- 2021.05.09.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés1 269
A rizsköret, a burgonya után, az egyik legnépszerűbb köretféle a legtöbb magyar háztartásban. Egyszerűen elkészíthető, nem kell a sütőt felmelegíteni és hosszú időn keresztül várni mire készen lesz a köret. Sokféleképpen színesíthető, ízesíthető, variálható.
Ha a rizst köretnek szánjuk, akkor a legfontosabb, hogy legyen pörgős és ne kemény vagy szétfőtt és ragacsos.
Nálunk, általában a rizst főzés előtt kissé lepirítják olajon, és ezt követően adják hozzá a vizet. Hozzáteszem az étterem konyháján én is így készítettem a rizst. Azonban otthon másik módszert használok. Számomra így kényelmesebb és a rizs pedig pörgős marad minden esetben. Egyszerűen nem lehet vele hibázni.
Fontos tipp, hogy pergős maradjon a rizs: Amikor a rizs megfőtt, szűrd le és öblítsd át hideg vízzel. Ez azért szükséges, mert a forró rizs tovább puhul a kelleténél, a hideg víz segítségével elvágható a főzési folyamat. A tészta főzése során is ugyanígy járunk el.
További köret öteleket a KÖRETEK menüpontban találhatsz.
Rizsköret készítése fehér rizsből videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Egy lábasban tegyél fel forralni hideg vizet egy kevés olajjal.
Amikor a víz felforrt add hozzá a hagymát és a sót.
Majd a rizst is és keverd meg. (A főzővíz tovább ízesíthető leveskockával is.) A rizst nem kell megmosni felhasználás előtt.
Főzd a rizst készre kb. 18 perc alatt. (15-20 perc).
Amikor a rizs megfőtt szűrd le és öblítsd át hideg vízzel. Ez azért szükséges, mert a forró rizs tovább puhul a kelleténél, a hideg víz segítségével elvágható a főzési folyamat. A tészta főzése során is ugyan így járunk el.
A lehűtött és leszűrt rizs szemek pörgősek maradnak, nem tapadnak össze.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Rizsköret – fehér rizsből
Hozzávalók
Follow The Directions
Egy lábasban tegyél fel forralni hideg vizet egy kevés olajjal.
Amikor a víz felforrt add hozzá a hagymát és a sót.
Majd a rizst is és keverd meg. (A főzővíz tovább ízesíthető leveskockával is.) A rizst nem kell megmosni felhasználás előtt.
Főzd a rizst készre kb. 18 perc alatt. (15-20 perc).
Amikor a rizs megfőtt szűrd le és öblítsd át hideg vízzel. Ez azért szükséges, mert a forró rizs tovább puhul a kelleténél, a hideg víz segítségével elvágható a főzési folyamat. A tészta főzése során is ugyan így járunk el.
A lehűtött és leszűrt rizs szemek pörgősek maradnak, nem tapadnak össze.
Szólj hozzá!