Egészségtál logo

Egyszerű sajtos pogácsa

Egyszeru sajtos pogacsa
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés/főzés
    15 p sütés
  • Adag
    10
  • Megtekintés
    637

Ebben az egyszerű sajtos pogácsa receptben az a legnagyszerűbb, hogy 45 perc alatt már az asztalon is van a meleg pogi. Nem kell keleszteni, nincs benne semmi hókuszpókusz. Szimplán összedolgoz, kinyújt, szaggat és kisüt 😊.

A másik legnagyszerűbb dolog, hogy isteni finom pogácsa. Ezért a rossz hír az, hogy nincs elegendő mennyiség belőle 😅.

Megjegyzés az egyszerű sajtos pogácsa recept elkészítéséhez:

– Az eredeti recept szerint a sajtos pogácsához margarint írnak, de én a vajat jobban szeretem, így én mindig vajjal készítem. Viszont a könnyebb összedolgozhatóság érdekében mindenképp szobahőmérsékletű vajat javaslok használni.

– Sajtnak, gouda sajtot használtam. Kétféle képpen van lereszelve a sajt. Durvábbra és finomabbra. Az első kép a durvább, a második kép a finomabb reszelésű sajt, sütés után. Hogy melyiket választod, az ízlés kérdése. Én most mindkettőből csináltam, csak hogy lásd a különbséget. Amúgy nagyon finom füstölt sajttal, vagy különböző sajtok keverékével  elkészítve is.

Egyszerü sajtos pogácsa

Egyszerü sajtos pogácsa

– A pogácsa sütése 170-175 Cº-on, közepes hőfokon történik, 15-20 percig. Én azt ajánlom, hogy 15 percnél nézz rá mindenképp, mert abból már látni fogod, hogy még mennyi időre lesz szükség a teljes megsülésig és így biztos, hogy nem fog megégni a sajt a tetején, ami sajnos, ha megtörténik, akkor keserűvé válhat.

– A pogácsa szaggatáshoz 5 cm-es pogácsaszaggatót használtam, amiből 60 db pogácsa lett.

– A receptben 45 percet írtam elkészítési időnek. Ez akkor igaz, ha az összes kiszagatott pogit egyszerre teszed a sütőbe és úgy sütöd ki. Ha több adagban sütsz, akkor az elkészítési időre annyival többet számolj.

Az egyszerű sajtos pogácsához hasonló recept tippek:

Vendégváró és előétel receptötletek

Gyors receptek

Desszert ötletek

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt és a sót.

    Lépés 2
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Alaposan összedolgozzuk. Lehet kézzel vagy alacsony fokozaton robotgéppel is.

    Lépés 3
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Amikor összeállt a tészta, akkor egy enyhén lisztezett felületen kézzel 3-5 perc alatt átgyúrjuk.

    Lépés 4
    Egyszerü sajtos pogácsa

    A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk

    Lépés 5
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Pogácsaszaggatóval, vagy egy kisebb pohárral kiszaggatjuk a formákat. Mindkét esetben lisztezzük kicsit be a formát.

    Lépés 6
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, helyet hagyva a pogácsák között, hogy a térfogatnövekedés következtében ne érjenek össze.

    Lépés 7
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Felverünk 2 tojássárgáját és bekenjük vele a pogácsák felületét.

    Lépés 8
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Majd minden pogira helyezünk egy adag reszelt sajtot.

    Lépés 9
    Egyszerü sajtos pogácsa

    Előmelegített sütőben 170 Cº-on 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.