- 2021.02.03.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Spanyol ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés30 perc
- Sütés/főzés0 perc
- Adag6
- Megtekintés4 902
Csokitorta sütés nélkül az egyike a legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető sütiknek. Ideális szülinapi zsúrra, „lusta” hétvégére 😊 . Hihetetlenül finom, lágy, csokis ízével elvarázsol.
Ez a fajta desszert a spanyolok egyik legközismertebb és népszerűbb sütije, amely a “Tarta de la abuela” néven közismert.
Valójában megfőzzük a pudingokat, majd a keksszel rétegezve elkészítjük a sütit. A kekszeket a rétegezés során érdemes egy pillanatra folyadékba mártani, így a süti sokkal jobban össze fog állni. Jelen esetben kávét használtunk a mártgatáshoz, de természetesen ezt lehet változtatni. Pl. nagyon ami nagyon illhet hozzá az a fahéjas-tej, vagy sima tej.
Tipp a csokitorta elkészítéséhez
A torta elkészítése után mindenképp érdemes elég időt hagyni arra, hogy a süti “összeérjen”, ezért a rétegezés befejezése után pihentessük minimum 2 órát.
További desszertötletekért kattints a Desszert menüpontra
Csokitorta sütés nélkül videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A recepthez 290*280 mm méretű tepsit használtam.
Egy lábasban melegítsd fel a tejet és adagold hozzá a forró csoki port. Folyamatos kevergetés mellett főzd krémesre, majd tedd félre későbbi felhasználásig.
Egy másik lábosban készítsd el a vanília pudingot, a termék csomagolásán feltüntetett módon.
Amikor a vanília puding is elkészült, keverd hozzá a csokikrémet.
Az első réteg alapozásához a háztartási kekszet mártsd a kávéba, majd tedd a tortaforma aljára, beterítve a forma alját.
Második réteget a vaníliás csokikrém képezi. Terítsd el egyenletesen a kekszes alapon.
Ismét a csokikrém következik, melyet fedj le egy újabb réteg keksszel.
Az utolsó réteg a vaníliás csokikrém legyen.
Ezt követően minimum 2 órára tedd a hűtőbe, ha teheted egy éjszakára.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Szólj hozzá! Válasz megszakítása
Csokitorta sütés nélkül
Hozzávalók
Follow The Directions
A recepthez 290*280 mm méretű tepsit használtam.
Egy lábasban melegítsd fel a tejet és adagold hozzá a forró csoki port. Folyamatos kevergetés mellett főzd krémesre, majd tedd félre későbbi felhasználásig.
Egy másik lábosban készítsd el a vanília pudingot, a termék csomagolásán feltüntetett módon.
Amikor a vanília puding is elkészült, keverd hozzá a csokikrémet.
Az első réteg alapozásához a háztartási kekszet mártsd a kávéba, majd tedd a tortaforma aljára, beterítve a forma alját.
Második réteget a vaníliás csokikrém képezi. Terítsd el egyenletesen a kekszes alapon.
Ismét a csokikrém következik, melyet fedj le egy újabb réteg keksszel.
Az utolsó réteg a vaníliás csokikrém legyen.
Ezt követően minimum 2 órára tedd a hűtőbe, ha teheted egy éjszakára.
Recipe Reviews