- 2021.06.10.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Arab konyha, Francia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés10 perc
- Adag4
- Megtekintés2 330
A kuszkuszsaláta a saláták egy különleges formája. A saláták gyorsan unalmassá tudnak válni, ha nem viszünk bele fantáziát, vagy nem cserélgetjük a hozzávalókat. Amikor az ember a salátára gondol, akkor leginkább a hagyományos értelemben vett zöldsalátákra gondol, ami általában a fejes- vagy a közkedveltebb változat, a jégsaláta. Biztos lehetsz benne, hogy a kuszkuszból készült saláta fogyasztása után hosszabb ideig érzed majd magad jóllakottnak, mint egy sima zöldsaláta esetében.
A kuszkusz az észak afrikai országokból ered és egy durumbúza lisztből készült tésztaféleség. Régebben otthon, házilag készítették, hasonlóan nagyanyáinkhoz, akik a tésztát maguk gyúrták. Mára előfőzve, szárítva és többféle méretben, kiszerelésben kapható az élelmiszerboltokban. Elkészítése végtelenül egyszerű. Fogyasztható köretként, salátába vagy édességként. Magas proteinértéke és alacsony kalóriatartalma miatt sportolók étrendjébe is hozhat változatosságot. Jól kombinálható főtt és nyers zöldségekkel, húsokkal.
Ennek a kuszkuszsalátának a másik fő eleme a spenót. Mint tudjuk, a spenót számtalan jótékony tulajdonsággal rendelkezik, és így kiegészítve a kuszkuszt, remek párosítás. (Amúgy én nagyon sok mindenhez használok spenótot, de lehet, hogy ez a spanyolhoni létnek köszönhető, ugyanis ők nagyon sok ételbe tesznek spenótot. Ráadásul szinte egész évben hozzá lehet jutni a friss parajhoz.)
Fontos, hogy a kuszkuszt nem kell főzni! Egyszerűen csak le kell forrázni és pár perc alatt elkészül.
További egészséges ételek receptjeinek megtekintéséhez kattints IDE.
Spenótos kuszkuszsaláta feta sajttal recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A kuszkuszt tedd egy keverőtálba, majd ízesítsd sóval, borssal.
Adj hozzá kevés olívaolajat és keverd el alaposan.
A felforralt alaplével vagy vízzel öntsd fel a kuszkuszt.
Keverd hozzá a mazsolát, majd fedd le egy folpackkal, vagy fedővel és hagyd pihenni 15 percig (követheted a termék zacskóján feltüntetett időt).
A saláta feltét elkészítéséhez ez idő alatt melegíts fel egy serpenyőt és pirítsd le kissé a fokhagymát és a mandulát.
Majd add hozzá a spenót leveleket és sózd, borsozd ízlés szerint.
Alacsony lángon, néhány percig, lefedve fonnyaszd meg a paraj levelet. Az alacsony lángon készítés javasolt, ha szeretnél szép zöld, élő színű ételt kapni. A levelek hőérzékenyek és 60 Cº feletti hő hatására színe veszít élénkségéből. Amikor a spenót levelek összeestek a feltét elkészült.
A folpackot távolítsd el a kuszkuszról és keverj hozzá finomra vágott petrezselymet.
Tálaláskor a mazsolás kuszkuszos alapra szedd rá a spenótot.
Szórj a tetejére feta sajt kockákat és friss paradicsomot.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Spenótos kuszkuszsaláta feta sajttal
Hozzávalók
Follow The Directions
A kuszkuszt tedd egy keverőtálba, majd ízesítsd sóval, borssal.
Adj hozzá kevés olívaolajat és keverd el alaposan.
A felforralt alaplével vagy vízzel öntsd fel a kuszkuszt.
Keverd hozzá a mazsolát, majd fedd le egy folpackkal, vagy fedővel és hagyd pihenni 15 percig (követheted a termék zacskóján feltüntetett időt).
A saláta feltét elkészítéséhez ez idő alatt melegíts fel egy serpenyőt és pirítsd le kissé a fokhagymát és a mandulát.
Majd add hozzá a spenót leveleket és sózd, borsozd ízlés szerint.
Alacsony lángon, néhány percig, lefedve fonnyaszd meg a paraj levelet. Az alacsony lángon készítés javasolt, ha szeretnél szép zöld, élő színű ételt kapni. A levelek hőérzékenyek és 60 Cº feletti hő hatására színe veszít élénkségéből. Amikor a spenót levelek összeestek a feltét elkészült.
A folpackot távolítsd el a kuszkuszról és keverj hozzá finomra vágott petrezselymet.
Tálaláskor a mazsolás kuszkuszos alapra szedd rá a spenótot.
Szórj a tetejére feta sajt kockákat és friss paradicsomot.
Szólj hozzá!