Cukkinis omlett tekercs (sajtos, tonhalas)

Cukkinis omlett tekercs
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    79

A cukkinis omlett tekercs új megvilágításba helyezi a sablonos, megszokott formában elkészített omletteket. Sokkal gusztábban és sokszínűen tálalható. Lehet felkerve, felszeletelve, körettel, kenyérre feltétként és még számtalan formában. Nagyon dekoratív vendégváró, és a mindennapokban reggelinek és vacsorának is megállja a helyét.

Az omlett tekercs másik két nagy előnye, hogy semmiféle zsiradékra nincs szükség az elkészítéséhez és még mosogatni sem kell a serpenyőt 😊.

Néhány jótanács a cukkinis omlett tekercs készítéséhez

Az omlett tekercs elkészítésénél kevesebb hibázási lehetőség van, mint egy sima hagyományos omlett esetében. Itt csak tényleg néhány dolog van, amire érdemes odafigyelni a tökéletesebb eredmény érdekében.

  1. Lényeges, hogy a cukkinit NE sózd meg a felhasználás előtt, ugyanis vizet ereszt, ami az omlettben nem lenne szerencsés. Nem kell attól tartani, hogy sótlan lesz, mert a lefektetett cukkinikarikákat majd körbejárja az ízesített felvert tojás.

  2. Az omlettek esetében jellemzően szokták tejszínnel, vagy kis tejjel keverni a tojásokat, hogy a végeredmény krémesebb, selymesebb legyen. Ennél a receptnél is adhatsz hozzá, ha te úgy szereted, de azért ne ess túlzásba, ne hígítsd túl a felvert tojásokat.

  3. A tekercset készítheted bármilyen egyéb hozzávaló kombinációval is ízlés szerint. Arra figyelj, hogy a hozzávalók ebben a receptben már nem lesznek átsütve így, ha olyan összetevőt használnál, amelynek előkészítésre van szüksége, akkor azt tedd meg, mialatt sül a sütőben a cukkinis omlett. (pl. szalonna, mini kolbászkocka, hagyma)

  4. A feltéteket mielőbb helyezd rá az elkészült omlettre és tekerd fel. A tálalás lehet azonnal még forrón, de hidegen is nagyon finom. Ebben az esetben azonban én mindenképp valamilyen pékáruval, kenyérrel, vagy pirítóssal köríteném.

Ha omlett és rántotta rajongó vagy, akkor kukkantsd meg a további tojásos receptjeinket is, hátha találsz kedvedre valót 😉:

Spanyol omlett (krumplis omlett)

Mediterrán omlett articsókával

Ha reggelihez keresel ötleteket, akkor kattints a menüben a REGGELI kategóriára.

Cukkinis omlett tekercs (sajtos, tonhalas) videó:

Hozzávalók

Recept lépésről-lépésre:

1 Lépés
Omlett tekercs

A megmosott cukkinit, szeleteld vékony karikákra, majd terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

2 Lépés
Cukkini tekercs

3 Lépés
Omlett tekercs

Egy tálba törj fel 8 db tojást és ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval, majd egy habverő segítségével habosítsd fel a tojást. Minél levegősebb a felvert tojás, annál könnyebb lesz a megsült omlett.

4 Lépés
Omlett tekercs

Ezt követően öntsd a tojást a cukkini karikákra és oszlasd el egyenletesen a felszínén.

5 Lépés
Cukkinis omlett tekercs

180 Cº-ra előmelegített sütőben süsd készre 15 perc alatt.

6 Lépés
Cukkinis omlett tekercs

A forró omlettet hintsd meg reszelt sajttal, kockára vágott kaliforniai paprikával és tonhallal. Végül, szórd meg a tetejét vágott petrezselyemmel vagy egyéb friss fűszernövénnyel.

7 Lépés
Cukkinis omlett tekercs

8 Lépés
Omlett tekercs

Az omlett felgöngyölésekor a sütőpapír a segítségedre lesz, azonban ügyelj arra, hogy minden fordulatnál, óvatosan fejts vissza róla a papírt anélkül, hogy megsértenéd a felületét.

9 Lépés
Omlett tekercs

10 Lépés
Omlett tekercs

A tekercset tálalhatod egyben, vagy felszeletelve is, rendkívül mutatós és színes. Ideális lehet vendégvárónak, de akár ebédre vagy vacsorára is megállja a helyét.

Nézd meg ezeket a recepteket is:

Írd meg nekünk a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X