- 2020.11.14.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Francia
- Nehézség: Közepes
- Előkészítés0 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag4
- Megtekintés1 653
Velouté mártás laktózmentes változata. A velouté mártást más néven fehér mártásnak is hívják. Majdnem teljesen megegyezik a Besamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk. Kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. Ebben a receptben ezt a változatot mutatjuk be. Az eredi, nem mentes recepthez kattints ide.
Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható. Egyéb kiegészítökkel, hozzáadott alapanyagokkal, például gombával, sajttal, nagyon finom gombaszósz, sajtszósz készíthető belőle. Persze vigyázzunk a sajt esetében, ha megszeretnénk tartani a mártás laktózmentességét, válasszunk hozzá laktózmentes sajtot. Az alapmártást egy kis fehérborral megbolondítva remekül passzol halsültek mellé. De ezenkívül számtalan formában variálható. A velouté mártás alapmártásként nagyon jól felhasználható rakott, vagy csőben sült ételekhez is.
Hozzávalók
Receptleírás
Lépés 1
Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Lépés 2
Keverd el benne az étkezési keményítőőt, mintha rántást készítenél. Ajánlott kézi habverővel kevergetni, mert így elkerülhetjük a csomósodást.
Lépés 3
Engedd fel az alaplével.
Lépés 4
Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Velouté mártás laktózmentes és gluténmentes
Hozzávalók
Follow The Directions
Lépés 1
Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Lépés 2
Keverd el benne az étkezési keményítőőt, mintha rántást készítenél. Ajánlott kézi habverővel kevergetni, mert így elkerülhetjük a csomósodást.
Lépés 3
Engedd fel az alaplével.
Lépés 4
Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Szólj hozzá!