Az ünnepi asztalra hoztunk ma 3 szalvéta hajtogatást, kedves figurákkal.
A karantén és a tavaszi szünet ideje alatt kreatív és szórakoztató tevékenységet találni komoly kihívás a gyermekeink számára. Az ünnepi készülődés meghitt kiteljesülése amikor ízlésesen megterített asztalhoz ülhetünk szeretteinkkel. Ez a kedves részlet biztos mindenki kedvére lesz és mindössze néhány percet vesz igénybe az elkészítése. A szalvéták meghajotogatásánál, pedig biztos szívesen segítenek a kicsik.
A nyuszifül és a sárgarépa ismerős mindenkinek. A harmadik figura talán már adhat találgatásra okot.
A spanyol Semana Santa, vagy Nagyhét körmeneteinek és a húsvét misztériumának elmaradhatatlan alakja, a vezeklő. A szokás Sevillából ered, de rövid idő alatt az egész országban elterjedt. Az inkvizíciót idéző alakok a fejükön fehér vagy színes csúcsos csuklyát viselnek, mely csak a szemek helyét hagyja szabadon, a testüket pedig bő köpeny takarja. Némán, a zene ütemére imbolygó léptekkel kísérik a gazdagon díszített egyházi ereklyéket.
A hajtogatási technikákat a videóban találod.
Tippek, javaslatok a hajtogatáshoz:
– A hajtogatás bármilyen minőségű vagy méretű szalvétából elkészíthető.
– A nyüszifül és a répa zöldje útolsó lépésénél (amikor rögzíted), előfordulhat, hogy a szalvéta szára túl rövid marad és nem tudod lezárni a végeket. Ebben az esetben használj apró díszítő csipesz vagy szalagot hozzá.
– Textil szalvétából is hajtogatható a nyuszifül és a sárgarépa.
Ha további érdekességeket, kreatív dolgokat keresel húsvétra, ételdíszítési öteleteket, tojásfestési technikákat, stb. akkor látogass el a Gasztroblog/Tippek, ötletek kategóriájához, ahol kedvedre válogathatsz a jobbnál-jobb kreatív ötletek közül.