- 2021.06.10.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Arab konyha, Francia
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés10 perc
- Adag4
- Megtekintés1 511
A kuszkuszsaláta a saláták egy különleges formája. A saláták gyorsan unalmassá tudnak válni, ha nem viszünk bele fantáziát, vagy nem cserélgetjük a hozzávalókat. Amikor az ember a salátára gondol, akkor leginkább a hagyományos értelemben vett zöldsalátákra gondol, ami általában a fejes- vagy a közkedveltebb változat, a jégsaláta. Biztos lehetsz benne, hogy a kuszkuszból készült saláta fogyasztása után hosszabb ideig érzed majd magad jóllakottnak, mint egy sima zöldsaláta esetében.
A kuszkusz az észak afrikai országokból ered és egy durumbúza lisztbÅ‘l készült tésztaféleség. Régebben otthon, házilag készÃtették, hasonlóan nagyanyáinkhoz, akik a tésztát maguk gyúrták. Mára elÅ‘fÅ‘zve, szárÃtva és többféle méretben, kiszerelésben kapható az élelmiszerboltokban. ElkészÃtése végtelenül egyszerű. Fogyasztható köretként, salátába vagy édességként. Magas proteinértéke és alacsony kalóriatartalma miatt sportolók étrendjébe is hozhat változatosságot. Jól kombinálható fÅ‘tt és nyers zöldségekkel, húsokkal.
Ennek a kuszkuszsalátának a másik fÅ‘ eleme a spenót. Mint tudjuk, a spenót számtalan jótékony tulajdonsággal rendelkezik, és Ãgy kiegészÃtve a kuszkuszt, remek párosÃtás. (Amúgy én nagyon sok mindenhez használok spenótot, de lehet, hogy ez a spanyolhoni létnek köszönhetÅ‘, ugyanis Å‘k nagyon sok ételbe tesznek spenótot. Ráadásul szinte egész évben hozzá lehet jutni a friss parajhoz.)
Fontos, hogy a kuszkuszt nem kell főzni! Egyszerűen csak le kell forrázni és pár perc alatt elkészül.
További egészséges ételek receptjeinek megtekintéséhez kattints IDE.
Spenótos kuszkuszsaláta feta sajttal recept videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

A kuszkuszt tedd egy keverÅ‘tálba, majd ÃzesÃtsd sóval, borssal.

Adj hozzá kevés olÃvaolajat és keverd el alaposan.

A felforralt alaplével vagy vÃzzel öntsd fel a kuszkuszt.

Keverd hozzá a mazsolát, majd fedd le egy folpackkal, vagy fedővel és hagyd pihenni 15 percig (követheted a termék zacskóján feltüntetett időt).

A saláta feltét elkészÃtéséhez ez idÅ‘ alatt melegÃts fel egy serpenyÅ‘t és pirÃtsd le kissé a fokhagymát és a mandulát.

Majd add hozzá a spenót leveleket és sózd, borsozd Ãzlés szerint.

Alacsony lángon, néhány percig, lefedve fonnyaszd meg a paraj levelet. Az alacsony lángon készÃtés javasolt, ha szeretnél szép zöld, élÅ‘ szÃnű ételt kapni. A levelek hőérzékenyek és 60 Cº feletti hÅ‘ hatására szÃne veszÃt élénkségébÅ‘l. Amikor a spenót levelek összeestek a feltét elkészült.

A folpackot távolÃtsd el a kuszkuszról és keverj hozzá finomra vágott petrezselymet.


Tálaláskor a mazsolás kuszkuszos alapra szedd rá a spenótot.

Szórj a tetejére feta sajt kockákat és friss paradicsomot.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Spenótos kuszkuszsaláta feta sajttal
Hozzávalók
Follow The Directions

A kuszkuszt tedd egy keverÅ‘tálba, majd ÃzesÃtsd sóval, borssal.

Adj hozzá kevés olÃvaolajat és keverd el alaposan.

A felforralt alaplével vagy vÃzzel öntsd fel a kuszkuszt.

Keverd hozzá a mazsolát, majd fedd le egy folpackkal, vagy fedővel és hagyd pihenni 15 percig (követheted a termék zacskóján feltüntetett időt).

A saláta feltét elkészÃtéséhez ez idÅ‘ alatt melegÃts fel egy serpenyÅ‘t és pirÃtsd le kissé a fokhagymát és a mandulát.

Majd add hozzá a spenót leveleket és sózd, borsozd Ãzlés szerint.

Alacsony lángon, néhány percig, lefedve fonnyaszd meg a paraj levelet. Az alacsony lángon készÃtés javasolt, ha szeretnél szép zöld, élÅ‘ szÃnű ételt kapni. A levelek hőérzékenyek és 60 Cº feletti hÅ‘ hatására szÃne veszÃt élénkségébÅ‘l. Amikor a spenót levelek összeestek a feltét elkészült.

A folpackot távolÃtsd el a kuszkuszról és keverj hozzá finomra vágott petrezselymet.


Tálaláskor a mazsolás kuszkuszos alapra szedd rá a spenótot.

Szórj a tetejére feta sajt kockákat és friss paradicsomot.
Szólj hozzá!