- 2022.04.25.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Orosz ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés908
Az évtizedek múlnak, minden változik, azonban a franciasaláta recept népszerűsége töretlen. Továbbra is megjelenik a jelesebb összejövetelek vagy ünnepek alkalmával az asztalon. A franciasaláta elválaszthatatlan párja a kaszinótojásnak. Talán az teszi annyira különlegessé, hogy főtt zöldségekkel készül, melyhez a majonézes öntet remekül illik.
Az elkészítése rendkívül egyszerű. Elkészíthető friss zöldségekből és mirelit zöldségkeverékből is. A zöldség főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert a franciasalátában az összetevőknek kissé roppanósnak kell maradnia. Az alma és a csemege uborka is ezt erősíti. Mindig kihűlt alapanyagokkal dolgozz a saláta összeállításakor és a bekevert salátát tálalásig tárold a hűtőben.
Ebben a receptben a friss alapanyagokból készült franciasalátát mutatom be. Természetesen elkészíthető mirelit zöldségkeverékből is. Ebben az esetben a csomagoláson feltüntetett módon készítsd elő a zöldségeket.
Franciasaláta recept továbbgondolva
Ha szeretnél egy csavart a receptbe, egy kicsit továbbvinni az ízvilágot, megismerni újabb franciasaláta recept variációt, akkor ajánlom figyelmedbe a spanyoloknál közismert és közkedvelt változatot, a Majonézes tonhalsaláta receptet. Összetevőkben és elészítési módban is nagyon hasonló.
A franciasaláta számtalan alapanyaggal tovább kombinálható. Lehet főtt hússal, sonkával (orosz hússaláta), tonhallal (majonézes tonhalsaláta) de akár főtt tojással és kapribogyóval is. Az öntetethez keverhetünk friss petrezselyezöldet.
További saláta receptekért kattints a Saláták menüpontra.
A franciasaláta tálalható önmagában salátának, kaszinótojás alapnak, de nagyon finom köretként, halak, húsok mellé is.
Franciasaláta recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Az egész héjas burgonyát hideg, sós vízben tedd fel főni. Amikor megfőtt, és kihűlt, akkor vágd kisebb kockákra.
A megmosott, megpucolt sárgarépát, csemegeuborkát és az almát ugyancsak vágd kisebb kockákra.
A feldarabolt sárgarépát, és a zöldborsót meleg vízben tedd fel főni. A vízhez adj hozzá sót és egy kiskanál cukrot.
A saláta összeállításához kihűlt alapanyagokra van szükség, így várj egy kicsit, amíg legalább szobahőmérsékletűre nem hűlnek.
Szedj egy keverőtálba 4 ek majonézt, 3 ek tejfölt és 1 kk. mustárt. Add hozzá a fél citrom levét és ízesítsd sóval, borssal, majd keverd össze alaposan. Ez lesz a saláta dresszing.
Ezt követően add a dresszinghez a főtt burgonya kockákat, a sárgarépakockákat, a zöldborsót, az alma kockákat és az apróra vágott csemegeuborkát.
Ezt követően keverd össze a franciasalátát. Az elkészült franciasaláta tetejét díszítsd finomra vágott friss petrezselyemmel.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Franciasaláta recept
Hozzávalók
Follow The Directions
Az egész héjas burgonyát hideg, sós vízben tedd fel főni. Amikor megfőtt, és kihűlt, akkor vágd kisebb kockákra.
A megmosott, megpucolt sárgarépát, csemegeuborkát és az almát ugyancsak vágd kisebb kockákra.
A feldarabolt sárgarépát, és a zöldborsót meleg vízben tedd fel főni. A vízhez adj hozzá sót és egy kiskanál cukrot.
A saláta összeállításához kihűlt alapanyagokra van szükség, így várj egy kicsit, amíg legalább szobahőmérsékletűre nem hűlnek.
Szedj egy keverőtálba 4 ek majonézt, 3 ek tejfölt és 1 kk. mustárt. Add hozzá a fél citrom levét és ízesítsd sóval, borssal, majd keverd össze alaposan. Ez lesz a saláta dresszing.
Ezt követően add a dresszinghez a főtt burgonya kockákat, a sárgarépakockákat, a zöldborsót, az alma kockákat és az apróra vágott csemegeuborkát.
Ezt követően keverd össze a franciasalátát. Az elkészült franciasaláta tetejét díszítsd finomra vágott friss petrezselyemmel.
Szólj hozzá!