- 2023.02.20.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mediterrán, Spanyol ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés5 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag2
- Megtekintés4 089
A mángold főzelék helyett, most egy egytálétel receptet mutatunk be, amely a gyermekek körében is nagyobb népszerűségnek örvend. A mángold krumplival és tojással elkészítve egy laktató, finom és egyszerűen elkészíthető étel. Mind ebédre és vacsorára is kiváló választás.
A mángold Spanyolországban sokkal inkább közismert és fogyasztott zöldség, mint Magyarországon. Használják salátákba, fogyasztják nyersen, vagy főtt, párolt ételként is. Készítenek belőle teljesen húsmentes ételeket, de tálalják köretként, valamint halas és húsos ételekkel együtt is.
Miért érdemes mángoldot fogyasztani?
Hasonlóan a spenóthoz, nagyon sok jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Magas rostanyagtartalma mellett rengeteg ásványianyag- és vitamintartalommal rendelkezik. Vastartalmával megelőzi a spenótot. Kiemelkedő a B-, C- és K-vitamin-tartalma. A mángold magas antioxidánsokat, például alfa-liponsavat (ALA) tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy csökkenti az inzulinrezisztenciát és javítja a cukorbetegséggel összefüggő szövődményeket.
Akkor nézzük is ezt az egyszerű gyors krumplis mángold receptet. Elkészítése mindössze 25 percet vesz igénybe. Tekintsd meg a recepthez készített videónkat is:
Mángold krumplival és tojással videó:
A mángold krumplival és tojással recepthez hasonló egyszerű és gyors recepteket IDE kattintva tekinthetsz meg.
Hozzávalók
Receptleírás
Készítsd elő az alapanyagokat. A mángold szárát és levelét szeleteld fel. A megpucolt krumplit vágd karikára (kb.3-4 mm), a póréhagymát karikázd fel és a sonkát/szalonnát vágd kis kockákra.
Egy előmelegített serpenyőbe tölts kevés olívaolajat és enyhén pirítsd át a póréhagymával együtt.
Add hozzá a szeletelt burgonyát. Ízesítsd sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és pirítsd össze alaposan az összetevőket.
Amikor a burgonya félkeményre pirult, terítsd be az aprított mángolddal és tölts hozzá kevés vizet, majd az egészet fedő alatt párold puhára.
Mikor a mángold összeesett, törd a nyers tojásokat a tetejére, majd fedd le újból és pár percet hagyd tovább főni, amíg a tojásfehérje teljesen kifehéredik.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Mángold krumplival recept
Hozzávalók
Follow The Directions
Készítsd elő az alapanyagokat. A mángold szárát és levelét szeleteld fel. A megpucolt krumplit vágd karikára (kb.3-4 mm), a póréhagymát karikázd fel és a sonkát/szalonnát vágd kis kockákra.
Egy előmelegített serpenyőbe tölts kevés olívaolajat és enyhén pirítsd át a póréhagymával együtt.
Add hozzá a szeletelt burgonyát. Ízesítsd sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és pirítsd össze alaposan az összetevőket.
Amikor a burgonya félkeményre pirult, terítsd be az aprított mángolddal és tölts hozzá kevés vizet, majd az egészet fedő alatt párold puhára.
Mikor a mángold összeesett, törd a nyers tojásokat a tetejére, majd fedd le újból és pár percet hagyd tovább főni, amíg a tojásfehérje teljesen kifehéredik.
Szólj hozzá!