mártások

Bolognai mártás

  • 0 / 5

Íme egy igen népszerű és egyszerűen elkészíthető bolognai mártás recept. Akár kezdők számára is egy ideális első recept és akár többféle étel alapja is lehet.

Kárpáti ragu

  • 0 / 5

A kárpáti ragu, avagy kapros rákragu nem más, mint egy rákból és gombából készült tejszínes ragu,mártás. Közismertebb neve a "kárpáti módra"

Tahini szósz (szezámpaszta) házilag

  • 0 / 5

A tahini szezámmagból készül, ami a humusznak az egyik fő alapanyaga. Megmutatjuk, hogy ezen kívül még mennyi mindenhez felhasználható.

Besamel mártás

  • 0 / 5

A besamel mártás egy klasszikus mártás, amely nélkül a csőben sült ételek, többek között a lasagne is elképzelhetetlen. Remekül illeszkedik húsokhoz, zöldségekhez és tésztákhoz egyaránt.

Velouté mártás laktózmentes és gluténmentes

  • 0 / 5

A velouté mártás, kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható.

Velouté mártás

  • 0 / 5

Velouté mártás, más néven fehér mártás. Majdnem teljesen megegyezik a Bechamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk.