- 2021.01.16.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés40 perc
- Sütés/főzés50 perc
- Adag4
- Megtekintés1 164
Az ősz beköszöntével kezdődik a sütni való tök szezonja. Az interneten rengeteg sütőtök receptet találunk, de mi most egy isteni finom édes sütőtök kenyér receptet hoztunk. Ez a recept akár sütőtök tortának is elkészíthető. Amerikában sok családnál elmaradhatatlan része a karácsonyi reggelinek ez az édes kenyér.
Ez a recept könnyedén elkészíthető a tegnapról megmaradt sült tök szeletekből is. A finoman fűszeres tésztája még két nap után is puha marad. Egy csésze meleg itallal kísérve vagy esetleg lekvárral megkenve inycsiklandó nasi. Ha szereted a sütőtököt és szívesen kipróbálnál valami újat reggelire, uzsonnára vagy akár desszertnek, akkor szívből ajánljuk neked ezt a kíváló édes kenyér finomságot.
További desszert tippeket a Desszertek menüpontra kattintva találsz. Ha pedig sütötökös recept ötleteket keresel, akkor IDE kattintva megtekintheted őket.
Édes sütőtök kenyér recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Elsőként a sült tököt pürésítsd egy krumplitörővel. Ezután egy másik keverőtálban, verd fel a tojást az olvasztott vajjal.
Folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá az előzőleg áttört sütőtök pürét.
Ezt követően add hozzá a barnacukrot és a narancslevet. Habverővel dolgozd krémes masszává.
Egy másik tálban a lisztet keverd össze a sütőporral és a fűszerekkel.
A fűszeres lisztet apránként keverd a sütőtökös masszához. Finoman dolgozd el, végeredményként egy csomómentes, sűrű és lágy tésztát kapsz.
A tésztát szedd kivajazott sütőformába. A kenyérforma eléréséhez, gerinc formát használtam azonban kis zsemléket vagy akár muffin formát is használhatsz.
Előmelegített sütőben, süsd 175 Cº-on 50 percig.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Édes sütőtök kenyér
Hozzávalók
Follow The Directions
Elsőként a sült tököt pürésítsd egy krumplitörővel. Ezután egy másik keverőtálban, verd fel a tojást az olvasztott vajjal.
Folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá az előzőleg áttört sütőtök pürét.
Ezt követően add hozzá a barnacukrot és a narancslevet. Habverővel dolgozd krémes masszává.
Egy másik tálban a lisztet keverd össze a sütőporral és a fűszerekkel.
A fűszeres lisztet apránként keverd a sütőtökös masszához. Finoman dolgozd el, végeredményként egy csomómentes, sűrű és lágy tésztát kapsz.
A tésztát szedd kivajazott sütőformába. A kenyérforma eléréséhez, gerinc formát használtam azonban kis zsemléket vagy akár muffin formát is használhatsz.
Előmelegített sütőben, süsd 175 Cº-on 50 percig.
Szólj hozzá!