Egészségtál logo

Velouté mártás laktózmentes és gluténmentes

veloute martas mentes kep
  • Előkészítés
    0 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    807

Velouté mártás laktózmentes változata. A velouté mártást más néven fehér mártásnak is hívják. Majdnem teljesen megegyezik a Besamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk. Kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. Ebben a receptben ezt a változatot mutatjuk be. Az eredi, nem mentes  recepthez kattints ide.

Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható. Egyéb kiegészítökkel, hozzáadott alapanyagokkal, például gombával, sajttal, nagyon finom gombaszósz, sajtszósz készíthető belőle. Persze vigyázzunk a sajt esetében, ha megszeretnénk tartani a mártás laktózmentességét, válasszunk hozzá laktózmentes sajtot. Az alapmártást egy kis fehérborral megbolondítva remekül passzol halsültek mellé. De ezenkívül számtalan formában variálható. A velouté mártás alapmártásként nagyon jól felhasználható rakott, vagy csőben sült ételekhez is.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    Olvaszd fel a vajat egy lábasban

    Lépés 2

    Keverd el benne az étkezési keményítőőt, mintha rántást készítenél. Ajánlott kézi habverővel kevergetni, mert így elkerülhetjük a csomósodást.

    Lépés 3

    Engedd fel az alaplével.

    Lépés 4

    Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük