Bolognai mártás
Íme egy igen népszerű és egyszerűen elkészíthető bolognai mártás recept. Akár kezdők számára is egy ideális első recept és akár többféle étel alapja is lehet.
Kárpáti ragu
A kárpáti ragu, avagy kapros rákragu nem más, mint egy rákból és gombából készült tejszínes ragu,mártás. Közismertebb neve a "kárpáti módra"
Tahini szósz (szezámpaszta) házilag
A tahini szezámmagból készül, ami a humusznak az egyik fő alapanyaga. Megmutatjuk, hogy ezen kívül még mennyi mindenhez felhasználható.
Besamel mártás
A besamel mártás egy klasszikus mártás, amely nélkül a csőben sült ételek, többek között a lasagne is elképzelhetetlen. Remekül illeszkedik húsokhoz, zöldségekhez és tésztákhoz egyaránt.
Velouté mártás laktózmentes és gluténmentes
A velouté mártás, kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható.
Velouté mártás
Velouté mártás, más néven fehér mártás. Majdnem teljesen megegyezik a Bechamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk.