- 2021.05.09.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5

- ElÅ‘készÃtés10 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés862
A rizsköret, a burgonya után, az egyik legnépszerűbb köretféle a legtöbb magyar háztartásban. Egyszerűen elkészÃthetÅ‘, nem kell a sütÅ‘t felmelegÃteni és hosszú idÅ‘n keresztül várni mire készen lesz a köret. Sokféleképpen szÃnesÃthetÅ‘, ÃzesÃthetÅ‘, variálható.
Ha a rizst köretnek szánjuk, akkor a legfontosabb, hogy legyen pörgős és ne kemény vagy szétfőtt és ragacsos.
Nálunk, általában a rizst fÅ‘zés elÅ‘tt kissé lepirÃtják olajon, és ezt követÅ‘en adják hozzá a vizet. Hozzáteszem az étterem konyháján én is Ãgy készÃtettem a rizst. Azonban otthon másik módszert használok. Számomra Ãgy kényelmesebb és a rizs pedig pörgÅ‘s marad minden esetben. Egyszerűen nem lehet vele hibázni.
Fontos tipp, hogy pergÅ‘s maradjon a rizs: Amikor a rizs megfÅ‘tt, szűrd le és öblÃtsd át hideg vÃzzel. Ez azért szükséges, mert a forró rizs tovább puhul a kelleténél, a hideg vÃz segÃtségével elvágható a fÅ‘zési folyamat. A tészta fÅ‘zése során is ugyanÃgy járunk el.
További köret öteleket a KÖRETEK menüpontban találhatsz.
Rizsköret készÃtése fehér rizsbÅ‘l videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Egy lábasban tegyél fel forralni hideg vizet egy kevés olajjal.

Amikor a vÃz felforrt add hozzá a hagymát és a sót.

Majd a rizst is és keverd meg. (A fÅ‘zÅ‘vÃz tovább ÃzesÃthetÅ‘ leveskockával is.) A rizst nem kell megmosni felhasználás elÅ‘tt.

Főzd a rizst készre kb. 18 perc alatt. (15-20 perc).

Amikor a rizs megfÅ‘tt szűrd le és öblÃtsd át hideg vÃzzel. Ez azért szükséges, mert a forró rizs tovább puhul a kelleténél, a hideg vÃz segÃtségével elvágható a fÅ‘zési folyamat. A tészta fÅ‘zése során is ugyan Ãgy járunk el.

A lehűtött és leszűrt rizs szemek pörgősek maradnak, nem tapadnak össze.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Rizsköret – fehér rizsbÅ‘l
Hozzávalók
Follow The Directions

Egy lábasban tegyél fel forralni hideg vizet egy kevés olajjal.

Amikor a vÃz felforrt add hozzá a hagymát és a sót.

Majd a rizst is és keverd meg. (A fÅ‘zÅ‘vÃz tovább ÃzesÃthetÅ‘ leveskockával is.) A rizst nem kell megmosni felhasználás elÅ‘tt.

Főzd a rizst készre kb. 18 perc alatt. (15-20 perc).

Amikor a rizs megfÅ‘tt szűrd le és öblÃtsd át hideg vÃzzel. Ez azért szükséges, mert a forró rizs tovább puhul a kelleténél, a hideg vÃz segÃtségével elvágható a fÅ‘zési folyamat. A tészta fÅ‘zése során is ugyan Ãgy járunk el.

A lehűtött és leszűrt rizs szemek pörgősek maradnak, nem tapadnak össze.
Szólj hozzá!