Velouté mártás

  • Sütés/főzés
    15 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    2 010

Velouté mártás, más néven fehér mártás, vagy bársonyos mártás. Majdnem teljesen megegyezik a Bechamel mártással, azonban a tej helyett csont-, vagy húsalaplevet használunk. Kitűnő alapmártás ami változatosságot jelenthet laktózmentes és/vagy gluténmentes diéta esetén is. A mentes változathoz kattints ide.

Mindamellett, hogy a ez a mártás remek alapmártás, számtalan módón variálható. Egyéb kiegészítökkel, hozzáadott alapanyagokkal, például gombával, sajttal, nagyon finom gombaszósz, sajtszósz készíthetö belőle. Halsültek mellé az alapmártás egy kis fehérborral megbolondítva remekül passzol. De ezenkívül számtalan formában variálható.A velouté mártás alapmártásként nagyon jól felhasználható rakott, vagy csőben sült ételekhez is.

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    Olvaszd fel a vajat egy lábasban

    Lépés 2

    Keverd el benne a lisztet, mintha rántást készítenél. Ajánlott kézi habverővel kevergetni, mert így elkerülhetjük a csomósodást.

    Lépés 3

    Engedd fel az alaplével.

    Lépés 4

    Folyamatos kevergetés mellett, keverd simára.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük