- 2020.11.14.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Francia
- Nehézség: Közepes

- Sütés/főzés15 perc
- Adag4
- Megtekintés1 401
Velouté mártás, más néven fehér mártás, vagy bársonyos mártás. Majdnem teljesen megegyezik a Bechamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk. Kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. A mentes változathoz kattints ide.
Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható. Egyéb kiegészÃtökkel, hozzáadott alapanyagokkal, például gombával, sajttal, nagyon finom gombaszósz, sajtszósz készÃthetö belÅ‘le. Halsültek mellé az alapmártás egy kis fehérborral megbolondÃtva remekül passzol. De ezenkÃvül számtalan formában variálható.A velouté mártás alapmártásként nagyon jól felhasználható rakott, vagy csÅ‘ben sült ételekhez is.
Hozzávalók
ReceptleÃrás
Lépés 1

Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Lépés 2

Keverd el benne a lisztet, mintha rántást készÃtenél. Ajánlott kézi habverÅ‘vel kevergetni, mert Ãgy elkerülhetjük a csomósodást.
Lépés 3

Engedd fel az alaplével.
Lépés 4

Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Velouté mártás
Hozzávalók
Follow The Directions
Lépés 1

Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Lépés 2

Keverd el benne a lisztet, mintha rántást készÃtenél. Ajánlott kézi habverÅ‘vel kevergetni, mert Ãgy elkerülhetjük a csomósodást.
Lépés 3

Engedd fel az alaplével.
Lépés 4

Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Szólj hozzá!