- 2021.06.16.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés40 perc
- Sütés/főzés2 óra (hűtés)
- Adag8
- Megtekintés1 963
Régóta szerettem volna olyan csokis sajttorta finomságot készíteni, amelyet nem kell sütni. Egyszerűen elkészíthető, nagyon csokis és könnyű benne a csokikrém. A torta elkészítését a tiramisu egyszerűsége és nagyszerűsége ihlette.
A tortakrém alapját a párizsi krém adja. Ebben a receptben nem tértem ki külön a párizsi krém elkészítésére, mert erről már készítettünk bejegyzést és videót. IDE kattintva megtalálod a részletes párizsi krém készítésének leírását, képekkel, videóval mellékelve.
Tippek, megjegyzések a csokis sajttorta recepthez:
A babapiskóta mártogatásához használt víz tovább ízesíthető narancslével vagy likőrrel, de a mokka ízvilága is remekül illik hozzá. Természetesen a víz helyettesíthető tejjel is, azonban ebben az esetben rövidebb ideig tárolható a süti (de lehet erre amúgy sem lesz szükség, mert annyira finom, hogy pikk-pakk elfogy az egész 😅). A cukrászok az eltarthatóság szempontjából a cukros vizet részesítik előnyben.
Ha a kávés ízvilág felé vinnéd a dolgot, akkor a vizet egyszerűen cseréld le hosszúkávéra. Turbozhatod hozzáadott vanília- vagy narancsaromával, vagy akár fahéjjal is. Rakhatsz a rétegek közé olajos magokat. Leginkább a darabolt mogyoró, szeletelt mandula vagy kókusz illik hozzá.
Ne zavarodj bele a mennyiségekbe! Csak azt akarom mondani, hogy a fent megadott linken megtalálod a párizsi krém pontos leírását, de figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert így kapsz elegendő csokikrémet a torta elkészítéséhez.
A receptben megadott hozzávaló mennyiségek, egy 26 cm-es tortaformához kb. 8 személyre elegendők.
Csokis sajttorta sütés nélkül videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Megjegyzés a recepthez. Csalóka lehet az elkészítési ideje ennek a receptnek. Igazából az elökészítéshez szükséges idö kb. 40 perc. Ebben benne van a csokikrémhez szükséges elökészítési idö is. Sajnos elég sok idö megy el a hütéssel. Amikor kihült a csokikrém (kb. 20 perc), akkor tudunk elkezdeni vele dolgozni és amikor kesz az összeállított csokitorta, akkor minimum 2 órát szánjuk a hütésére, mert ekkor tudnak igazán az ízek, összetevők összeérni.
Forrald fel a vizet a cukorral és hagyd kihűlni.
Készítsd el a csokikrémet. A fent megadott linken megtalálod a pontos leírást. Figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert így kapsz elegendő csokikrémet a torta elkészítéséhez.
Az elkészített és lehűlt csokikrémet tedd egy keverőtálba és egy habverő segítségével habosítsd fel.
A sajtkrémet tedd egy tálba és keverd krémesre.
A felvert csokikrémhez add hozzá a kikevert sajtkrémet, majd dolgozd össze. egy habverő segítségével.
A babapiskótát merítsd a cukros vízbe majd fektesd le az első réteg alapját a tortaforma alján.
A csokikrém felével terítsd be és dolgozd el egyenletesen a piskóta felszínén.
A második réteg áztatott piskótát helyezd a csokis réteg fölé.
Ismét csokikrém következik. Kend el a fedő réteget egyenletesen és tedd a hűtőbe min. 2 órára (vagy 40 percre a fagyasztóba). Amikor a torta lehűlt, óvatosan bontsd ki a formából és díszítsd ízlésed szerint
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Csokis sajttorta sütés nélkül – Párizsi krémből elkészítve
Hozzávalók
Follow The Directions
Megjegyzés a recepthez. Csalóka lehet az elkészítési ideje ennek a receptnek. Igazából az elökészítéshez szükséges idö kb. 40 perc. Ebben benne van a csokikrémhez szükséges elökészítési idö is. Sajnos elég sok idö megy el a hütéssel. Amikor kihült a csokikrém (kb. 20 perc), akkor tudunk elkezdeni vele dolgozni és amikor kesz az összeállított csokitorta, akkor minimum 2 órát szánjuk a hütésére, mert ekkor tudnak igazán az ízek, összetevők összeérni.
Forrald fel a vizet a cukorral és hagyd kihűlni.
Készítsd el a csokikrémet. A fent megadott linken megtalálod a pontos leírást. Figyelj rá, hogy az ebben megadott mennyiségekkel csináld, mert így kapsz elegendő csokikrémet a torta elkészítéséhez.
Az elkészített és lehűlt csokikrémet tedd egy keverőtálba és egy habverő segítségével habosítsd fel.
A sajtkrémet tedd egy tálba és keverd krémesre.
A felvert csokikrémhez add hozzá a kikevert sajtkrémet, majd dolgozd össze. egy habverő segítségével.
A babapiskótát merítsd a cukros vízbe majd fektesd le az első réteg alapját a tortaforma alján.
A csokikrém felével terítsd be és dolgozd el egyenletesen a piskóta felszínén.
A második réteg áztatott piskótát helyezd a csokis réteg fölé.
Ismét csokikrém következik. Kend el a fedő réteget egyenletesen és tedd a hűtőbe min. 2 órára (vagy 40 percre a fagyasztóba). Amikor a torta lehűlt, óvatosan bontsd ki a formából és díszítsd ízlésed szerint
Szólj hozzá!