- 2020.12.02.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés20 perc
- Sütés/főzés40 perc
- Megtekintés1 510
A hideg, sötét napokon milyen jó a fahéjas almás pite áradozó illatára hazaérkezni. Ezzel az illattal visszarepülni az időben, és gondolatban újra a nagyi meleg konyhájában lenni. Az almás pite a család egyik kedvenc téli sütije nálunk is. Ez a recept rendkívül könnyen elkészíthető, és nagyon finom.
Ehhez a sütihez nincs szükség a tészta dagasztására, sem kelesztésére. Összegyúrás után szinte egyből lehet is nyújtani. Mindössze 20 percet vesz igénybe a munka része, a fennmaradó 40 perc pedig már csak a sütő dolga.
Amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni.
További desszert ötletekért látogass el és nézz körbe a Desszert receptkategóriában.
Fahéjas almás pite videó:
Tippek, tanácsok a recepthez:
Tovább fokozható az ízvilág egy kis reszelt citromhéjjal. Ezt keverheted a tésztába (az összegyúrás előtt), de lehet a reszelt almához is.
A töltelék savanyságát szabályozhatod kicsit a hozzáadott cukor mennyiségével, vagy frissen facsart citrom levével.
Hozzávalók
Receptleírás
A tepsi mérete: kb. 46*37 cm
Tedd egy keverőtálba a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze alaposan.
Add hozzá a vajat, tojást és a görög joghurtot.
Dolgozd formázható masszává.
Gyúródeszkán dolgozd el alaposan a tésztát.
Az elkészült tésztát válaszd két részre és hagyd pihenni. Ez idő alatt elkészítheted az almás tölteléket.
A töltelék elkészítése: Hámozd meg az almát és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A reszelt almához keverd hozzá a barna cukrot és a fahéjat. Néhány percig hagyd pihenni hogy az ízek összeérjenek és az alma kiengedje a levét.
Készítsd elő a tepsit és béleld ki sütőpapírral, majd nyújts ki az első gombóc tésztát kb 0,5 cm vastagra és helyezd a tepsibe. A lefektetett tésztát finoman hints meg zsemlemorzsával, ez segít abban hogy ne ázzon el sütemény alapja.
Facsard ki a reszelt almából a felesleges levet (amit később akár meg is ihatsz), majd az almát oszd el egyenletesen a tésztán.
Most nyújtsd ki a második gombócot is és fedd le vele a süteményt. A széleket dolgozd el és a felesleges tésztát vágd le
Egy villával óvatosan szúrkáld meg a tészta tetejét, hogy a gőz eltudjon távozni a tésztából, elkerülve, hogy a süti túl hepe-hupás legyen.
Kend meg a tetejét felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 Cº -on süsd 40 percig, majd mikor kész és egy kicsit meghült a süti, hintsd meg a tetejét porcukorral, ízlésed szerint.
Conclusion
Meleg szívvel ajánljuk ❤️ 😊
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Fahéjas almás pite
Hozzávalók
Follow The Directions
A tepsi mérete: kb. 46*37 cm
Tedd egy keverőtálba a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze alaposan.
Add hozzá a vajat, tojást és a görög joghurtot.
Dolgozd formázható masszává.
Gyúródeszkán dolgozd el alaposan a tésztát.
Az elkészült tésztát válaszd két részre és hagyd pihenni. Ez idő alatt elkészítheted az almás tölteléket.
A töltelék elkészítése: Hámozd meg az almát és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A reszelt almához keverd hozzá a barna cukrot és a fahéjat. Néhány percig hagyd pihenni hogy az ízek összeérjenek és az alma kiengedje a levét.
Készítsd elő a tepsit és béleld ki sütőpapírral, majd nyújts ki az első gombóc tésztát kb 0,5 cm vastagra és helyezd a tepsibe. A lefektetett tésztát finoman hints meg zsemlemorzsával, ez segít abban hogy ne ázzon el sütemény alapja.
Facsard ki a reszelt almából a felesleges levet (amit később akár meg is ihatsz), majd az almát oszd el egyenletesen a tésztán.
Most nyújtsd ki a második gombócot is és fedd le vele a süteményt. A széleket dolgozd el és a felesleges tésztát vágd le
Egy villával óvatosan szúrkáld meg a tészta tetejét, hogy a gőz eltudjon távozni a tésztából, elkerülve, hogy a süti túl hepe-hupás legyen.
Kend meg a tetejét felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 Cº -on süsd 40 percig, majd mikor kész és egy kicsit meghült a süti, hintsd meg a tetejét porcukorral, ízlésed szerint.
Szólj hozzá!