Hogyan tüntethető el a hagymaszag a kezedről

Hagymaszag

Szinte minden háziasszonyt érintő probléma a fokhagyma- és a hagymaszag eltüntetése a kézről.

A magyar háztartásokban jellemzően sok hagymát és fokhagymát használunk, köszönhetően a magyaros ételeknek. Így sokszor előfordulhat velünk, hogy elkészítünk egy ételt, amihez hagymát kellett vágni és még másnap is érezzük a hagyma szagát a kezünkön, ami valljuk be, nem túl kellemes. Hiába is dörzsöljük, vagy mossuk meg többször a kezünket különféle szappanokkal, a szag marad. Mire elmenne a szag, már ismét hagymát kell vágnunk a következő főzésnél 😩.

Így joggal merül fel a kérdés, „Mit tegyek a hagymaszag ellen?”

Hagymaszag

Vannak közismertebb többé-kevésbé működő praktikák, amelyek valakinél beváltak, valakinél nem. Ezek közül egy pár:

– félbevágott citrommal bedörzsölni a kezet

– ecetes vízzel lemosni a kezet

– szagmentesítő folyékony szappan, amely kereskedelemben kapható

– petrezselyemmel bedörzsölni a kezet

– őrölt kávéval dörzsölni a kezet

– rozsdamentes kanállal dörzsölni a kezeket, hideg folyó víz alatt

– és még számtalan más további ötlet

Zárójelben jegyzem meg, hogy nem mindet próbáltam ki ezek közül, de amelyiket igen, az sajnos nem hozta meg a 100%-os sikert. De miután megtaláltam az igazi megoldást, már nem próbálkoztam tovább, azóta is azt alkalmazom.

A tuti tipp, hogyan távolítsd el a hagymaszagot a kezedről

Ez a tipp, amit most megosztok veled az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás. Nem kell hozzá semmiféle kemikália, sem zöldségek.

Hagymaszag

2 fontos momentuma van a technikának.

  1. A fokhagyma felvágása után a kezeket folyó hideg vízben kell megmosni, de TILOS ERŐSEN ÖSSZEDÖRZSÖLNI a kezeket! Enyhén, finoman, lazán, „éppen hogy” szabad csak megmosni.

  2. A másik fontos dolog, hogy a kézöblítés után a vizet csak felitatjuk a kezekről, egy száraz konyharuha segítségével. Itt is TILOS A DÖRZSÖLÉS!

És tatááám… a hagymaszag volt, nincs 👏👏

Ezt a technikát egy spanyol séftől tanultam. Én azóta is ezt alkalmazom és nagyon bevált, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ráadásul vegyszermentes és pazarlásmentes a dolog. (Mert a petrezselymet és a citromot is sajnálom erre felhasználni és utána meg csak kidobni ☹.)

Ha érdekesnek és hasznosnak találtad cikkünket, akkor további praktikus ötletekért nézd meg  Gasztroblogunkat, azon belül pedig a Konyhai kisokos alkategóriát. Jó böngészést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük