Citromos-kakukkfüves sült csirkecomb

Citromos-kakukkfüves sült csirkecomb
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    60 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    1 873

Dobd fel a sült csirkecomb eredetiségét a kakukkfű, citrom és a fokhagyma napsütést idéző ízvilágával! A kívül ropogós, belül puhára sütött csirkecomb, tökéletes vacsora lehet a sietős hétköznapokon, amikor nem akarsz sokat pecsmegelni a konyhában.

A hozzávalók, mint a citrom és a kakukkfű, jól ismert immunerősítő tulajdonsággal bírnak. A csirkéhez adva pillanatok alatt egy tápláló, zsírszegény és egészséges étel varázsolható az asztalra. Ezt a receptet elkészítheted egész csirkéből vagy annak bármely részéből.

Milyen köretet válasszak a sült csirkecomb mellé?

A sült csirkecombok mellé nagyon egyszerű köretet választani. Mondhatnánk, hogy kb minden illik hozzá. A salátáktól a rizsen keresztül a krumpliféleségekig, stb… Viszont én azt mondom, hogy ha időt szeretnél spórolni és egy különleges sült krumplit választanál mellé, akkor a spirál krumpli vagy a hasselback sült krumpli remek választás lehet. Egyidőben elkészítheted a sütőben a csirkecombok sütésével.

Hogyan süssük együtt a sült csirkecombot a sült krumplival?

  1. A csirkecombok készre sütéséhez valamennyivel több időre van szükség, mint a spiral, vagy hasselback sült krumplihoz, ezért az alufóliával letakart csirkecombokat, kb. 15 perccel előbb tegyük az előmelegített sütőbe, így egyidőben fognak elkészülni.

  2. A sütőben lehetőleg úgy helyezzük el a csirkés és krumplis tepsit/tálcát, hogy legyen minimum 1 szint kihagyás. Én a krumplikat a legalsó szintre szoktam helyezni, a csirkét pedig a középsőre. Nekem ez vált be.

  3. Együtt sütésnél a beállított ideális hőfok a 185-190 Cº.

  4. Sütő milyenség függő lehet, hogy mennyire süt egyenletesen a sütő. Erre érdemes odafigyelni és ha szükséges, ennek megfelelően változtatni a tepsik elhelyezésének szintjeit.

Más módon és más ízesítéssel is elkészítheted a pipicombokat, pl. a Narancsos-szójás sült csirkecomb sütőben is nagyon jó választás ❤️.

További egytálétel receptekhez kattints ide.

És ha már maradunk a gyors recepteknél, és szeretnél egy kis desszertet a pipi után, akkor a chia pudingot merem ajánlani. Amíg sül a hús, addig ázhat a chiamag a tejben (ennek elég kb. 40 perc) és puding tényleg csak pár perc alatt összedobható. Chia puding recept öteleteket itt találsz.

Citromos-kakukkfüves sült csirkecomb videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Citromos kakukkfuves sult csirkecomb3

    Tedd egy tűzálló tálba a csirkecombokat.

    Lépés 2
    citromos kakukkfuves sult csirkecomb4

    Szedd gerezdekre a fokhagymát, törd meg őket a kés lapjával, és rakd a csirke mellé a tűzálló tálba, majd facsard a citromok levét a húsra.

    Lépés 3
    citromos kakukkfuves sult csirkecomb5

    Karikázz fel egy egész citromot és a szeleteket tedd a csirke mellé.

    Lépés 4
    citromos kakukkfuves sult csirkecomb6

    Sózd, borsozd ízlésed szerint, adj hozzá 4-5 ág friss kakukkfüvet és locsold meg olivaolajjal.

    Lépés 5
    citromos kakukkfuves sult csirkecomb7

    A csirkecombokat alufóliával letakarva előmelegített sütőben a 180 Cº-on 40 percig sütjük.

    Lépés 6
    Citromos kakukkfuves sult csirkecomb10

    Ezt követően távolítsd el az alufóliát és 200 Cº-on további 20 perc alatt süsd ropogósra a csirkecombokat.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük