Aszalt körte házilag – nasi és dekoráció egyben

Aszalt körte

Az aszalt körte egy egészséges nasi, a napközbeni csipegetéshez. De nem csak nasinak, hanem több mindenre is felhasználható. Nem is gondolnád, hogy milyen mutatós és finom, ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése. Az előkészítése nem igényel sok időt, kb. 10 perc, persze ez változhat a mennyiségtől függően.

Alkalmas sütemények készítéséhez és díszítéséhez is.

Továbbá ez a csodaszép áttetsző körteszirom akár koktél díszként is izgalmas lehet. Kipróbálhatod feltétként, mondjuk egy hawaii vagy 4 sajtos pizzához, hiszen bármilyen sajthoz jól illeszkedik.

Aszalt körte recept:

Hozzávalók:

Körte (igény szerint)

uborkaszeletelő

szilikon szőnyeg

1. A megmosott és megszárított körtét vágd félbe. A magház ízlés szerint maradhat vagy akár el is távolítható.

Aszalt körte

2. A fél körtéket óvatosan reszeld le az uborka szeletelőn vagy zöldség gyalun.

Aszalt körte

3. A tepsit terítsd le egy szilikon szőnyeggel, majd helyezd rá a körte szeleteket, oly módon, hogy azok NE érintkezzenek egymással.

Aszalt körte

4. Ezt követően fedd le egy másik szilikon szőnyeggel és zárd le a tetejét egy másik tepsivel. A tepsi súlyától könnyebben enged levet és gyorsabban fog kiszáradni. Súly nélkül is elkészíthető, de akkor kevésbbé lesz átlátszó és felkunkorodhatnak a körteszeletek szélei.

5. A körtét tedd egy 93 ºC-ra (90-95 ºC között optimális) előmelegített sütőbe 20 percre. 20 perc elteltével távolítsd el a fedő tepsit a körtéről. A körtének puhának és átlátszónak kell lennie.

6. Majd süsd tovább 70 Cº-on minimum 1 óráig (a két szilikon szőnyeg között lévő gyümölcs szeleteket). Az időtartam változhat a gyümölcs szeletek vastagságától és a sütőtől függően.

7. Az elkészült szárított gyümölcsöt vedd ki a sütőből és óvatosan vedd le róla a felső szilikon lapot. A kihűlt szárított körtét felhasználásig tárold zárható üvegben vagy üvegedényben.

Aszalt körte

További dekorációs ötletekért nézz körbe a Tippek, ötletek- Dekorációs ötletek között!

Kellemes kreatívkodást! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük