- 2021.05.10.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Közepes

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés30 perc
- Adag2
- Megtekintés4 099
Dobjuk fel a natúr csirkemell unalmat egy új csirkemell csÃkok recepttel. Mindenki szereti a rántotthúst, és a zöldségeket. (A zöldség alól a férfiak néha kivételek 😅) Arra gondoltam felidézek néhány bundázási technikát. Ma a párizsi massza, alap változatát választottam. Azonban a massza tovább bolondÃtható zöldfűszerekkel, sajttal vagy/és magokkal.
A liszttel kevert tojáshoz adhatunk tejet is ha lágyÃtani akarjuk a húst vagy dúsÃtani szeretnénk a tésztát. Természetesen ebben az esetben több lisztre lesz szükség.
Sörrel készÃtve pedig egy nagyon levegÅ‘s, Ãzletes sörtésztát kapunk. De ez egy másik recept, errÅ‘l a technikáról majd egy másik receptben Ãrok bövebben.
Tippek a csirkemell csÃkok sütéséhez
Az ételkészÃtés során ügyelj arra, hogy mielÅ‘tt a masszába mártott csirkemell csÃkokat a olajba helyezed, az olaj legyen forró, Ãgy hamar besül a kéreg és nem szÃvja meg magát olajjal. Másrészt a csirkemell csÃkok ne legyenek túl vastagok, ugyanis a bunda térfogata a sütés során megnÅ‘, és a közepén lévÅ‘ husinak pedig át kell sülnie mire a bunda elkészül.
Köret öteletek a csikemell csÃkokhoz
A csirkemell csÃkokhoz igazából kb. minden jól passzol. Az egyetlen a tészta, amit nem javasolnák hozzá. A legjobb valamilyen krumplis köret, vagy rizs, zöldség, bulgur. Nekem az egyik kedvencem a steak burgonya. Jelen esetben is ezzel tálaltam. A steak burgonya recept pontos leÃrását egy következÅ‘ cikkemben osztom meg Veled 😉.
Köret ötleteket ITT találsz.
További csikés recept ötlethez kattints IDE.
Csirkemell csÃkok párizsi bundában steak burgonyával videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Törd egy keverÅ‘tálba a tojásokat, ÃzesÃtsd sóval, borssal. Egy habverÅ‘ segÃtségével verd fel.

Keverj hozzá 3 evÅ‘kanál lisztet. Az Ãgy kapott masszának lágy, kissé folyós állagúnak kell lennie. A panÃrozás során tovább fog sűrűsödni a massza, a csirke csÃkokról lepergÅ‘ liszt miatt.

A csirkét vágd csÃkokra, fűszerezd sóval és borssal, majd forgasd lisztbe.

Egy serpenyÅ‘ben forrósÃtsd fel az olajat. Amikor az olaj elérte a sütési hÅ‘fokot, neki kezdhetsz a bundázásnak.

A lisztezett csirke szeletet merÃtsd a tojásos masszába, majd tedd óvatosan a forró olajba és süsd aranybarnára.

A kisült hússzeletekrÅ‘l egy papÃr törlÅ‘vel itasd fel a felesleges olajat. Érdemes az elsö kisült csirkemellet kettévágni és meggyözödni róla, hogy rendesen átsült a csirkemell.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Csirkemell csÃkok párizsi bundában steak burgonyával
Hozzávalók
Follow The Directions

Törd egy keverÅ‘tálba a tojásokat, ÃzesÃtsd sóval, borssal. Egy habverÅ‘ segÃtségével verd fel.

Keverj hozzá 3 evÅ‘kanál lisztet. Az Ãgy kapott masszának lágy, kissé folyós állagúnak kell lennie. A panÃrozás során tovább fog sűrűsödni a massza, a csirke csÃkokról lepergÅ‘ liszt miatt.

A csirkét vágd csÃkokra, fűszerezd sóval és borssal, majd forgasd lisztbe.

Egy serpenyÅ‘ben forrósÃtsd fel az olajat. Amikor az olaj elérte a sütési hÅ‘fokot, neki kezdhetsz a bundázásnak.

A lisztezett csirke szeletet merÃtsd a tojásos masszába, majd tedd óvatosan a forró olajba és süsd aranybarnára.

A kisült hússzeletekrÅ‘l egy papÃr törlÅ‘vel itasd fel a felesleges olajat. Érdemes az elsö kisült csirkemellet kettévágni és meggyözödni róla, hogy rendesen átsült a csirkemell.
Szólj hozzá!