- 2021.03.29.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5


- Előkészítés50 perc
- Sütés/főzés2-4 óra (hűtés)
- Adag10
Ez a csodálatosan krémes mascarponés citromtorta sütés nélkül készült. Elképesztően finom és nem igényel különösebb szakértelmet. Akár te is elkészítheted a szeretteid legnagyobb örömére. Friss, tavaszi ízével meghódítja az egész családot, elegáns megjelenésével pedig az ünnepi asztal díszévé válhat.
Az olasz eredetű mascarpone, mind az édes, mind a sós ételek remek alapját képezi. Önmagában nem szokták fogyasztani, íze mondhatni semleges, sótlan, viszont segítségével, a magas zsírtartalmának köszönhetően, egy nagyon kellemes, krémes állagot tudunk létrehozni.
Ennek a citromos mascarponés tortának az alapját, egy angol citromkrém, vajas citromkrém adja. Ezt tovább bolondítjuk egy erdei gyümölcsös fedő réteggel. Így egy friss, kellemesen savanykás tavaszi tortát kapunk eredményként.
A tészta alapot könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Ehhez nincs is másra szükségünk, csak vajra és kekszre. Ez a kekszes alap jól illeszkedik ehhez a savaknyás tortakrémhez és ha tudunk neki hagyni egy kis időt, vagyis nem faljuk fel idő előtt 😅, akkor kissé magába szívja a krémet, mondhatni összeérnek az ízek és így még élvezetesebb lesz az összhatás.
További desszert receptekért kattints ide: Desszertek
Citromkrémről és annak felhasználási tippjeiről itt olvashatsz: Citromkrém tortába
Mascarponés citromtorta sütés nélkül recept videóval:
Ingredients
Directions

A tojásokat keverd ki a cukorral.

A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.

Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.

Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.

Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.

A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.

Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)

Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.

Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.

Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.

A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.

Simítsd a krémet a kekszes alapra.

A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.

Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.

Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.

A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Mascarponés citromtorta sütés nélkül
Ingredients
Follow The Directions

A tojásokat keverd ki a cukorral.

A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.

Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.

Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.

Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.

A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.

Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)

Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.

Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.

Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.

A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.

Simítsd a krémet a kekszes alapra.

A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.

Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.

Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.

A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.
Leave a Review