Egészségtál logo

Mascarponés citromtorta sütés nélkül

mascarpones citromtorta
  • Előkészítés
    50 perc
  • Sütés/főzés
    2-4 óra (hűtés)
  • Adag
    10
  • Megtekintés
    2 997

Ez a csodálatosan krémes mascarponés citromtorta sütés nélkül készült. Elképesztően finom és nem igényel különösebb szakértelmet. Akár te is elkészítheted a szeretteid legnagyobb örömére. Friss, tavaszi ízével meghódítja az egész családot, elegáns megjelenésével pedig az ünnepi asztal díszévé válhat.

Az olasz eredetű mascarpone, mind az édes, mind a sós ételek remek alapját képezi. Önmagában nem szokták fogyasztani, íze mondhatni semleges, sótlan, viszont segítségével, a magas zsírtartalmának köszönhetően, egy nagyon kellemes, krémes állagot tudunk létrehozni.

Ennek a citromos mascarponés tortának az alapját, egy angol citromkrém, vajas citromkrém adja. Ezt tovább bolondítjuk egy erdei gyümölcsös fedő réteggel. Így egy friss, kellemesen savanykás tavaszi tortát kapunk eredményként.

A tészta alapot könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Ehhez nincs is másra szükségünk, csak vajra és kekszre. Ez a kekszes alap jól illeszkedik ehhez a savaknyás tortakrémhez és ha tudunk neki hagyni egy kis időt, vagyis nem faljuk fel idő előtt 😅, akkor kissé magába szívja a krémet, mondhatni összeérnek az ízek és így még élvezetesebb lesz az összhatás.

További desszert receptekért kattints ide: Desszertek

Citromkrémről és annak felhasználási tippjeiről itt olvashatsz: Citromkrém tortába

Mascarponés citromtorta sütés nélkül recept videóval:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    mascarpones citromtorta 4

    A tojásokat keverd ki a cukorral.

    Lépés 2
    mascarpones citromtorta 5

    A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.

    Lépés 3
    mascarpones citromtorta 6

    Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.

    Lépés 4
    mascarpones citromtorta 7

    Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.

    Lépés 5
    mascarpones citromtorta 8

    Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.

    Lépés 6
    mascarpones citromtorta 10

    A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.

    Lépés 7
    mascarpones citromtorta 11

    Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)

    Lépés 8
    mascarpones citromtorta 13

    Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.

    Lépés 9
    mascarpones citromtorta 15

    Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.

    Lépés 10
    mascarpones citromtorta 16

    Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.

    Lépés 11
    mascarpones citromtorta 17

    A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.

    Lépés 12
    mascarpones citromtorta 18

    Simítsd a krémet a kekszes alapra.

    Lépés 13
    mascarpones citromtorta 21

    A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.

    Lépés 14
    mascarpones citromtorta 22

    Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.

    Lépés 15
    mascarpones citromtorta 24

    Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.

    Lépés 16
    mascarpones citromtorta 26

    A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük