Fahéjas almás pite

Fahejas almas pite1
  • Előkészítés
    20 perc
  • Sütés/főzés
    40 perc
  • Megtekintés
    1 535

A hideg, sötét napokon milyen jó a fahéjas almás pite áradozó illatára hazaérkezni. Ezzel az illattal visszarepülni az időben, és gondolatban újra a nagyi meleg konyhájában lenni. Az almás pite a család egyik kedvenc téli sütije nálunk is. Ez a recept rendkívül könnyen elkészíthető, és nagyon finom.

Ehhez a sütihez nincs szükség a tészta dagasztására, sem kelesztésére. Összegyúrás után szinte egyből lehet is nyújtani. Mindössze 20 percet vesz igénybe a munka része, a fennmaradó 40 perc pedig már csak a sütő dolga.

Amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni.

További desszert ötletekért látogass el és nézz körbe a Desszert receptkategóriában.

 

Fahéjas almás pite videó:

Tippek, tanácsok a recepthez:

Tovább fokozható az ízvilág egy kis reszelt citromhéjjal. Ezt keverheted a tésztába (az összegyúrás előtt), de lehet a reszelt almához is.

A töltelék savanyságát szabályozhatod kicsit a hozzáadott cukor mennyiségével, vagy frissen facsart citrom levével.

Hozzávalók

    Receptleírás

    A tepsi mérete: kb. 46*37 cm

    Lépés 1

    Tedd egy keverőtálba a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze alaposan.

    Lépés 2
    fahejas almas pite20

    Add hozzá a vajat, tojást és a görög joghurtot.

    Lépés 3
    fahejas almas pite28

    Dolgozd formázható masszává.

    Lépés 4
    fahejas almas pite30

    Gyúródeszkán dolgozd el alaposan a tésztát.

    Lépés 5
    fahejas almas pite1_1

    Az elkészült tésztát válaszd két részre és hagyd pihenni. Ez idő alatt elkészítheted az almás tölteléket.

    Lépés 6

    A töltelék elkészítése: Hámozd meg az almát és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A reszelt almához keverd hozzá a barna cukrot és a fahéjat. Néhány percig hagyd pihenni hogy az ízek összeérjenek és az alma kiengedje a levét.

    Lépés 7
    fahejas almas pote6

    Készítsd elő a tepsit és béleld ki sütőpapírral, majd nyújts ki az első gombóc tésztát kb 0,5 cm vastagra és helyezd a tepsibe. A lefektetett tésztát finoman hints meg zsemlemorzsával, ez segít abban hogy ne ázzon el sütemény alapja.

    Lépés 8
    fahejas almas pite7

    Facsard ki a reszelt almából a felesleges levet (amit később akár meg is ihatsz), majd az almát oszd el egyenletesen a tésztán.

    Lépés 9
    fahejas almas pite8

    Most nyújtsd ki a második gombócot is és fedd le vele a süteményt. A széleket dolgozd el és a felesleges tésztát vágd le

    Lépés 10
    fahejas almas pite9

    Egy villával óvatosan szúrkáld meg a tészta tetejét, hogy a gőz eltudjon távozni a tésztából, elkerülve, hogy a süti túl hepe-hupás legyen.

    Lépés 11
    fahejas almas pite12

    Kend meg a tetejét felvert tojással.

    Lépés 12
    fahejas almas pite22

    Előmelegített sütőben 180 Cº -on süsd 40 percig, majd mikor kész és egy kicsit meghült a süti, hintsd meg a tetejét porcukorral, ízlésed szerint.

    Conclusion

    Meleg szívvel ajánljuk ❤️ 😊

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük