Mascarponés citromtorta sütés nélkül

mascarpones citromtorta
  • Előkészítés
    50 perc
  • Sütés/főzés
    2-4 óra (hűtés)
  • Adag
    10
  • Megtekintés
    760

Ez a csodálatosan krémes mascarponés citromtorta sütés nélkül készült. Elképesztően finom és nem igényel különösebb szakértelmet. Akár te is elkészítheted a szeretteid legnagyobb örömére. Friss, tavaszi ízével meghódítja az egész családot, elegáns megjelenésével pedig az ünnepi asztal díszévé válhat.

Az olasz eredetű mascarpone, mind az édes, mind a sós ételek remek alapját képezi. Önmagában nem szokták fogyasztani, íze mondhatni semleges, sótlan, viszont segítségével, a magas zsírtartalmának köszönhetően, egy nagyon kellemes, krémes állagot tudunk létrehozni.

Ennek a citromos mascarponés tortának az alapját, egy angol citromkrém, vajas citromkrém adja. Ezt tovább bolondítjuk egy erdei gyümölcsös fedő réteggel. Így egy friss, kellemesen savanykás tavaszi tortát kapunk eredményként.

A tészta alapot könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Ehhez nincs is másra szükségünk, csak vajra és kekszre. Ez a kekszes alap jól illeszkedik ehhez a savaknyás tortakrémhez és ha tudunk neki hagyni egy kis időt, vagyis nem faljuk fel idő előtt 😅, akkor kissé magába szívja a krémet, mondhatni összeérnek az ízek és így még élvezetesebb lesz az összhatás.

További desszert receptekért kattints ide: Desszertek

Citromkrémről és annak felhasználási tippjeiről itt olvashatsz: Citromkrém tortába

Mascarponés citromtorta sütés nélkül recept videóval:

Hozzávalók

Recept lépésről-lépésre:

1 Lépés
mascarpones citromtorta 4

A tojásokat keverd ki a cukorral.

2 Lépés
mascarpones citromtorta 5

A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.

3 Lépés
mascarpones citromtorta 6

Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.

4 Lépés
mascarpones citromtorta 7

Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.

5 Lépés
mascarpones citromtorta 8

Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.

6 Lépés
mascarpones citromtorta 10

A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.

7 Lépés
mascarpones citromtorta 11

Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)

8 Lépés
mascarpones citromtorta 13

Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.

9 Lépés
mascarpones citromtorta 15

Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.

10 Lépés
mascarpones citromtorta 16

Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.

11 Lépés
mascarpones citromtorta 17

A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.

12 Lépés
mascarpones citromtorta 18

Simítsd a krémet a kekszes alapra.

13 Lépés
mascarpones citromtorta 21

A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.

14 Lépés
mascarpones citromtorta 22

Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.

15 Lépés
mascarpones citromtorta 24

Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.

16 Lépés
mascarpones citromtorta 26

A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.

Nézd meg ezeket a recepteket is:

Írd meg nekünk a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X