- 2021.04.17.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés5 354
A majonézes tonhalsaláta, mint a legtöbb majonézes saláta, nagyon jó megoldás lehet egy gyorsan összedobható laktató fogásnak. Az elkészült tonhalsalátát tálalhatod egy salátástálban, pirítósra kenve, vagy nagyon klassz pitetésztábából készült formákba töltve is. Bármelyik formát választod, nagyon jól mutat reszelt tojással a tetején. Ahhoz, hogy a reszelt tojás ne csússzon, vagy essen le, kend meg vékonyan majonézzel az elegyengetett saláta tetejét.
Ennél a tonhalsaláta receptnél egy egyszerűsített spanyolos változatot készítettem el. Egy másik alkalommal bemutatom az eredeti spanyol tonhalsaláta receptet is, eredeti nevén “Ensaladilla rusa”. Az eredeti recepthez kicsit több összetevőre van szükség és természetesen friss zöldségekből készül. A spanyolok szinte minden bárjában megtalálható, a mindennapi tapas választékban.
Ha érdekel, hogyan lehet pitetésztából ehető és mutatós formákat készíteni, akkor kattints ide. Itt bemutatjuk a receptet és az elkészítés módját, képekkel, leírással mellékelve. Meglátod, hogy mennyire egyszerűen elkészíthető és mégis nagyon dekoratív falatkákat kapsz.
Majonézes tonhalsaláta recept videóval:
Hozzávalók
Receptleírás
Főzd meg a mirelit zöldségkeveréket forró, sós vízben, majd szűrd le és hagyd kihűlni. Tedd fel főni a tojásokat is hideg vízben, kevés sóval és ecettel. A forrástól számított 10. percnél vedd le a tűzhelyről, és hűtsd le hideg vízzel.
Tedd egy keverőtálba a zöldség alapot, apróra vágott olivabolyót, fűszereket, és a tonhalat.
Nagyobb lyukú reszelön reszeld hozzá a főtt tojásokat.
Add hozzá a majozézt ízlés szerint.
Keverd ki a salátát.
A legjobb hidegen fogyasztani. A salátát tálalhatod egy salátástálban, vagy töltelékként is felhasználhatod, illetve piritóssal is isteni finom. Bármelyik formát használod, nagyon jól mutat reszelt tojással a tetején. Ahhoz, hogy a reszelt tojás megtapadjon, kend meg vékonyan majonézzel az elegyengetett saláta tetejét.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Majonézes tonhalsaláta
Hozzávalók
Follow The Directions
Főzd meg a mirelit zöldségkeveréket forró, sós vízben, majd szűrd le és hagyd kihűlni. Tedd fel főni a tojásokat is hideg vízben, kevés sóval és ecettel. A forrástól számított 10. percnél vedd le a tűzhelyről, és hűtsd le hideg vízzel.
Tedd egy keverőtálba a zöldség alapot, apróra vágott olivabolyót, fűszereket, és a tonhalat.
Nagyobb lyukú reszelön reszeld hozzá a főtt tojásokat.
Add hozzá a majozézt ízlés szerint.
Keverd ki a salátát.
A legjobb hidegen fogyasztani. A salátát tálalhatod egy salátástálban, vagy töltelékként is felhasználhatod, illetve piritóssal is isteni finom. Bármelyik formát használod, nagyon jól mutat reszelt tojással a tetején. Ahhoz, hogy a reszelt tojás megtapadjon, kend meg vékonyan majonézzel az elegyengetett saláta tetejét.
Szólj hozzá!