Egészségtál logo

Citrommáz egyszerűen

Citrommaz
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    0 perc
  • Adag
    1
  • Megtekintés
    4 644

A citrommáz számtalan formában elkészíthető. Van, amit főzni kell, van amelyik tojással készül, van amelyikhez tejet használnak. Ebben a receptben mi a legegyszerűbb elkészítési formáját mutatjuk be. Főzni sem kell és mindössze csak két összetevő szükséges hozzá.

A máz sűrűsége szabályozható hozzáadott víz mennyiségével. A vizet mindig csak adagolva, akár cseppenként adjuk hozzá.

A citrommáz ízét is el lehet vinni egy kicsit más irányba, pl. rumaroma, vagy narancs levének a hozzáadásával, viszont ebben az esetben számoljunk a folyadék mennyiségével, nehogy túl híg legyen a máz.

Milyen sütikhez használjunk citrommázat?

A citrommáz a torták, kevert sütik, muffinok, kekszek, piskóták nagyon jó kiegészítője, díszítőeleme. Főként olyan süteményhez válasszuk, amely kissé szárazabb, vagy édesebb, hogy a savanykás íz jól harmonizáljon vele.

A citrommáz felvitele elött, mindig várjuk meg, amíg a sütemény teljesen kihűl. A felvitel után, pedig hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.

Horváth Ilona szakácskönyve szerint, ha rózsaszínű citrommázat szeretnénk, akkor keverjünk hozzá egy kis meggykompótlevet.

Citromos sütirecept és citromos krém- ötletek:

Citrommázas barackos vegán torta

Angol citromkrém

Poharas süti citromkrémmel és eperrel

Whoopie pie citromkrémmel töltve

Citrommáz elkészítése videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Citrommáz

    A citrommáz elkészítéséhez facsarj ki egy fél citromot.

    Lépés 2
    Citrommáz

    Add hozzá a porcukrot és keverd csomómentesre.

    Lépés 3
    Citrommáz

    Majd folytasd a kevergetést, amíg a cukor elolvad.

    Lépés 4
    Citrommáz

    A máz sűrűsége szabályozható ízlés szerint. Legyen csak annyira híg, hogy csurgatni lehessen.

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.