Egészségtál logo

Narancsos-szójás sült csirkecomb sütőben

narancsos szojas sult csirkecomb
  • Előkészítés
    25 perc
  • Sütés/főzés
    25 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    532

A narancsos-szójás sült csirkecomb egy könnyen elkészíthető recept. Egészséges, tápláló és nagyon finom. Köretnek leginkább rizst, vagy quinoat ajánlanék hozzá, amit elkészíthetsz mialatt sülnek a csirkecombok a sütőben. Néha nem árt változatosságot vinni a hétköznapi étkezésbe és ráadásul nem vesz el több időt a megszokottnál. Az ízek ezen kombinációjával az ázsiai konyha ízvilágára emlékeztető finomságot varázsolhatsz az asztalra, amivel biztos sikert aratsz 😉.

Narancsos-szójás sült csirkecomb recept videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    narancsos szojas sult csirkecomb

    Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a bőrös csirkecombok mindkét oldalát.

    Lépés 2
    narancsos szojas sult csirkecomb10

    Majd tedd őket egy hőálló tálba (ami késöbb megy a sütőbe) és tedd félre későbbi felhasználásig.

    Lépés 3
    narancsos szojas sult csirkecomb11

    A mártás elkészítéséhez első lépésben olívaolajon pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát.

    Lépés 4

    A hagymához öntsd hozzá a szójaszósz, majd a mézet, a cukrot és a narancslevet. Fűszerezd sóval, borssal és a reszelt narancshéjjal. Ezt követően forrald össze az ízeket.

    Lépés 5
    narancsos szojas sult csirkecomb17

    Egy tálkában keverj ki csomómentesre 2 kk étkezési keményítőt kevés vízzel (1-2 evőkanál), majd óvatosan adagold a forrásban lévő mártáshoz. Folyamatos kevergetés mellett kb.3 perc alatt besűríted a mártást.

    Lépés 6
    narancsos szojas sult csirkecomb19

    Az elkészült mártást öntsd rá a csirkecombokra.

    Lépés 7

    Tedd a 185 Cº-ra előmelegített sütőbe és süsd készre 25 perc alatt. A sütés folyamán érdemes meglocsolni néhányszor a húst a mártással, megakadályozza, hogy a sült kiszáradjon. Én rizzsel tálaltam fel, de a quinoa is jól illik hozzá.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük