Tökéletes ropogós gofri recept

Ropogós gofri recept
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    35 perc
  • Adag
    5
  • Megtekintés
    25 696

A gofri vagy waffel népszerűsége évtizedek óta töretlen. Nincs ez máshogy nálunk sem 😊. Számtalan recept kering az interneten, ropogós gofri, puha gofri, élesztős gofri, édes gofri és még sorolhatnám. Sok-sok receptet kipróbáltam mire ráakadtam az alapanyagok tökéletes kombinációjára. Nálunk ez a ropogós gofri a család kedvence, kívül ropogós és belül puha. Másnap kissé felmelegítve ugyanolyan finom, mint a frissen készült. Mindenkinek csak ajánlani tudom kipróbálásra.

Tippek a ropogós gofri sütéséhez:

  1. A tojás és sütőpor megemeli, a sütőpor és a tojásfejérje könnyűvé, levegőssé teszi a tésztát, így nem kell csurig tölteni a gofrisütőt masszával. Próbáld a sütöforma közepére helyezni a masszát és ahogy majd lecsukod a sütő tetejét, az majd el fog terülni.

  2. Gofrisütő függő lehet, hogy hány percig kell sütni a tésztát. Ha kisebb teljesítményű kb. 750W-os, akkor hosszabb időre lesz szükség (5-10 perc), míg ha 1000W-os, vagy afölött, akkor 2-6 perc is elég lesz.

  3. Ennél a receptnél nem kell állni hagyni a tésztát sütés elött.

  4. A masszához opcionálisan keverhetsz fűszereket. Én egy kis fahéjjat szórtam a masszába, és isteni lett tőle a gofri íze.

  5. Mivel a recept tartalmaz olajat, így nem lenne szükséges megkenni zsiradékkal a gofrisütőt, de tapasztalatom szerint az első sütés elött a biztonság kedvéért érdemes megkenni a felületeket egy kis vajjal, vagy olajjal. Ha vajat használsz a kenéshez, az tovább növeli a tészta ropogosságát. Utána már a sütések között nem kell kenegetni.

  6. Sütés után érdemes a megsült gofrit egy rácsra kiszedni, így elkerülhetjük, hogy esetleg bevizesedjen a tészta, amellyel elveszítheti a gofri ropogós állagát.

További desszert recept öteletet a Desszertek menüpontban találsz.

Tökéletes ropogós gofri recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    ropogós gofri recept

    Mérd ki és keverd össze egy mély tálban a száraz hozzávalókat, a lisztet, cukrot, sütőport és a csipet sót.

    Lépés 2
    ropogós gofri recept

    Válaszd szét a tojásfehérjét és sárgáját úgy, hogy 3 fehérjére és 2 sárgájára lesz szükségünk a recepthez.

    Lépés 3
    Ropogós gofri recept

    Egy másik tálba öntsd össze a tejet, olajat és add hozzá a két tojás sárgáját, majd keverd össze.

    Lépés 4
    Ropogós gofri recepr

    A 3 tojásfehérjét verd kemény habbá.

    Lépés 5
    Ropogós gofri recept

    A lisztes alaphoz keverd hozzá apránként a nedves hozzávalókat. Egy habverővel dolgozd el csomómentesre. A masszát ízesítheted őrőlt fahéjjal.

    Lépés 6
    Ropogós gofri recept

    Utolsóként a kemény tojáshabot forgasd óvatosan a masszába.

    Lépés 7
    Ropogós gofri recept

    Az előmelegített gofrisütőt vajazd meg kissé egy ecset segítségével, majd süsd ki a gofrikat.

    Lépés 8
    Ropogós gofri recept

    A sütőformát nem szükséges teljesen megtölteni a masszával, ugyanis a tészta tovább terül és a térfogata megnövekszik a sütés során.

    Lépés 9
    Ropogós gofri recept

    A kisült gofrikat helyezd rácsra, hogy ne vizesegjenek be, elvesztve a ropogós állagot.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Recipe Reviews

    Avarage Rating:
    • 5 / 5
    Total Reviews:( 1 )
    • Mazsó

      Szia! Én is kipróbáltam és tényleg ropogós lett. Már túl vagyok nagyon sok gofri recept próbán, de eddig ez volt az elsö, amivel tényleg ropogósra sikerült. Ráadásul az íze is finom. Söt ami maradt, másnap visszatettem a gofrisütöbe átmelegíteni és olyan volt mintha friss lenne. Nagyon köszi a receptet és a megosztást!

      • Niki

        Szia Mazsó! Örülök, hogy Neked is bevált 🙂
        Köszönjük a visszajelzést!

      • Kolya Beata

        Szia!

        Még nem próbáltam, de az egy evőkanál sütőpor annyira lutri. Kinek mekkora az evőkanala, lehet rajta laposan vagy púposan megpakolva. Grammban nem lehetne megadni? Mindenképp ki fogom próbálni, mert egy ideje keresem a ropogós tésztát.

        • Niki

          Szia Bea!

          Az 1 evőkanál sütőpor 2 g sütőpornak felel meg.

      Szólj hozzá!

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük