Velouté mártás

  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    4
  • Ready In
    15 perc

Velouté mártás, más néven fehér mártás, vagy bársonyos mártás. Majdnem teljesen megegyezik a Bechamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk. Kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. A mentes változathoz kattints ide.

Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható. Egyéb kiegészítökkel, hozzáadott alapanyagokkal, például gombával, sajttal, nagyon finom gombaszósz, sajtszósz készíthetö belőle. Halsültek mellé az alapmártás egy kis fehérborral megbolondítva remekül passzol. De ezenkívül számtalan formában variálható.A velouté mártás alapmártásként nagyon jól felhasználható rakott, vagy csőben sült ételekhez is.

Ingredients

    Directions

    Step1

    Olvaszd fel a vajat egy lábasban

    Step2

    Keverd el benne a lisztet, mintha rántást készítenél. Ajánlott kézi habverővel kevergetni, mert így elkerülhetjük a csomósodást.

    Step3

    Engedd fel az alaplével.

    Step4

    Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Leave a Review

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük