- 2021.02.22.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mexikói konyha
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés15 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés12 864
Fedezd fel a mexikói konyha egyik alapelemét, a tortillát, amely oly sokoldalú. Tévhit, hogy házilag nem készíthető olyan jó gluténmentes tortilla, mint a bolti. Bebizonyítjuk neked, hogy ez közel sem így van. Sokkal, de sokkal finomabb a házilag elkészített változat, ugyanolyan jól hajtogatható, göngyölhető és mindenféle adalékmentes. Mindössze 3 alapanyagból készül, de megszámlálhatatlan módon felhasználható. Elkészítheted hússal töltve tacosnak, sajttal töltve quesadillának vagy nachos mártogatósnak avokádókrémmel és paradicsomsalátával, isteni finom.
Fő alapanyaga a kukoricaliszt, fontos, hogy előfőzőtt legyen (nixtamalizált).
Adunk még néhány gluténmentes tortillából készíthető egyszerű étel recept ötletet:
Darálthúsos tortilla
Mexikói csirkés burrito
Nachos házilag
Ha érdekel, hogy mi a különbség a burrito, fajita és taco között, akkor kattints IDE, és tudj meg róla többet.
Gluténmentes tortilla kukoricalisztből videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A kukoricalisztet tedd egy keverőtálba.
Egy kis kanál sót oldj fel 370ml meleg vízben.
Apránként öntsd a vizet a kukoricaliszthez és keverd el. Ezt követően gyúrd össze a tésztát, melynek könnyen formázhatónak és enyhén ragadósnak kell lennie.
Takard le folpackkal és hagyd 30 percet pihenni.
A 30 perc leteltével gyúrd át a masszát és formázz belőle kb 50 g-os labdákat.
Készítsd el a tortillákat. Ehhez segítségül használhatsz 2 db sütőpapírt vagy folpackot, hogy ne tapadjon mindenhez a tészta. Tedd 2 réteg közé a tészta labdát. Mindkettő kiváló segítség a tortillák egyszerű kezeléséhez.
Egy lábas segítségével kissé lapítsd ki a tésztát, majd egy sodrófa segítségével nyújtsd ki kb 16 cm átmérőjűre.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes/magas lángon. Amikor már átforrósodott süsd meg a tortilla egyik oldalát. Amikor a szélei elválnak a serpenyőtől megfordítod és készre sütött a másik oldalát is. Ez oldalanként maximum 1-3 percet vesz igénybe.
Az elkészült tortillákat tárold lefedve, hogy megőrizzék rugalmasságukat.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Gluténmentes tortilla – kukoricalisztből
Hozzávalók
Follow The Directions
A kukoricalisztet tedd egy keverőtálba.
Egy kis kanál sót oldj fel 370ml meleg vízben.
Apránként öntsd a vizet a kukoricaliszthez és keverd el. Ezt követően gyúrd össze a tésztát, melynek könnyen formázhatónak és enyhén ragadósnak kell lennie.
Takard le folpackkal és hagyd 30 percet pihenni.
A 30 perc leteltével gyúrd át a masszát és formázz belőle kb 50 g-os labdákat.
Készítsd el a tortillákat. Ehhez segítségül használhatsz 2 db sütőpapírt vagy folpackot, hogy ne tapadjon mindenhez a tészta. Tedd 2 réteg közé a tészta labdát. Mindkettő kiváló segítség a tortillák egyszerű kezeléséhez.
Egy lábas segítségével kissé lapítsd ki a tésztát, majd egy sodrófa segítségével nyújtsd ki kb 16 cm átmérőjűre.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes/magas lángon. Amikor már átforrósodott süsd meg a tortilla egyik oldalát. Amikor a szélei elválnak a serpenyőtől megfordítod és készre sütött a másik oldalát is. Ez oldalanként maximum 1-3 percet vesz igénybe.
Az elkészült tortillákat tárold lefedve, hogy megőrizzék rugalmasságukat.
Szólj hozzá!