Párizsi krém (Ganaché)

Párizsi krém
Párizsi krém
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    20 perc (hűtés)
  • Ready In
    30 perc

Ez a cukrászatban oly népszerű párizsi krém, francia eredetű. Magyarul ganázs krém és ganaché néven is ismert, ami a krém eredeti francia neve. Ez a csokikrém nem más, mint a meleg tejszínnel felolvasztott csokoládéból készült krém. A csokoládé és a habtejszín hagyományos 1:1 aránya változhat, a felhasználási szándéktól függően.

Itt egy klasszikus párizsi krém receptet mutatunk be, amely 2:1 aránnyal készül és vajjal egészül ki. Ezzel a mértékegységgel dolgozva közepes sűrűségű, kenhető és kiegyensúlyozott ízű csokikrémet kapsz. Ideális torták bevonásához, habbá verve pedig bonbonok vagy sütemények töltésére, díszítéséhez is nagyszerű. A kikevert csokoládé krémhez vajat is szoktak adni, amitől szép fényes lesz a színe. Ismertebb sütik, pl. Lúdláb, Tátra-csúcs, vagy Fatörzs csokis sütik is párizsi krémből készülnek.

Tippek a csokikrém elkészítéséhez:

– Lehetőleg jó minőségű csokoládét használj (min. 72%).

– Ha vajjal készíted a krémet, akkor finomabb, ha margarint használsz, akkor az állaga lágyabb lesz.

További sütikrém recepteket ide kattintva tudsz megtekinteni.

Ingredients

    Directions

    Step1
    Párizsi krém készítése

    A tejszínt hevítsd forráspontig, de nem kell felforralni. Amikor az első buborékok megjelennek, húzd le a tűzhelyről.

    Step2
    Párizsi krém készítése

    A tört csokoládét tedd egy keverőtálba.

    Step3
    Párizsi krém készítése

    Öntsd hozzá a tejszínt.

    Step4
    Párizsi krém

    Majd keverd simára egy habverővel.

    Step5
    Párizsi krém készítése

    A keverékhez add hozzá a hideg vajat, és keverd csomómentesre.

    Step6
    Párizsi krém

    Az elkészült csoki krém használható folyékony állapotában torták bevonására is. A másik lehetőség, hogy a csokikrémet egy tálcára terítve, folpack-kal lefedve a hűtőben hagyod megdermedni.

    Step7
    Párizsi krém készítése
    Step8
    Párizsi krém készítése

    A lehűlt krémet szedd át egy tálba.

    Step9
    Párizsi krém készítése

    Egy habverő segítségével verd habbá. Nagyszerűen használható torták, bonbonok töltésére és díszítésére is.

    Step10
    Párizsi krém
    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Leave a Review

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük