd el a papírt a doboz éleinél, hogy felvegye annak formáját, és a felülről lehajtott papír egy alsó és felső szárnyra szétválasztható legyen.

5. A felső szárny egyik felét hajtsd a doboz közepe felé. Ezt ismételd meg a másik szárnnyal is, majd a doboz alján lévő papírt hajtsd a doboz közepe felé. Ezt ismételd meg a csomagolópapír alsó szárnyaival is. Kívülről átfedve az előző réteget.

Ajándék csomagolás

6. Egy kétoldalú ragasztószalaggal tapaszd össze az illesztésnél.

Ajándék csomagolás

7. Végül a doboz alján hajtogasd be a papír szélét és ragaszd le ismét egy ragasztószalaggal. Az elkészült kimonó jellegű csomagolás ráncaiba illeszthetsz ajándékkártyát vagy fenyőágat, egyéb díszítő elemet.

Ajándék csomagolás

Masni elkészítésének leírása:

1. Első lépésben kösd körbe az ajándékot szalaggal. A szalag szárát pedig vágd el a kívánt hosszúságnál. Később ide fogom illeszteni a masnit. A masni készítéshez sok szalagra lesz szükség. (Én 180 cm hosszú szalagot mértem ki.)

Masni készítés

Masni készítés

2. A kimért szalagot vágd el és próbáld ki milyen méretben mutat jól a csomagoláson. Amikor ezzel megvagy, göngyöld  fel a szalagot, majd hajtsd félbe. A hajtás mentén vágd kissé be egy ollóval a szalag mindkét oldalát anélkül, hogy átvágnád.

Masni készítés

Masni készítés

3. Egy dróttal, cérnával vagy szalaggal kösd át a közepét és illeszd a díszdobozon futó szalag középpontjába. Vágj le egy újabb darab szalagot (kb. 25 cm), fűzd át a csomagoláson lévő szalag alatt és kösd meg vele a feltekert masnit.

Masni készítés

Masni készítés

Masni készítés

4. Ezt követően húzz ki egyesével minden szalag darabkát, és igazítsd el ízlés szerint. Amikor a masni egyik felével elkészültél, ismételd meg a műveletet a másik felével is. Az elkészült masni csodálatosan mutat bármilyen ajándékon.

Masni készítés

Masni készítés

Masni készítés

 

További dekorációs ötletekért kattints ide és nézd meg a Dekorációs ötletek gyűjteményünket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük