- 2021.06.16.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5

- ElÅ‘készÃtés40 perc
- Sütés/főzés2 óra (hűtés)
- Adag8
- Megtekintés997
Régóta szerettem volna olyan csokis sajttorta finomságot készÃteni, amelyet nem kell sütni. Egyszerűen elkészÃthetÅ‘, nagyon csokis és könnyű benne a csokikrém. A torta elkészÃtését a tiramisu egyszerűsége és nagyszerűsége ihlette.
A tortakrém alapját a párizsi krém adja. Ebben a receptben nem tértem ki külön a párizsi krém elkészÃtésére, mert errÅ‘l már készÃtettünk bejegyzést és videót. IDE kattintva megtalálod a részletes párizsi krém készÃtésének leÃrását, képekkel, videóval mellékelve.
Tippek, megjegyzések a csokis sajttorta recepthez:
A babapiskóta mártogatásához használt vÃz tovább ÃzesÃthetÅ‘ narancslével vagy likÅ‘rrel, de a mokka Ãzvilága is remekül illik hozzá. Természetesen a vÃz helyettesÃthetÅ‘ tejjel is, azonban ebben az esetben rövidebb ideig tárolható a süti (de lehet erre amúgy sem lesz szükség, mert annyira finom, hogy pikk-pakk elfogy az egész 😅). A cukrászok az eltarthatóság szempontjából a cukros vizet részesÃtik elÅ‘nyben.
Ha a kávés Ãzvilág felé vinnéd a dolgot, akkor a vizet egyszerűen cseréld le hosszúkávéra. Turbozhatod hozzáadott vanÃlia- vagy narancsaromával, vagy akár fahéjjal is. Rakhatsz a rétegek közé olajos magokat. Leginkább a darabolt mogyoró, szeletelt mandula vagy kókusz illik hozzá.
Ne zavarodj bele a mennyiségekbe! Csak azt akarom mondani, hogy a fent megadott linken megtalálod a párizsi krém pontos leÃrását, de figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert Ãgy kapsz elegendÅ‘ csokikrémet a torta elkészÃtéséhez.
A receptben megadott hozzávaló mennyiségek, egy 26 cm-es tortaformához kb. 8 személyre elegendők.
Csokis sajttorta sütés nélkül videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás
Megjegyzés a recepthez. Csalóka lehet az elkészÃtési ideje ennek a receptnek. Igazából az elökészÃtéshez szükséges idö kb. 40 perc. Ebben benne van a csokikrémhez szükséges elökészÃtési idö is. Sajnos elég sok idö megy el a hütéssel. Amikor kihült a csokikrém (kb. 20 perc), akkor tudunk elkezdeni vele dolgozni és amikor kesz az összeállÃtott csokitorta, akkor minimum 2 órát szánjuk a hütésére, mert ekkor tudnak igazán az Ãzek, összetevÅ‘k összeérni.

Forrald fel a vizet a cukorral és hagyd kihűlni.


KészÃtsd el a csokikrémet. A fent megadott linken megtalálod a pontos leÃrást. Figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert Ãgy kapsz elegendÅ‘ csokikrémet a torta elkészÃtéséhez.

Az elkészÃtett és lehűlt csokikrémet tedd egy keverÅ‘tálba és egy habverÅ‘ segÃtségével habosÃtsd fel.

A sajtkrémet tedd egy tálba és keverd krémesre.

A felvert csokikrémhez add hozzá a kikevert sajtkrémet, majd dolgozd össze. egy habverÅ‘ segÃtségével.

A babapiskótát merÃtsd a cukros vÃzbe majd fektesd le az elsÅ‘ réteg alapját a tortaforma alján.

A csokikrém felével terÃtsd be és dolgozd el egyenletesen a piskóta felszÃnén.

A második réteg áztatott piskótát helyezd a csokis réteg fölé.

Ismét csokikrém következik. Kend el a fedÅ‘ réteget egyenletesen és tedd a hűtÅ‘be min. 2 órára (vagy 40 percre a fagyasztóba). Amikor a torta lehűlt, óvatosan bontsd ki a formából és dÃszÃtsd Ãzlésed szerint

Nézd meg ezeket a recepteket is:
Csokis sajttorta sütés nélkül – Párizsi krémbÅ‘l elkészÃtve
Hozzávalók
Follow The Directions
Megjegyzés a recepthez. Csalóka lehet az elkészÃtési ideje ennek a receptnek. Igazából az elökészÃtéshez szükséges idö kb. 40 perc. Ebben benne van a csokikrémhez szükséges elökészÃtési idö is. Sajnos elég sok idö megy el a hütéssel. Amikor kihült a csokikrém (kb. 20 perc), akkor tudunk elkezdeni vele dolgozni és amikor kesz az összeállÃtott csokitorta, akkor minimum 2 órát szánjuk a hütésére, mert ekkor tudnak igazán az Ãzek, összetevÅ‘k összeérni.

Forrald fel a vizet a cukorral és hagyd kihűlni.


KészÃtsd el a csokikrémet. A fent megadott linken megtalálod a pontos leÃrást. Figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert Ãgy kapsz elegendÅ‘ csokikrémet a torta elkészÃtéséhez.

Az elkészÃtett és lehűlt csokikrémet tedd egy keverÅ‘tálba és egy habverÅ‘ segÃtségével habosÃtsd fel.

A sajtkrémet tedd egy tálba és keverd krémesre.

A felvert csokikrémhez add hozzá a kikevert sajtkrémet, majd dolgozd össze. egy habverÅ‘ segÃtségével.

A babapiskótát merÃtsd a cukros vÃzbe majd fektesd le az elsÅ‘ réteg alapját a tortaforma alján.

A csokikrém felével terÃtsd be és dolgozd el egyenletesen a piskóta felszÃnén.

A második réteg áztatott piskótát helyezd a csokis réteg fölé.

Ismét csokikrém következik. Kend el a fedÅ‘ réteget egyenletesen és tedd a hűtÅ‘be min. 2 órára (vagy 40 percre a fagyasztóba). Amikor a torta lehűlt, óvatosan bontsd ki a formából és dÃszÃtsd Ãzlésed szerint

Szólj hozzá!