Csokis sajttorta sütés nélkül – Párizsi krémből elkészítve

Csokis sajttorta
  • Előkészítés
    40 perc
  • Sütés/főzés
    2 óra (hűtés)
  • Adag
    8
  • Megtekintés
    1 963

Régóta szerettem volna olyan csokis sajttorta finomságot készíteni, amelyet nem kell sütni. Egyszerűen elkészíthető, nagyon csokis és könnyű benne a csokikrém. A torta elkészítését a tiramisu egyszerűsége és nagyszerűsége ihlette.

A tortakrém alapját a párizsi krém adja. Ebben a receptben nem tértem ki külön a párizsi krém elkészítésére, mert erről már készítettünk bejegyzést és videót. IDE kattintva megtalálod a részletes párizsi krém készítésének leírását, képekkel, videóval mellékelve.

Tippek, megjegyzések a csokis sajttorta recepthez:

  1. A babapiskóta mártogatásához használt víz tovább ízesíthető narancslével vagy likőrrel, de a mokka ízvilága is remekül illik hozzá. Természetesen a víz helyettesíthető tejjel is, azonban ebben az esetben rövidebb ideig tárolható a süti (de lehet erre amúgy sem lesz szükség, mert annyira finom, hogy pikk-pakk elfogy az egész 😅). A cukrászok az eltarthatóság szempontjából a cukros vizet részesítik előnyben.

  2. Ha a kávés ízvilág felé vinnéd a dolgot, akkor a vizet egyszerűen cseréld le hosszúkávéra. Turbozhatod hozzáadott vanília- vagy narancsaromával, vagy akár fahéjjal is. Rakhatsz a rétegek közé olajos magokat. Leginkább a darabolt mogyoró, szeletelt mandula vagy kókusz illik hozzá.

  3. Ne zavarodj bele a mennyiségekbe! Csak azt akarom mondani, hogy a fent megadott linken megtalálod a párizsi krém pontos leírását, de figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert így kapsz elegendő csokikrémet a torta elkészítéséhez.

  4. A receptben megadott hozzávaló mennyiségek, egy 26 cm-es tortaformához kb. 8 személyre elegendők.

Csokis sajttorta sütés nélkül videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Megjegyzés a recepthez. Csalóka lehet az elkészítési ideje ennek a receptnek. Igazából az elökészítéshez szükséges idö kb. 40 perc. Ebben benne van a csokikrémhez szükséges elökészítési idö is. Sajnos elég sok idö megy el a hütéssel. Amikor kihült a csokikrém (kb. 20 perc), akkor tudunk elkezdeni vele dolgozni és amikor kesz az összeállított csokitorta, akkor minimum 2 órát szánjuk a hütésére, mert ekkor tudnak igazán az ízek, összetevők összeérni.

    Lépés 1
    Csokis sajttorta

    Forrald fel a vizet a cukorral és hagyd kihűlni.

    Lépés 2
    Csokis sajttorta

    Lépés 3
    Párizsi krém

    Készítsd el a csokikrémet. A fent megadott linken megtalálod a pontos leírást. Figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert így kapsz elegendő csokikrémet a torta elkészítéséhez.

    Lépés 4
    Párizsi krém készítése

    Az elkészített és lehűlt csokikrémet tedd egy keverőtálba és egy habverő segítségével habosítsd fel.

    Lépés 5
    Csokis sajttorta

    A sajtkrémet tedd egy tálba és keverd krémesre.

    Lépés 6
    Csokis sajttorta

    A felvert csokikrémhez add hozzá a kikevert sajtkrémet, majd dolgozd össze. egy habverő segítségével.

    Lépés 7
    Csokis sajttorta

    A babapiskótát merítsd a cukros vízbe majd fektesd le az első réteg alapját a tortaforma alján.

    Lépés 8
    Csokis sajttorta

    A csokikrém felével terítsd be és dolgozd el egyenletesen a piskóta felszínén.

    Lépés 9
    Csokis sajttorta

    A második réteg áztatott piskótát helyezd a csokis réteg fölé.

    Lépés 10
    Csokis sajttorta

    Ismét csokikrém következik. Kend el a fedő réteget egyenletesen és tedd a hűtőbe min. 2 órára (vagy 40 percre a fagyasztóba). Amikor a torta lehűlt, óvatosan bontsd ki a formából és díszítsd ízlésed szerint

    Lépés 11
    Csokis sajttorta

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük