Házi mogyoróvaj egyszerűen

hazi mogyorovaj egyszeruen
  • Előkészítés
    5 perc
  • Megtekintés
    2 002

A házi mogyoróvaj elkészítéséhez egyetlen hozzávalóra van szükséged, … a földimogyoróra!
Joggal kérdezheted, ha ennyire egyszerű miért vasárolnád továbbra is a boltban? Ráadásul biztos lehetsz benne, hogy semmilyen hozzáadott tartósítószert és állományjavítószert nem tartalmaz. Kitűnő protein forrás, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Remek napindító, ötletes reggeli. Nagyon jól kombinálható a mogyorókrémes kenyér például banánnal.
A mogyoró lehet natúr vagy pörkölt, ízlés kérdése, illetve ízesitheted, sóval, mézzel, kakaóval vagy fahéjjal is. Ezeket érdemes az aprítás során hozzáadni a mogyoróhoz. A mogyoróvaj nem csak önmagában fonom, de sütemények töltelékének is megállja a helyét.

Tegyél egy próbát! Érdemes 😉

Házi mogyoróvaj egyszerűen videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Hazi mogyorovaj egyszeruen

    Kávédarálón, vagy aprítógéppel daráld le a mogyorót. Ez kb. 4-5 percet vesz igénybe. Időnként nézd meg milyen a készülő mogyoróvaj állaga. Egy késsel finoman távolids el a gép falára feltapadó pasztát és keverd meg a krémet. Ezt követően őröld tovább a mogyorót, addig amíg sűrű kenhető krém keletkezik. Az eljárás során ügyelj a gépedre és ne erőltesd túl, időnként tarthatsz egy kis szünetet, így elkerülheted a daráló túl melegedését.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük