- 2023.01.16.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Indiai ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag4
- Megtekintés2 242
Ez a zöldséges curry, karfiollal, csicseriborsóval színes, fűszeres és tápláló étel. Nemcsak vegánoknak ajánlom kipróbálásra, hanem mindenkinek, aki egy húsmentes fogásra vágyik.
Az indiai konyha évszázadok óta elvarázsolja mágikus fűszereivel a Nyugatot. Annak ellenére, hogy egyre több indiai ételt és receptet ismerünk, további felfedezésre vár az indiai konyha.
Tudtad, hogy India lakosságának többsége vegetáriánus? Ennek megfelelően rendkívül gazdag vegetáriánus és vegán receptekben. Karfiolos receptet keresve ihletett meg ez a vegán curry variáció, mely egészen Indiáig repít ízvilágával.
Köretként egyszerű főtt rizst, quinoát vagy akár tésztát is választhatunk, de önmagában is megállja helyét. Önmagában előételként is fogyasztható, de körettel kiegészítve gazdag tápértékű főétel is lehet.
Megjegyzés a zöldséges curry recepthez:
A konzerv paradicsom helyett használhatsz friss felkockázott paradicsomot.
Ezt az ételt hagyományosan rizzsel szokás fogyasztani, de én ebben az esetben quinoával tálaltam.
Ebben a receptben nem írtam le részletesen a quinoa elkészítésének menetét. Ha nem ismered a receptet, akkor kattints ide: Quinoa elkészítése
Tekints meg további egészséges ételrecepteket is. ☺️
Zöldséges curry quinoával recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A karfiolról vágj le 4-5 rózsát mérettől (függően változhat).
Majd vágd kisebb ágakra, falatnyi nagyságúra, amit szívesen fogyasztanál.
Karikázd fel a póréhagymát,
és reszeld le a fokhagyma gerezdeket.
Tölts kevés olajat egy előmelegített lábasba és pirítsd át a hagymát és a fokhagymát.
Ezt követően add hozzá a karfiol rózsácskákat,
és a feldarabolt paradicsomot.
Fűszerezd őrölt gyömbérrel, curry porral és sóval.
Forgasd össze az összetevőket, enyhén pirítsd át a zöldséges alapot, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a zöldségeket.
Érdemes fedő alatt félkészre főzni a zöldségeket és csak ezt követően hozzáadni a csicseriborsót.
Forrald készre az ételt, és hintsd meg friss petrezselyemmel vagy/és korianderlevéllel a tetejét.
Az elkészült ételt quinoával tálaltam, de hagyományosan rizzsel szokás fogyasztani.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Zöldséges curry quinoával
Hozzávalók
Follow The Directions
A karfiolról vágj le 4-5 rózsát mérettől (függően változhat).
Majd vágd kisebb ágakra, falatnyi nagyságúra, amit szívesen fogyasztanál.
Karikázd fel a póréhagymát,
és reszeld le a fokhagyma gerezdeket.
Tölts kevés olajat egy előmelegített lábasba és pirítsd át a hagymát és a fokhagymát.
Ezt követően add hozzá a karfiol rózsácskákat,
és a feldarabolt paradicsomot.
Fűszerezd őrölt gyömbérrel, curry porral és sóval.
Forgasd össze az összetevőket, enyhén pirítsd át a zöldséges alapot, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy pont ellepje a zöldségeket.
Érdemes fedő alatt félkészre főzni a zöldségeket és csak ezt követően hozzáadni a csicseriborsót.
Forrald készre az ételt, és hintsd meg friss petrezselyemmel vagy/és korianderlevéllel a tetejét.
Az elkészült ételt quinoával tálaltam, de hagyományosan rizzsel szokás fogyasztani.
Szólj hozzá!