- 2021.01.30.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű

- ElÅ‘készÃtés25 perc
- Sütés/főzés25 perc
- Adag2
- Megtekintés841
A narancsos-szójás sült csirkecomb egy könnyen elkészÃthetÅ‘ recept. Egészséges, tápláló és nagyon finom. Köretnek leginkább rizst, vagy quinoat ajánlanék hozzá, amit elkészÃthetsz mialatt sülnek a csirkecombok a sütÅ‘ben. Néha nem árt változatosságot vinni a hétköznapi étkezésbe és ráadásul nem vesz el több idÅ‘t a megszokottnál. Az Ãzek ezen kombinációjával az ázsiai konyha Ãzvilágára emlékeztetÅ‘ finomságot varázsolhatsz az asztalra, amivel biztos sikert aratsz 😉.
Narancsos-szójás sült csirkecomb recept videó:
Hozzávalók
ReceptleÃrás

Egy serpenyÅ‘ben olÃvaolajon pirÃtsd meg a bÅ‘rös csirkecombok mindkét oldalát.

Majd tedd őket egy hőálló tálba (ami késöbb megy a sütőbe) és tedd félre későbbi felhasználásig.

A mártás elkészÃtéséhez elsÅ‘ lépésben olÃvaolajon pirÃtsd üvegesre a finomra vágott hagymát.

A hagymához öntsd hozzá a szójaszósz, majd a mézet, a cukrot és a narancslevet. Fűszerezd sóval, borssal és a reszelt narancshéjjal. Ezt követÅ‘en forrald össze az Ãzeket.

Egy tálkában keverj ki csomómentesre 2 kk étkezési keményÃtÅ‘t kevés vÃzzel (1-2 evÅ‘kanál), majd óvatosan adagold a forrásban lévÅ‘ mártáshoz. Folyamatos kevergetés mellett kb.3 perc alatt besűrÃted a mártást.

Az elkészült mártást öntsd rá a csirkecombokra.

Tedd a 185 Cº-ra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be és süsd készre 25 perc alatt. A sütés folyamán érdemes meglocsolni néhányszor a húst a mártással, megakadályozza, hogy a sült kiszáradjon. Én rizzsel tálaltam fel, de a quinoa is jól illik hozzá.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Narancsos-szójás sült csirkecomb sütőben
Hozzávalók
Follow The Directions

Egy serpenyÅ‘ben olÃvaolajon pirÃtsd meg a bÅ‘rös csirkecombok mindkét oldalát.

Majd tedd őket egy hőálló tálba (ami késöbb megy a sütőbe) és tedd félre későbbi felhasználásig.

A mártás elkészÃtéséhez elsÅ‘ lépésben olÃvaolajon pirÃtsd üvegesre a finomra vágott hagymát.

A hagymához öntsd hozzá a szójaszósz, majd a mézet, a cukrot és a narancslevet. Fűszerezd sóval, borssal és a reszelt narancshéjjal. Ezt követÅ‘en forrald össze az Ãzeket.

Egy tálkában keverj ki csomómentesre 2 kk étkezési keményÃtÅ‘t kevés vÃzzel (1-2 evÅ‘kanál), majd óvatosan adagold a forrásban lévÅ‘ mártáshoz. Folyamatos kevergetés mellett kb.3 perc alatt besűrÃted a mártást.

Az elkészült mártást öntsd rá a csirkecombokra.

Tedd a 185 Cº-ra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be és süsd készre 25 perc alatt. A sütés folyamán érdemes meglocsolni néhányszor a húst a mártással, megakadályozza, hogy a sült kiszáradjon. Én rizzsel tálaltam fel, de a quinoa is jól illik hozzá.
Szólj hozzá!