Angol citromkrém (Lemon curd)

angol citromkrém recept
angol citromkrém recept
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    10 perc
  • Adag
    1
  • Ready In
    15 perc

Ez az angol citromkrém recept az egyik kedvencem. Sokszor ezt a receptet veszem alapul és ezt spirázom tovább, pl. mascarpone sajtkrémmel keverve. Nagyon egyszerű recept, gyorsan elkészíthető és számtalan formában felhasználható.

A krém készítésekor a recept végén hozzákevert vaj adja a krém igazi selymes érzetét. Az elkészült vajas citromkrém egy lezárt edényben, vagy üvegben, a hűtőszekrényben akár 1 hétig is eltartható, úgyhogy akár előre is dolgozhatsz, ha alapként szeretnéd majd felhasználni a későbbiekben.

Ez a citromkém az angolok régi találmánya. Eredeti nevén lemon curd. Állagát tekintve hasonlít a pudingéra. Sok változáson esett át, amíg a mai ismert angol citromkrém kialakult. Selymesen krémes, savanykás és frissítő. Ezekkel a jellemzőkkel illethetnénk ezt a finomságot.

A lemon curd remekül passzol édes piskótákhoz, ha valami kevésbbé édeset keresünk, mint a házi lekvár. Nagyon jól kenhető, használható töltelékként is, akár fánk töltelékeként is. Legutóbb gofrira kenve próbáltam és nekem nagyon bevállt. Az angolok még pirítosra kenve is fogyasztják. Na, mondjuk én azt meg nem próbáltam… 😬 de ki tudja …

Készítettem egy mascarponés citromtortát ebből az isteni citromkrém alapból. Ha kíváncsi vagy rá, ezen a linken megtalálod a receptet: Mascarponés citromtorta sütés nélkül

Ingredients

    Directions

    Step1
    Angol citromkrém recept

    A tojásokat keverd habosra a cukorral.

    Step2
    Angol citromkrém recept

    A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre.

    Step3
    Angol citromkrém recept

    Öntsd a tojásos alaphoz, plusz a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.

    Step4
    Angol citromkrém recept

    Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be.

    Step5
    Citromkrém

    Amikor már rottyant néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.

    Step6
    Angol citromkrém recept

    Takard le folpackkal még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. Ha nem egyből szeretnéd felhasználni, akkor miután kihűlt szedd át egy zárható tárolóba, vagy üvegbe és a hűtőszekrényben 1 hétig nyugodtan eltartható.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Leave a Review

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük