- 2020.11.14.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Francia
- Nehézség: Közepes

- ElÅ‘készÃtés0 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag4
- Megtekintés1 070
Velouté mártás laktózmentes változata. A velouté mártást más néven fehér mártásnak is hÃvják. Majdnem teljesen megegyezik a Besamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk. KitűnÅ‘ alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. Ebben a receptben ezt a változatot mutatjuk be. Az eredi, nem mentes recepthez kattints ide.
Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható. Egyéb kiegészÃtökkel, hozzáadott alapanyagokkal, például gombával, sajttal, nagyon finom gombaszósz, sajtszósz készÃthetÅ‘ belÅ‘le. Persze vigyázzunk a sajt esetében, ha megszeretnénk tartani a mártás laktózmentességét, válasszunk hozzá laktózmentes sajtot. Az alapmártást egy kis fehérborral megbolondÃtva remekül passzol halsültek mellé. De ezenkÃvül számtalan formában variálható. A velouté mártás alapmártásként nagyon jól felhasználható rakott, vagy csÅ‘ben sült ételekhez is.
Hozzávalók
ReceptleÃrás
Lépés 1

Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Lépés 2

Keverd el benne az étkezési keményÃtőőt, mintha rántást készÃtenél. Ajánlott kézi habverÅ‘vel kevergetni, mert Ãgy elkerülhetjük a csomósodást.
Lépés 3

Engedd fel az alaplével.
Lépés 4

Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Velouté mártás laktózmentes és gluténmentes
Hozzávalók
Follow The Directions
Lépés 1

Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Lépés 2

Keverd el benne az étkezési keményÃtőőt, mintha rántást készÃtenél. Ajánlott kézi habverÅ‘vel kevergetni, mert Ãgy elkerülhetjük a csomósodást.
Lépés 3

Engedd fel az alaplével.
Lépés 4

Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Szólj hozzá!