- 2021.04.29.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Amerikai ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés45 perc
- Sütés/főzés15 perc + hűtés
- Adag12
- Megtekintés2 294
A különböző ízű whoopie pie sütik nagyon népszerűek az USA egyes részein, azonban Európában nem igazán ismertek. Két, ízletes krémmel egymásba tapasztott sütikéből áll, akár nevezhetnénk sütiszendvicsnek is. Valahol a muffin és a keksz között helyezhető el. Kerekek, édesek, puhák és omlósak. Az eredeti töltelék pillecukorral készült, olyan igazi amerikai módra, azonban bármilyen krémmel töltheted, sőt a tészta masszáját is ízesítheted.
Ez a süti receptünk több ponton is eltér az eredetitől, hogy a gluténérzékenyeknek is kedvezzünk. Így ez a whoopie recept verzió gluténmentes, fehércsokis, selymes citromkrémmel töltve. A citromkrémet tovább lágyíthatod, mascarpone (jellegű) sajtkrémet hozzákeverve.
Eredeti whoopie pie recepthez:
Az eredeti whoopie pie változathoz hasonlóan ami nem gluténmentes, a 150 g rizsliszt helyett használj 250 g normál lisztet, és a kukoricakeményítőt hagyd ki a receptből. A többi hozzávaló változatlan.
További recept ötletek:
Ha szeretnél további citromkrém, vagy citromos süti ötleteket, akkor kattints ide: https://egeszsegtal.hu/citromkrem-tortaba/. További desszert ötletekért pedig ide😊.
Whoopie pie citromkrémmel recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A citromkrémhez a tojásokat keverd ki a cukorral.
A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.
Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.
Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be.
Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.
Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.
A whoopie pie tészta elkészítéséhez a puha vajat és a barna cukrot keverd krémesre.
A tojásokat egyesével keverd a masszához. Először dolgozd el az első tojást a tészta keverékben és ami FONTOS, hogy csak ezt követően add hozzá a második tojást, amit szintén alaposan keverj össze a tésztával.
Olvaszd meg a fehér csokit. Ezt megteheted vízgőz felett vagy a mikrohullámú sütőben is. Ha a mikroban olvasztod meg úgy 20 másodpercenként keverd meg a csokit. Valószínűleg ehhez a csoki mennyiséghez elég lesz 2-3-szor megismételni a műveletet. Az olvadt csokit add a masszához.
Mérd ki a liszteket és egy tálban keverd el a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával.
Ezt követően szitáld apránként a tészta alaphoz és keverd csomómentesre.
Adj egy evőkanál joghurtot a tésztához és keverd el. Ha nagyon sűrűnek találod adhatsz hozzá kevés tejet, ahogy én is tettem.
A tepsit béleld ki sütőpapírral és egy kanállal formázz adagokat. Az adagok közt hagyj kellő távolságot, ugyanis a tészta tovább fog terülni, így elkerülheted, hogy egymásba follyanak.
Előmelegített sütőben, 175 Cº -on 15 perc alatt süsd aranybarnára.
Az elkészült whoopies-t hagyd kihűlni. Ezt követően töltsd meg a citromkrémmel.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Whoopie pie citromkrémmel töltve (gluténmentes, fehércsokis)
Hozzávalók
Follow The Directions
A citromkrémhez a tojásokat keverd ki a cukorral.
A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.
Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.
Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be.
Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.
Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.
A whoopie pie tészta elkészítéséhez a puha vajat és a barna cukrot keverd krémesre.
A tojásokat egyesével keverd a masszához. Először dolgozd el az első tojást a tészta keverékben és ami FONTOS, hogy csak ezt követően add hozzá a második tojást, amit szintén alaposan keverj össze a tésztával.
Olvaszd meg a fehér csokit. Ezt megteheted vízgőz felett vagy a mikrohullámú sütőben is. Ha a mikroban olvasztod meg úgy 20 másodpercenként keverd meg a csokit. Valószínűleg ehhez a csoki mennyiséghez elég lesz 2-3-szor megismételni a műveletet. Az olvadt csokit add a masszához.
Mérd ki a liszteket és egy tálban keverd el a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával.
Ezt követően szitáld apránként a tészta alaphoz és keverd csomómentesre.
Adj egy evőkanál joghurtot a tésztához és keverd el. Ha nagyon sűrűnek találod adhatsz hozzá kevés tejet, ahogy én is tettem.
A tepsit béleld ki sütőpapírral és egy kanállal formázz adagokat. Az adagok közt hagyj kellő távolságot, ugyanis a tészta tovább fog terülni, így elkerülheted, hogy egymásba follyanak.
Előmelegített sütőben, 175 Cº -on 15 perc alatt süsd aranybarnára.
Az elkészült whoopies-t hagyd kihűlni. Ezt követően töltsd meg a citromkrémmel.
Szólj hozzá!