- 2021.04.27.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 5 / 5
- Konyha: Belga ételek
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés35 perc
- Adag5
- Megtekintés25 966
A gofri vagy waffel népszerűsége évtizedek óta töretlen. Nincs ez máshogy nálunk sem 😊. Számtalan recept kering az interneten, ropogós gofri, puha gofri, élesztős gofri, édes gofri és még sorolhatnám. Sok-sok receptet kipróbáltam mire ráakadtam az alapanyagok tökéletes kombinációjára. Nálunk ez a ropogós gofri a család kedvence, kívül ropogós és belül puha. Másnap kissé felmelegítve ugyanolyan finom, mint a frissen készült. Mindenkinek csak ajánlani tudom kipróbálásra.
Tippek a ropogós gofri sütéséhez:
A tojás és sütőpor megemeli, a sütőpor és a tojásfejérje könnyűvé, levegőssé teszi a tésztát, így nem kell csurig tölteni a gofrisütőt masszával. Próbáld a sütöforma közepére helyezni a masszát és ahogy majd lecsukod a sütő tetejét, az majd el fog terülni.
Gofrisütő függő lehet, hogy hány percig kell sütni a tésztát. Ha kisebb teljesítményű kb. 750W-os, akkor hosszabb időre lesz szükség (5-10 perc), míg ha 1000W-os, vagy afölött, akkor 2-6 perc is elég lesz.
Ennél a receptnél nem kell állni hagyni a tésztát sütés elött.
A masszához opcionálisan keverhetsz fűszereket. Én egy kis fahéjjat szórtam a masszába, és isteni lett tőle a gofri íze.
Mivel a recept tartalmaz olajat, így nem lenne szükséges megkenni zsiradékkal a gofrisütőt, de tapasztalatom szerint az első sütés elött a biztonság kedvéért érdemes megkenni a felületeket egy kis vajjal, vagy olajjal. Ha vajat használsz a kenéshez, az tovább növeli a tészta ropogosságát. Utána már a sütések között nem kell kenegetni.
Sütés után érdemes a megsült gofrit egy rácsra kiszedni, így elkerülhetjük, hogy esetleg bevizesedjen a tészta, amellyel elveszítheti a gofri ropogós állagát.
További desszert recept öteletet a Desszertek menüpontban találsz.
Tökéletes ropogós gofri recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Mérd ki és keverd össze egy mély tálban a száraz hozzávalókat, a lisztet, cukrot, sütőport és a csipet sót.
Válaszd szét a tojásfehérjét és sárgáját úgy, hogy 3 fehérjére és 2 sárgájára lesz szükségünk a recepthez.
Egy másik tálba öntsd össze a tejet, olajat és add hozzá a két tojás sárgáját, majd keverd össze.
A 3 tojásfehérjét verd kemény habbá.
A lisztes alaphoz keverd hozzá apránként a nedves hozzávalókat. Egy habverővel dolgozd el csomómentesre. A masszát ízesítheted őrőlt fahéjjal.
Utolsóként a kemény tojáshabot forgasd óvatosan a masszába.
Az előmelegített gofrisütőt vajazd meg kissé egy ecset segítségével, majd süsd ki a gofrikat.
A sütőformát nem szükséges teljesen megtölteni a masszával, ugyanis a tészta tovább terül és a térfogata megnövekszik a sütés során.
A kisült gofrikat helyezd rácsra, hogy ne vizesegjenek be, elvesztve a ropogós állagot.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Szólj hozzá! Válasz megszakítása
Tökéletes ropogós gofri recept
Hozzávalók
Follow The Directions
Mérd ki és keverd össze egy mély tálban a száraz hozzávalókat, a lisztet, cukrot, sütőport és a csipet sót.
Válaszd szét a tojásfehérjét és sárgáját úgy, hogy 3 fehérjére és 2 sárgájára lesz szükségünk a recepthez.
Egy másik tálba öntsd össze a tejet, olajat és add hozzá a két tojás sárgáját, majd keverd össze.
A 3 tojásfehérjét verd kemény habbá.
A lisztes alaphoz keverd hozzá apránként a nedves hozzávalókat. Egy habverővel dolgozd el csomómentesre. A masszát ízesítheted őrőlt fahéjjal.
Utolsóként a kemény tojáshabot forgasd óvatosan a masszába.
Az előmelegített gofrisütőt vajazd meg kissé egy ecset segítségével, majd süsd ki a gofrikat.
A sütőformát nem szükséges teljesen megtölteni a masszával, ugyanis a tészta tovább terül és a térfogata megnövekszik a sütés során.
A kisült gofrikat helyezd rácsra, hogy ne vizesegjenek be, elvesztve a ropogós állagot.
Recipe Reviews