Egészségtál logo

Majonézes tonhalsaláta

Tonhalsaláta
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    20 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 673

A majonézes tonhalsaláta, mint a legtöbb majonézes saláta, nagyon jó megoldás lehet egy gyorsan összedobható laktató fogásnak. Az elkészült tonhalsalátát tálalhatod egy salátástálban, pirítósra kenve, vagy nagyon klassz pitetésztábából készült formákba töltve is. Bármelyik formát választod, nagyon jól mutat reszelt tojással a tetején. Ahhoz, hogy a reszelt tojás ne csússzon, vagy essen le, kend meg vékonyan majonézzel az elegyengetett saláta tetejét.

Ennél a tonhalsaláta receptnél egy egyszerűsített spanyolos változatot készítettem el. Egy másik alkalommal bemutatom az eredeti spanyol tonhalsaláta receptet is, eredeti nevén “Ensaladilla rusa”. Az eredeti recepthez kicsit több összetevőre van szükség és természetesen friss zöldségekből készül. A spanyolok szinte minden bárjában megtalálható, a mindennapi tapas választékban.

Ha érdekel, hogyan lehet pitetésztából ehető és mutatós formákat készíteni, akkor kattints ide. Itt bemutatjuk a receptet és az elkészítés módját, képekkel, leírással mellékelve. Meglátod, hogy mennyire egyszerűen elkészíthető és mégis nagyon dekoratív falatkákat kapsz.

Majonézes tonhalsaláta recept videóval:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Tonhalsaláta

    Főzd meg a mirelit zöldségkeveréket forró, sós vízben, majd szűrd le és hagyd kihűlni. Tedd fel főni a tojásokat is hideg vízben, kevés sóval és ecettel. A forrástól számított 10. percnél vedd le a tűzhelyről, és hűtsd le hideg vízzel.

    Lépés 2
    Tonhalsaláta

    Tedd egy keverőtálba a zöldség alapot, apróra vágott olivabolyót, fűszereket, és a tonhalat.

    Lépés 3
    Tonhalsaláta

    Nagyobb lyukú reszelön reszeld hozzá a főtt tojásokat.

    Lépés 4
    Tonhalsaláta

    Add hozzá a majozézt ízlés szerint.

    Lépés 5
    Tonhalsaláta

    Keverd ki a salátát.

    Lépés 6
    Tonhalsaláta

    A legjobb hidegen fogyasztani. A salátát tálalhatod egy salátástálban, vagy töltelékként is felhasználhatod, illetve piritóssal is isteni finom. Bármelyik formát használod, nagyon jól mutat reszelt tojással a tetején. Ahhoz, hogy a reszelt tojás megtapadjon, kend meg vékonyan majonézzel az elegyengetett saláta tetejét.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.