Egészségtál logo

Gluténmentes tortilla – kukoricalisztből

glutenmentes tortilla 2
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés/főzés
    20 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 830

Fedezd fel a mexikói konyha egyik alapelemét, a tortillát, amely oly sokoldalú. Tévhit, hogy házilag nem készíthető olyan jó gluténmentes tortilla, mint a bolti. Bebizonyítjuk neked, hogy ez közel sem így van. Sokkal, de sokkal finomabb a házilag elkészített változat, ugyanolyan jól hajtogatható, göngyölhető és mindenféle adalékmentes. Mindössze 3 alapanyagból készül, de megszámlálhatatlan módon felhasználható. Elkészítheted hússal töltve tacosnak, sajttal töltve quesadillának vagy nachos mártogatósnak avokádókrémmel és paradicsomsalátával, isteni finom.

Fő alapanyaga a kukoricaliszt, fontos, hogy előfőzőtt legyen (nixtamalizált).

Adunk még néhány gluténmentes tortillából készíthető egyszerű étel recept ötletet:

Darálthúsos tortilla

Mexikói csirkés burrito

Nachos házilag

Ha érdekel, hogy mi a különbség a burrito, fajita és taco között, akkor kattints IDE, és tudj meg róla többet.

Gluténmentes tortilla kukoricalisztből videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    A kukoricalisztet tedd egy keverőtálba.

    Lépés 2
    glutenmentes tortilla 6

    Egy kis kanál sót oldj fel 370ml meleg vízben.

    Lépés 3
    glutenmentes tortilla 7

    Apránként öntsd a vizet a kukoricaliszthez és keverd el. Ezt követően gyúrd össze a tésztát, melynek könnyen formázhatónak és enyhén ragadósnak kell lennie.

    Lépés 4
    glutenmentes tortilla 10

    Takard le folpackkal és hagyd 30 percet pihenni.

    Lépés 5
    glutenmentes tortilla 12

    A 30 perc leteltével gyúrd át a masszát és formázz belőle kb 50 g-os labdákat.

    Lépés 6
    glutenmentes tortilla 14

    Készítsd el a tortillákat. Ehhez segítségül használhatsz 2 db sütőpapírt vagy folpackot, hogy ne tapadjon mindenhez a tészta. Tedd 2 réteg közé a tészta labdát. Mindkettő kiváló segítség a tortillák egyszerű kezeléséhez.

    Lépés 7
    glutenmentes tortilla 16

    Egy lábas segítségével kissé lapítsd ki a tésztát, majd egy sodrófa segítségével nyújtsd ki kb 16 cm átmérőjűre.

    Lépés 8

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes/magas lángon. Amikor már átforrósodott süsd meg a tortilla egyik oldalát. Amikor a szélei elválnak a serpenyőtől megfordítod és készre sütött a másik oldalát is. Ez oldalanként maximum 1-3 percet vesz igénybe.

    Lépés 9
    glutenmentes tortilla 21

    Az elkészült tortillákat tárold lefedve, hogy megőrizzék rugalmasságukat.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.