- 2022.02.03.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Amerikai ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés20 perc
- Sütés/főzés0 perc
- Adag4
- Megtekintés3 563
A hagyományos amerikai káposztasaláta receptjét mutatjuk be, amely coleslaw néven is közismert. Az angolszász területeken elmaradhatatlan kísérője a grillen sülteknek, hamburgereknek, oldalasnak, (a Kentucky-ban a rántott csirkeszárnyaknak 😅) …és persze a baráti összejöveteleknek.
Az amerikai káposztasaláta többféle módon is elkészíthető
A roppanós nyers káposzta és sárgarépa ellenállhatatlan kombinációt alkot. Sok változata létezik, de a két fő alapanyaga mindig a fejes káposzta és a sárgarépa. Ezen kívül gazdagíthatjuk hagymával, almával, lilakáposztával.
Az öntet lehet csak majonézes, de keverhetsz hozzá tejfölt is ahogy mi tettük. Ismerek olyan változatot is, amely nem tartalmaz ecetet, vagy épp mustárt nem kever hozzá. A mi receptünkben mindkettőt tartalmazza a dresszing, azonban csak keveset. Számomra így teljes a saláta ízvilága.
Ezt a frissítő salátát hidegen szokás tálalni. Az amerikai káposztasaláta recept elkészítése végtelenül egyszerű és nem igényel költséges alapanyagokat.
A fejes káposztát én a reszelő uborka szeletelő részén reszeltem le, azonban ízlés szerint használhatsz apróbb lyukú, másik reszelőt. Természetesen késsel is finomra szeletelhető. Hála a káposzta szerkezetének, könnyedén finom szálakra bontható.
Érdemes figyelni rá, hogy a bekevert saláta néhány óra vagy egy éjszakányi pihenő után levet engedhet, viszont az ízek ekkora érnek össze igazán. Ami levet engedett, azt öntsd le róla, majd keverd össze a salátát és már tálalható is.
Mi a titka annak, hogy a káposztasaláta ropogós maradjon?
Fontos, hogy a finomra vágott káposztát sózd meg, keverd össze alaposan, majd hagyd 10 percet állni. Ezt követően csöpögtesd le róla a felesleges levet. Ezáltal jelentős mennyiségű víz távozhat a zöldségből és a későbbiekben kevesebb levet enged a saláta.
A salátát és az öntetet tartsd a hűtőben felhasználásig. Csak a tálalás előtt kb. 2-3 órával keverd össze a salátaalapot az öntettel. Garantált, hogy a saláta minden alapanyaga friss és ropogós lesz és az ízek is összeérnek.
Ne hagyd ki, nézz körbe a saláta receptek és az egészséges ételek receptjei között is! Ki tudja, hátha találsz még valami számodra érdekeset 😁.
Hozzávalók
Receptleírás
A káposztát reszeld le vagy vágd egy késsel csíkokra. Tedd egytálba, 1 kiskanál sóval sózd meg, keverd össze és hagyd állni 10 percet. Ezután a kiengedett levet öntsd le róla.
A sárgarépát pucold meg és reszeld le, valamint a lilahagymát vágd apróra.
Tedd egy keverőtálba a reszelt káposztát és sárgarépát, a finomra vágott hagymával együtt.
Egy másik tálban keverd össze a majonézt a tejföllel, a mustárral és egy kevés ecettel, plusz ízesítsd sóval, borssal.
Öntsd a salátához az öntetet és keverd össze alaposan. Amennyiben nem most, vagy pár (2-3) órán belül fogod tálalni, vagy fogyasztani a salátát, akkor érdemes az öntetet és a salátaalapot is külön tárolni a hűtőben és majd csak tálaláskor összekeverni. Így biztos megőrzi roppanóságát a saláta.
Ez a saláta hidegen fogyasztva a legfinomabb. Ezért ajánlott legalább 2 órával az elfogyasztása előtt hűteni.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók
Follow The Directions
A káposztát reszeld le vagy vágd egy késsel csíkokra. Tedd egytálba, 1 kiskanál sóval sózd meg, keverd össze és hagyd állni 10 percet. Ezután a kiengedett levet öntsd le róla.
A sárgarépát pucold meg és reszeld le, valamint a lilahagymát vágd apróra.
Tedd egy keverőtálba a reszelt káposztát és sárgarépát, a finomra vágott hagymával együtt.
Egy másik tálban keverd össze a majonézt a tejföllel, a mustárral és egy kevés ecettel, plusz ízesítsd sóval, borssal.
Öntsd a salátához az öntetet és keverd össze alaposan. Amennyiben nem most, vagy pár (2-3) órán belül fogod tálalni, vagy fogyasztani a salátát, akkor érdemes az öntetet és a salátaalapot is külön tárolni a hűtőben és majd csak tálaláskor összekeverni. Így biztos megőrzi roppanóságát a saláta.
Ez a saláta hidegen fogyasztva a legfinomabb. Ezért ajánlott legalább 2 órával az elfogyasztása előtt hűteni.
Szólj hozzá!