- 2021.07.24.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Amerikai ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés15 perc
- Adag12
- Megtekintés1 469
Az amerikai palacsinta, amely hot cakes néven is ismert, már egész Európa-szerte elterjedt és népszerű finomság. Az amerikai filmekben gyakran találkozhatsz ezzel a pufi palacsintával, melyet reggelire szokás fogyasztani. A hollywoodi filmek tökéletesen megrendezett családi jelenetei egy gazdag reggelit mutatnak be, ahol nem hiányozhatnak olyan kísérő opciók, mint frissen facsart gyümölcslevek, kávé, juharszirup, sült tojás vagy szalonna.
Ez a recept a népszerűségét, az egyszerűségének köszönheti. Mindössze néhány lépés és hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.
Az amerikai palacsinták kisebbek (kb.10 cm átmérőjűek) és vastagabbak az Európában eredetileg elterjedt rokonánál.
Az Egyesült Államokban oly népszerű ez a palacsinta, hogy saját nemzeti napja is van. Ez a dátum a Húsvéti ünnepekhez kapcsolódó Húshagyó Kedd. Ezen a napon a keresztény családoknál hagyományosan palacsintát reggeliznek.
Tippek az amerikai palacsintához:
Izgalmasabbá tehető az amerikai palacsinta íze és megjelenése, ha sütéskor a masszát tovább gazdagítod. Meghintheted pl. jó minőségű csokoládé darabkákkal, áfonyával vagy olajos magvakkal. Ebben az esetben, miután megsültek a palacsinták, egy papírtörlő segítségével töröld ki a maszatos serpenyőt az újabb használat előtt.
További desszert öteletekért kattints IDE.
Amerikai palacsinta recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Egy nagy tálban keverd habosra az egész tojásokat a barnacukorral. Gépi habverővel könnyedén elérheted a kívánt hatást, ami azért lényeges, mert a tészta ettől lesz igazán könnyű és levegős.
Ezt követően add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Keverd el egyenletesen.
Egy másik tálban keverd össze a száraz alapanyagokat. Vagyis a liszthez add hozzá a sütőport és a sót.
Majd szitáld a lisztet a kikevert nedves hozzávalókhoz.
Egy habverő segítségével dolgozd csomómentesre a masszát.
Forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd olvassz fel benne egy kevés vajat
Merj hozzá egy merőkanál palacsinta tésztát. Ez a palacsinta típus kb. 10-12 cm átmérőjű, ha normál méretű palacsintasütővel dolgozol akkor elég ha a közepén sütsz egyet anélkül, hogy kitöltené a teljes formát.
Ha szeretnéd, sütéskor tehetsz a masszához csoki-chipset vagy áfonyát, így ez az ízletes összetevő belesül a tésztába.
A palacsintákat közepes lángon készítsd, amikor apró buborékok jelennek meg a felszínén, fordítsd meg és újabb kb. 2 perc alatt süsd be a másik oldalát is.
Ebben az esetben (ha tettél hozzá csokit, vagy áonyát) a palacsinta elkészültével tisztítsd meg a serpenyőt egy papírtörlővel az újabb használat előtt.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Amerikai palacsinta
Hozzávalók
Follow The Directions
Egy nagy tálban keverd habosra az egész tojásokat a barnacukorral. Gépi habverővel könnyedén elérheted a kívánt hatást, ami azért lényeges, mert a tészta ettől lesz igazán könnyű és levegős.
Ezt követően add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Keverd el egyenletesen.
Egy másik tálban keverd össze a száraz alapanyagokat. Vagyis a liszthez add hozzá a sütőport és a sót.
Majd szitáld a lisztet a kikevert nedves hozzávalókhoz.
Egy habverő segítségével dolgozd csomómentesre a masszát.
Forrósítsd fel a palacsintasütőt, majd olvassz fel benne egy kevés vajat
Merj hozzá egy merőkanál palacsinta tésztát. Ez a palacsinta típus kb. 10-12 cm átmérőjű, ha normál méretű palacsintasütővel dolgozol akkor elég ha a közepén sütsz egyet anélkül, hogy kitöltené a teljes formát.
Ha szeretnéd, sütéskor tehetsz a masszához csoki-chipset vagy áfonyát, így ez az ízletes összetevő belesül a tésztába.
A palacsintákat közepes lángon készítsd, amikor apró buborékok jelennek meg a felszínén, fordítsd meg és újabb kb. 2 perc alatt süsd be a másik oldalát is.
Ebben az esetben (ha tettél hozzá csokit, vagy áonyát) a palacsinta elkészültével tisztítsd meg a serpenyőt egy papírtörlővel az újabb használat előtt.
Szólj hozzá!