Franciasaláta recept

Franciasaláta recept
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    20 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    908

Az évtizedek múlnak, minden változik, azonban a franciasaláta recept népszerűsége töretlen. Továbbra is megjelenik a jelesebb összejövetelek vagy ünnepek alkalmával az asztalon. A franciasaláta elválaszthatatlan párja a kaszinótojásnak. Talán az teszi annyira különlegessé, hogy főtt zöldségekkel készül, melyhez a majonézes öntet remekül illik.

Az elkészítése rendkívül egyszerű. Elkészíthető friss zöldségekből és mirelit zöldségkeverékből is. A zöldség főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert a franciasalátában az összetevőknek kissé roppanósnak kell maradnia. Az alma és a csemege uborka is ezt erősíti. Mindig kihűlt alapanyagokkal dolgozz a saláta összeállításakor és a bekevert salátát tálalásig tárold a hűtőben.

Ebben a receptben a friss alapanyagokból készült franciasalátát mutatom be. Természetesen elkészíthető mirelit zöldségkeverékből is. Ebben az esetben a csomagoláson feltüntetett módon készítsd elő a zöldségeket.

Franciasaláta recept továbbgondolva

Ha szeretnél egy csavart a receptbe, egy kicsit továbbvinni az ízvilágot, megismerni újabb franciasaláta recept variációt, akkor ajánlom figyelmedbe a spanyoloknál közismert és közkedvelt változatot, a Majonézes tonhalsaláta receptet. Összetevőkben és elészítési módban is nagyon hasonló.

A franciasaláta számtalan alapanyaggal tovább kombinálható. Lehet főtt hússal, sonkával (orosz hússaláta), tonhallal (majonézes tonhalsaláta) de akár főtt tojással és kapribogyóval is. Az öntetethez keverhetünk friss petrezselyezöldet.

További saláta receptekért kattints a Saláták menüpontra.

A franciasaláta tálalható önmagában salátának, kaszinótojás alapnak, de nagyon finom köretként, halak, húsok mellé is.

Franciasaláta recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Franciasaláta recept

    Az egész héjas burgonyát hideg, sós vízben tedd fel főni. Amikor megfőtt, és kihűlt, akkor vágd kisebb kockákra.

    Lépés 2

    A megmosott, megpucolt sárgarépát, csemegeuborkát és az almát ugyancsak vágd kisebb kockákra.

    Lépés 3
    Franciasaláta recept

    A feldarabolt sárgarépát, és a zöldborsót meleg vízben tedd fel főni. A vízhez adj hozzá sót és egy kiskanál cukrot.

    Lépés 4
    Franciasaláta recept

    A saláta összeállításához kihűlt alapanyagokra van szükség, így várj egy kicsit, amíg legalább szobahőmérsékletűre nem hűlnek.

    Lépés 5
    Franciasaláta recept

    Szedj egy keverőtálba 4 ek majonézt, 3 ek tejfölt és 1 kk. mustárt. Add hozzá a fél citrom levét és ízesítsd sóval, borssal, majd keverd össze alaposan. Ez lesz a saláta dresszing.

    Lépés 6
    Franciasaláta recept

    Ezt követően add a dresszinghez a főtt burgonya kockákat, a sárgarépakockákat, a zöldborsót, az alma kockákat és az apróra vágott csemegeuborkát.

    Lépés 7
    Franciasaláta recept

    Ezt követően keverd össze a franciasalátát. Az elkészült franciasaláta tetejét díszítsd finomra vágott friss petrezselyemmel.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük