Kreatív szalvétahajtogatás húsvétra – 3 figura egyszerűen: nyuszi, répa, vezeklő

Szalvetahajtogatas husvetra

Az ünnepi asztalra hoztunk ma 3 szalvéta hajtogatást, kedves figurákkal.

A karantén és a tavaszi szünet ideje alatt kreatív és szórakoztató tevékenységet találni komoly kihívás a gyermekeink számára. Az ünnepi készülődés meghitt kiteljesülése amikor ízlésesen megterített asztalhoz ülhetünk szeretteinkkel.  Ez a kedves részlet biztos mindenki kedvére lesz és mindössze néhány percet vesz igénybe az elkészítése. A szalvéták meghajotogatásánál, pedig biztos szívesen segítenek a kicsik. 

A nyuszifül és a sárgarépa ismerős mindenkinek. A harmadik figura talán már adhat találgatásra okot.

A spanyol Semana Santa, vagy Nagyhét körmeneteinek és a húsvét misztériumának elmaradhatatlan alakja, a vezeklő. A szokás Sevillából ered, de rövid idő alatt az egész országban elterjedt. Az inkvizíciót idéző alakok a fejükön fehér vagy színes csúcsos csuklyát viselnek, mely csak a szemek helyét hagyja szabadon, a testüket pedig bő köpeny takarja. Némán, a zene ütemére imbolygó léptekkel kísérik a gazdagon díszített egyházi ereklyéket.

A hajtogatási technikákat a videóban találod.

Tippek, javaslatok a hajtogatáshoz:

 – A hajtogatás bármilyen minőségű vagy méretű szalvétából elkészíthető.

 – A nyüszifül és a répa zöldje útolsó lépésénél (amikor rögzíted), előfordulhat, hogy a szalvéta szára túl rövid marad és nem tudod lezárni a végeket. Ebben az esetben használj apró díszítő csipesz vagy szalagot hozzá.

 – Textil szalvétából is hajtogatható a nyuszifül és a sárgarépa.

Kreatív szalvétahajtogatási tippek húsvétra - 3 figura egyszerűen: nyuszi, répa, vezeklő videó:

 

Ha további érdekességeket, kreatív dolgokat keresel húsvétra, ételdíszítési öteleteket, tojásfestési technikákat, stb. akkor látogass el a Gasztroblog/Tippek, ötletek kategóriájához, ahol kedvedre válogathatsz a jobbnál-jobb kreatív ötletek közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük