Amerikai palacsinta

  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    12
  • Megtekintés
    1 457

Az amerikai palacsinta, amely hot cakes néven is ismert, már egész Európa-szerte elterjedt és népszerű finomság. Az amerikai filmekben gyakran találkozhatsz ezzel a pufi palacsintával, melyet reggelire szokás fogyasztani. A hollywoodi filmek tökéletesen megrendezett családi jelenetei egy gazdag reggelit mutatnak be, ahol nem hiányozhatnak olyan kísérő opciók, mint frissen facsart gyümölcslevek, kávé, juharszirup, sült tojás vagy szalonna.

Ez a recept a népszerűségét, az egyszerűségének köszönheti. Mindössze néhány lépés és hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.

Az amerikai palacsinták kisebbek (kb.10 cm átmérőjűek) és vastagabbak az Európában eredetileg elterjedt rokonánál.

Az Egyesült Államokban oly népszerű ez a palacsinta, hogy saját nemzeti napja is van. Ez a dátum a Húsvéti ünnepekhez kapcsolódó Húshagyó Kedd. Ezen a napon a keresztény családoknál hagyományosan palacsintát reggeliznek.

Tippek az amerikai palacsintához:

Izgalmasabbá tehető az amerikai palacsinta íze és megjelenése, ha sütéskor a masszát tovább gazdagítod. Meghintheted pl. jó minőségű csokoládé darabkákkal, áfonyával vagy olajos magvakkal. Ebben az esetben, miután megsültek a palacsinták, egy papírtörlő segítségével töröld ki a maszatos serpenyőt az újabb használat előtt.

További desszert öteletekért kattints IDE.

Amerikai palacsinta recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Amerikai palacsinta

    Egy nagy tálban keverd habosra az egész tojásokat a barnacukorral. Gépi habverővel könnyedén elérheted a kívánt hatást, ami azért lényeges, mert a tészta ettől lesz igazán könnyű és levegős.

    Lépés 2
    Amerikai palacsinta

    Ezt követően add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Keverd el egyenletesen.

    Lépés 3
    Amerikai palacsinta

    Egy másik tálban keverd össze a száraz alapanyagokat. Vagyis a liszthez add hozzá a sütőport és a sót.

    Lépés 4
    Amerikai palacsinta

    Majd szitáld a lisztet a kikevert nedves hozzávalókhoz.

    Lépés 5

    Egy habverő segítségével dolgozd csomómentesre a masszát.

    Lépés 6
    Amerikai palacsinta

    Forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd olvassz fel benne egy kevés vajat

    Lépés 7

    Merj hozzá egy merőkanál palacsinta tésztát. Ez a palacsinta típus kb. 10-12 cm átmérőjű, ha normál méretű palacsintasütővel dolgozol akkor elég ha a közepén sütsz egyet anélkül, hogy kitöltené a teljes formát.

    Lépés 8
    Amerikai palacsinta

    Ha szeretnéd, sütéskor tehetsz a masszához csoki-chipset vagy áfonyát, így ez az ízletes összetevő belesül a tésztába.

    Lépés 9
    Amerikai palacsinta

    A palacsintákat közepes lángon készítsd, amikor apró buborékok jelennek meg a felszínén, fordítsd meg és újabb kb. 2 perc alatt süsd be a másik oldalát is.

    Lépés 10
    Amerikai palacsinta

    Ebben az esetben (ha tettél hozzá csokit, vagy áonyát) a palacsinta elkészültével tisztítsd meg a serpenyőt egy papírtörlővel az újabb használat előtt.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük