- 2020.11.14.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Cuisine: Francia
- Difficulty: Medium
- 2 124 Megtekintés


- Sütés/főzés15 perc
- Adag4
- Ready In15 perc
Velouté mártás, más néven fehér mártás, vagy bársonyos mártás. Majdnem teljesen megegyezik a Bechamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk. Kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. A mentes változathoz kattints ide.
Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható. Egyéb kiegészítökkel, hozzáadott alapanyagokkal, például gombával, sajttal, nagyon finom gombaszósz, sajtszósz készíthetö belőle. Halsültek mellé az alapmártás egy kis fehérborral megbolondítva remekül passzol. De ezenkívül számtalan formában variálható.A velouté mártás alapmártásként nagyon jól felhasználható rakott, vagy csőben sült ételekhez is.
Ingredients
Directions
Step1

Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Step2

Keverd el benne a lisztet, mintha rántást készítenél. Ajánlott kézi habverővel kevergetni, mert így elkerülhetjük a csomósodást.
Step3

Engedd fel az alaplével.
Step4

Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Velouté mártás
Ingredients
Follow The Directions
Step1

Olvaszd fel a vajat egy lábasban
Step2

Keverd el benne a lisztet, mintha rántást készítenél. Ajánlott kézi habverővel kevergetni, mert így elkerülhetjük a csomósodást.
Step3

Engedd fel az alaplével.
Step4

Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.
Leave a Review