- 2023.05.11.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés10 perc
- Adag2
- Megtekintés247
Karfiolrizottó, rizottó rizs nélkül? 🤔 – meglepÅ‘en hangzik, de nem lehetetlen. Igaz nincs benne rizs, viszont ez a különleges káeksajtos rizottó is legalább annyira krémes és finom, mint az eredeti. Akár nevezhetnénk hamis rizottónak is. 😃
Ennek az isteni főételnek az alapját, mint a karfiolrizs alapját is a felaprÃtott karfiol adja. Ehhez nem kell mást tennünk, mint hogy a karfiolfejet kisebb rózsákra szedjük, majd egy aprÃtógépben felaprÃtjuk. Ez lesz a karfiolrizottó alapja.
Ehhez az alaphoz adjuk elÅ‘ször a sonkát, majd a kéksajtot és végül a tejszÃnt. Pár perc alatt krémesre fÅ‘zzük és melegen tálaljuk. Az egész mindössze 20 percet vesz igénybe és kész is.
Ezt a receptet el lehet készÃteni húsmentes formában is, az eredmény úgyis mennyei lesz. Egyszerűen hagyd ki a sonkát belÅ‘le.
Nagyon jól passzol hozzá egy kis zöldfűszer, mint a snidling, medvehagyma vagy/és a petrezselyem.
Tekints meg további egyszerűen elkészÃthetÅ‘ egészséges receptet is!
Hozzávalók
ReceptleÃrás

A ½ fej karfiolt szedd rózsáira és tedd egy aprÃtó- vagy turmixgépbe. Ha nincs ilyen eszközöd, akkor lereszelhetÅ‘ a hagyományos reszelÅ‘n is.

AprÃtsd kÃvánt nagyságúra a karfiolt. Ez géptÅ‘l függÅ‘en kb. 10-20 másodperc.

A rizottó elkészÃtéséhez, adj egy kevés olÃvaolajat egy elÅ‘melegÃtett serpenyÅ‘be és add hozzá felaprÃtott karfiolszemeket, és a felcsÃkozott sonkát. Közepes lángon pirÃtsd át a hozzávalókat.

Ezt követÅ‘en add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a kéksajtot és végül a tejszÃnt.

FÅ‘zd krémes állagúra a rizottót. Amikor a tejszÃn forrni kezd, addigra a karfiolszemek is megfÅ‘ttek. Tálaláskor dÃszÃtsd friss zöldfűszerrel, petrezselyem, snidling például kitűnÅ‘en illenek ehhez az Ãzvilághoz.

Nézd meg ezeket a recepteket is:
Kéksajtos karfiolrizottó
Hozzávalók
Follow The Directions

A ½ fej karfiolt szedd rózsáira és tedd egy aprÃtó- vagy turmixgépbe. Ha nincs ilyen eszközöd, akkor lereszelhetÅ‘ a hagyományos reszelÅ‘n is.

AprÃtsd kÃvánt nagyságúra a karfiolt. Ez géptÅ‘l függÅ‘en kb. 10-20 másodperc.

A rizottó elkészÃtéséhez, adj egy kevés olÃvaolajat egy elÅ‘melegÃtett serpenyÅ‘be és add hozzá felaprÃtott karfiolszemeket, és a felcsÃkozott sonkát. Közepes lángon pirÃtsd át a hozzávalókat.

Ezt követÅ‘en add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a kéksajtot és végül a tejszÃnt.

FÅ‘zd krémes állagúra a rizottót. Amikor a tejszÃn forrni kezd, addigra a karfiolszemek is megfÅ‘ttek. Tálaláskor dÃszÃtsd friss zöldfűszerrel, petrezselyem, snidling például kitűnÅ‘en illenek ehhez az Ãzvilághoz.

Szólj hozzá!