- 2022.04.25.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Orosz ételek
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés535
Az évtizedek múlnak, minden változik, azonban a franciasaláta recept népszerűsége töretlen. Továbbra is megjelenik a jelesebb összejövetelek vagy ünnepek alkalmával az asztalon. A franciasaláta elválaszthatatlan párja a kaszinótojásnak. Talán az teszi annyira különlegessé, hogy főtt zöldségekkel készül, melyhez a majonézes öntet remekül illik.
Az elkészÃtése rendkÃvül egyszerű. ElkészÃthetÅ‘ friss zöldségekbÅ‘l és mirelit zöldségkeverékbÅ‘l is. A zöldség fÅ‘zésekor ügyelj arra, hogy ne fÅ‘zd túl, mert a franciasalátában az összetevÅ‘knek kissé roppanósnak kell maradnia. Az alma és a csemege uborka is ezt erÅ‘sÃti. Mindig kihűlt alapanyagokkal dolgozz a saláta összeállÃtásakor és a bekevert salátát tálalásig tárold a hűtÅ‘ben.
Ebben a receptben a friss alapanyagokból készült franciasalátát mutatom be. Természetesen elkészÃthetÅ‘ mirelit zöldségkeverékbÅ‘l is. Ebben az esetben a csomagoláson feltüntetett módon készÃtsd elÅ‘ a zöldségeket.
Franciasaláta recept továbbgondolva
Ha szeretnél egy csavart a receptbe, egy kicsit továbbvinni az Ãzvilágot, megismerni újabb franciasaláta recept variációt, akkor ajánlom figyelmedbe a spanyoloknál közismert és közkedvelt változatot, a Majonézes tonhalsaláta receptet. ÖsszetevÅ‘kben és elészÃtési módban is nagyon hasonló.
A franciasaláta számtalan alapanyaggal tovább kombinálható. Lehet főtt hússal, sonkával (orosz hússaláta), tonhallal (majonézes tonhalsaláta) de akár főtt tojással és kapribogyóval is. Az öntetethez keverhetünk friss petrezselyezöldet.
További saláta receptekért kattints a Saláták menüpontra.
A franciasaláta tálalható önmagában salátának, kaszinótojás alapnak, de nagyon finom köretként, halak, húsok mellé is.
Franciasaláta recept videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Az egész héjas burgonyát hideg, sós vÃzben tedd fel fÅ‘ni. Amikor megfÅ‘tt, és kihűlt, akkor vágd kisebb kockákra.
A megmosott, megpucolt sárgarépát, csemegeuborkát és az almát ugyancsak vágd kisebb kockákra.

A feldarabolt sárgarépát, és a zöldborsót meleg vÃzben tedd fel fÅ‘ni. A vÃzhez adj hozzá sót és egy kiskanál cukrot.

A saláta összeállÃtásához kihűlt alapanyagokra van szükség, Ãgy várj egy kicsit, amÃg legalább szobahÅ‘mérsékletűre nem hűlnek.

Szedj egy keverÅ‘tálba 4 ek majonézt, 3 ek tejfölt és 1 kk. mustárt. Add hozzá a fél citrom levét és ÃzesÃtsd sóval, borssal, majd keverd össze alaposan. Ez lesz a saláta dresszing.

Ezt követően add a dresszinghez a főtt burgonya kockákat, a sárgarépakockákat, a zöldborsót, az alma kockákat és az apróra vágott csemegeuborkát.

Ezt követÅ‘en keverd össze a franciasalátát. Az elkészült franciasaláta tetejét dÃszÃtsd finomra vágott friss petrezselyemmel.
Nézd meg ezeket a recepteket is:

Franciasaláta recept
Hozzávalók
Follow The Directions

Az egész héjas burgonyát hideg, sós vÃzben tedd fel fÅ‘ni. Amikor megfÅ‘tt, és kihűlt, akkor vágd kisebb kockákra.

A megmosott, megpucolt sárgarépát, csemegeuborkát és az almát ugyancsak vágd kisebb kockákra.

A feldarabolt sárgarépát, és a zöldborsót meleg vÃzben tedd fel fÅ‘ni. A vÃzhez adj hozzá sót és egy kiskanál cukrot.

A saláta összeállÃtásához kihűlt alapanyagokra van szükség, Ãgy várj egy kicsit, amÃg legalább szobahÅ‘mérsékletűre nem hűlnek.

Szedj egy keverÅ‘tálba 4 ek majonézt, 3 ek tejfölt és 1 kk. mustárt. Add hozzá a fél citrom levét és ÃzesÃtsd sóval, borssal, majd keverd össze alaposan. Ez lesz a saláta dresszing.

Ezt követően add a dresszinghez a főtt burgonya kockákat, a sárgarépakockákat, a zöldborsót, az alma kockákat és az apróra vágott csemegeuborkát.

Ezt követÅ‘en keverd össze a franciasalátát. Az elkészült franciasaláta tetejét dÃszÃtsd finomra vágott friss petrezselyemmel.
Szólj hozzá!