- 2021.12.31.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5

- ElÅ‘készÃtés30 perc
- Sütés/főzés15 p sütés
- Adag10
- Megtekintés15 105
Ebben az egyszerű sajtos pogácsa receptben az a legnagyszerűbb, hogy 45 perc alatt már az asztalon is van a meleg pogi. Nem kell keleszteni, nincs benne semmi hókuszpókusz. Szimplán összedolgoz, kinyújt, szaggat és kisüt 😊.
A másik legnagyszerűbb dolog, hogy isteni finom pogácsa. Ezért a rossz hÃr az, hogy nincs elegendÅ‘ mennyiség belÅ‘le 😅.
Megjegyzés az egyszerű sajtos pogácsa recept elkészÃtéséhez:
– Az eredeti recept szerint a sajtos pogácsához margarint Ãrnak, de én a vajat jobban szeretem, Ãgy én mindig vajjal készÃtem. Viszont a könnyebb összedolgozhatóság érdekében mindenképp szobahÅ‘mérsékletű vajat javaslok használni.
– Sajtnak, gouda sajtot használtam. Kétféle képpen van lereszelve a sajt. Durvábbra és finomabbra. Az elsÅ‘ kép a durvább, a második kép a finomabb reszelésű sajt, sütés után. Hogy melyiket választod, az Ãzlés kérdése. Én most mindkettÅ‘bÅ‘l csináltam, csak hogy lásd a különbséget. Amúgy nagyon finom füstölt sajttal, vagy különbözÅ‘ sajtok keverékével elkészÃtve is.
– A pogácsa sütése 170-175 Cº-on, közepes hÅ‘fokon történik, 15-20 percig. Én azt ajánlom, hogy 15 percnél nézz rá mindenképp, mert abból már látni fogod, hogy még mennyi idÅ‘re lesz szükség a teljes megsülésig és Ãgy biztos, hogy nem fog megégni a sajt a tetején, ami sajnos, ha megtörténik, akkor keserűvé válhat.
– A pogácsa szaggatáshoz 5 cm-es pogácsaszaggatót használtam, amibÅ‘l 60 db pogácsa lett.
– A receptben 45 percet Ãrtam elkészÃtési idÅ‘nek. Ez akkor igaz, ha az összes kiszagatott pogit egyszerre teszed a sütÅ‘be és úgy sütöd ki. Ha több adagban sütsz, akkor az elkészÃtési idÅ‘re annyival többet számolj.
Az egyszerű sajtos pogácsához hasonló recept tippek:
Vendégváró és előétel receptötletek
Gyors receptek
Desszert ötletek
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt és a sót.

Alaposan összedolgozzuk. Lehet kézzel vagy alacsony fokozaton robotgéppel is.

Amikor összeállt a tészta, akkor egy enyhén lisztezett felületen kézzel 3-5 perc alatt átgyúrjuk.

A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk

Pogácsaszaggatóval, vagy egy kisebb pohárral kiszaggatjuk a formákat. Mindkét esetben lisztezzük kicsit be a formát.

SütÅ‘papÃrral bélelt tepsibe helyezzük Å‘ket, helyet hagyva a pogácsák között, hogy a térfogatnövekedés következtében ne érjenek össze.

Felverünk 2 tojássárgáját és bekenjük vele a pogácsák felületét.

Majd minden pogira helyezünk egy adag reszelt sajtot.

ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben 170 Cº-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Egyszerű sajtos pogácsa
Hozzávalók
Follow The Directions

Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a reszelt sajtot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt és a sót.

Alaposan összedolgozzuk. Lehet kézzel vagy alacsony fokozaton robotgéppel is.

Amikor összeállt a tészta, akkor egy enyhén lisztezett felületen kézzel 3-5 perc alatt átgyúrjuk.

A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk

Pogácsaszaggatóval, vagy egy kisebb pohárral kiszaggatjuk a formákat. Mindkét esetben lisztezzük kicsit be a formát.

SütÅ‘papÃrral bélelt tepsibe helyezzük Å‘ket, helyet hagyva a pogácsák között, hogy a térfogatnövekedés következtében ne érjenek össze.

Felverünk 2 tojássárgáját és bekenjük vele a pogácsák felületét.

Majd minden pogira helyezünk egy adag reszelt sajtot.

ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben 170 Cº-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
Szólj hozzá!