Rizssaláta

Rizssaláta
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés/főzés
    0 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    1 471

Ez alkalommal egy frissítő és ízletes rizssaláta receptet hoztunk, melyben rengeteg lehetőség rejtőzik. Ráadásul könnyedén személyre szabható a különféle alapanyagok kombinálásával. Az általam elkészített salátát egy lett kolléganőmtől tanultam. Kiváló frissítő és tápláló étel, nyári napokon ideális lehet akár főétel helyett is.

Tippek a rizssaláta elkészítéséhez:

– A rizssalátát megmaradt rizsből is elkészítheted, ahogy ez esetben én is tettem :). Az elkészítési idő 15 percről 30 percre változik abban az esetben, ha a rizst még meg kell főzni.

– A legjobb rizs a salátához a hosszúszemű főtt rizs, de nagyon ízletes jázmin rizsből készítve is.

– Adag/fő számolásához: egy marék száraz rizs / fő számolj, vagy pedig 2 marék főtt rizs / fő.

– A saláta összeállításakor fontos, hogy az alapanyagok hidegek legyenek.

– Minden alapanyagot apríts egyformán finomra.

– Akadnak nedvesebb alapanyagok, mint pl. a paradicsom, ananász vagy borsó konzerv stb., ezeket csepegtesd le alaposan felhasználás előtt, ugyanis a többlet lé tönkreteheti a salátát.

További tippek a majonézes rizssaláta recepthez:

A következő alapanyagok jól illeszkednek a rizssalátához. Ízlés szerint nyugodtan variálhatod az összetevőket még változatosabbá téve a rizssalátát: kemény sajt, csemege uborka, kukorica, surimi, koktélrák, kaliforniai paprika, uborka, főtt tojás, gépsonka, sült csirke felkockázva.

Szeretnél még több saláta receptet megnézni? Akkor mindenképp nézz körbe a Saláták menüpont alatt található receptek között.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    A megpucolt uborkát vágd apró kockákra.

    Lépés 2
    Rizssaláta

    A surimit és a gépsonkát is kockázd fel. (Érdemes egyforma nagyságúra vágni minden hozzávalót.)

    Lépés 3

    Ehhez a salátához a félbevágott paradicsom magházát egy kanállal eltávolítottam, majd a paradicsomot is apróra vágtam a többi alapanyaghoz hasonlóan.

    Lépés 4

    Tedd egy keverőtálba a hideg főtt rizst, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, surimit, sonkát és az uborkát.

    Lépés 5

    Ezt követően szedj hozzá 6 ek majonézt és adj hozzá petrezselymet ízlés szerint.

    Lépés 6

    A saláta fűszerezhető őrölt borssal ízlés szerint, azonban én sót nem használtam. Érdemes közvetlenül fogyasztás előtt sózni az ételt, ugyanis a zöldségek a sótól levet engednek, és veszíthetnek roppanósságukból. Ezt követően keverd be a salátát és tálalásig tartsd a hűtőben.

    Lépés 7

    Hogy szebben mutasson, a tálaláshoz használj formá(ka)t. Egy kanál segítségével szedd a formába a rizst, kicsit nyomkodd meg a tetejét, hogy jobban összeálljon a formába, majd óvatosan emeld fel róla a formát.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük