- 2021.03.29.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
![mascarpones citromtorta](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-1.png)
- Előkészítés50 perc
- Sütés/főzés2-4 óra (hűtés)
- Adag10
- Megtekintés5 779
Ez a csodálatosan krémes mascarponés citromtorta sütés nélkül készült. Elképesztően finom és nem igényel különösebb szakértelmet. Akár te is elkészítheted a szeretteid legnagyobb örömére. Friss, tavaszi ízével meghódítja az egész családot, elegáns megjelenésével pedig az ünnepi asztal díszévé válhat.
Az olasz eredetű mascarpone, mind az édes, mind a sós ételek remek alapját képezi. Önmagában nem szokták fogyasztani, íze mondhatni semleges, sótlan, viszont segítségével, a magas zsírtartalmának köszönhetően, egy nagyon kellemes, krémes állagot tudunk létrehozni.
Ennek a citromos mascarponés tortának az alapját, egy angol citromkrém, vajas citromkrém adja. Ezt tovább bolondítjuk egy erdei gyümölcsös fedő réteggel. Így egy friss, kellemesen savanykás tavaszi tortát kapunk eredményként.
A tészta alapot könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Ehhez nincs is másra szükségünk, csak vajra és kekszre. Ez a kekszes alap jól illeszkedik ehhez a savaknyás tortakrémhez és ha tudunk neki hagyni egy kis időt, vagyis nem faljuk fel idő előtt 😅, akkor kissé magába szívja a krémet, mondhatni összeérnek az ízek és így még élvezetesebb lesz az összhatás.
További desszert receptekért kattints ide: Desszertek
Citromkrémről és annak felhasználási tippjeiről itt olvashatsz: Citromkrém tortába
Mascarponés citromtorta sütés nélkül recept videóval:
Hozzávalók
Receptleírás
![mascarpones citromtorta 4](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-4-1240x578.png)
A tojásokat keverd ki a cukorral.
![mascarpones citromtorta 5](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-5-1240x578.png)
A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.
![mascarpones citromtorta 6](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-6-1240x578.png)
Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.
![mascarpones citromtorta 7](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-7-1240x578.png)
Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.
![mascarpones citromtorta 8](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-8-1240x578.png)
Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.
![mascarpones citromtorta 10](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-10-1240x578.png)
A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.
![mascarpones citromtorta 11](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-11-1240x578.png)
Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)
![mascarpones citromtorta 13](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-13-1240x578.png)
Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.
![mascarpones citromtorta 15](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-15-1240x578.png)
Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.
![mascarpones citromtorta 16](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-16-1240x578.png)
Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.
![mascarpones citromtorta 17](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-17-1240x578.png)
A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.
![mascarpones citromtorta 18](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-18-1240x578.png)
Simítsd a krémet a kekszes alapra.
![mascarpones citromtorta 21](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-21-1240x578.png)
A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.
![mascarpones citromtorta 22](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-22-1240x578.png)
Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.
![mascarpones citromtorta 24](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-24-1240x578.png)
Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.
![mascarpones citromtorta 26](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-26-1240x578.png)
A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Mascarponés citromtorta sütés nélkül
Hozzávalók
Follow The Directions
![mascarpones citromtorta 4](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-4.png)
A tojásokat keverd ki a cukorral.
![mascarpones citromtorta 5](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-5.png)
A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.
![mascarpones citromtorta 6](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-6.png)
Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.
![mascarpones citromtorta 7](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-7.png)
Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.
![mascarpones citromtorta 8](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-8.png)
Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.
![mascarpones citromtorta 10](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-10.png)
A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.
![mascarpones citromtorta 11](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-11.png)
Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)
![mascarpones citromtorta 13](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-13.png)
Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.
![mascarpones citromtorta 15](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-15.png)
Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.
![mascarpones citromtorta 16](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-16.png)
Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.
![mascarpones citromtorta 17](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-17.png)
A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.
![mascarpones citromtorta 18](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-18.png)
Simítsd a krémet a kekszes alapra.
![mascarpones citromtorta 21](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-21.png)
A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.
![mascarpones citromtorta 22](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-22.png)
Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.
![mascarpones citromtorta 24](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-24.png)
Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.
![mascarpones citromtorta 26](https://egeszsegtal.hu/wp-content/uploads/2021/03/Mascarpones-citromtorta-26.png)
A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.
Szólj hozzá!