- 2021.01.30.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés25 perc
- Sütés/főzés25 perc
- Adag2
- Megtekintés1 430
A narancsos-szójás sült csirkecomb egy könnyen elkészíthető recept. Egészséges, tápláló és nagyon finom. Köretnek leginkább rizst, vagy quinoat ajánlanék hozzá, amit elkészíthetsz mialatt sülnek a csirkecombok a sütőben. Néha nem árt változatosságot vinni a hétköznapi étkezésbe és ráadásul nem vesz el több időt a megszokottnál. Az ízek ezen kombinációjával az ázsiai konyha ízvilágára emlékeztető finomságot varázsolhatsz az asztalra, amivel biztos sikert aratsz 😉.
Narancsos-szójás sült csirkecomb recept videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a bőrös csirkecombok mindkét oldalát.
Majd tedd őket egy hőálló tálba (ami késöbb megy a sütőbe) és tedd félre későbbi felhasználásig.
A mártás elkészítéséhez első lépésben olívaolajon pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát.
A hagymához öntsd hozzá a szójaszósz, majd a mézet, a cukrot és a narancslevet. Fűszerezd sóval, borssal és a reszelt narancshéjjal. Ezt követően forrald össze az ízeket.
Egy tálkában keverj ki csomómentesre 2 kk étkezési keményítőt kevés vízzel (1-2 evőkanál), majd óvatosan adagold a forrásban lévő mártáshoz. Folyamatos kevergetés mellett kb.3 perc alatt besűríted a mártást.
Az elkészült mártást öntsd rá a csirkecombokra.
Tedd a 185 Cº-ra előmelegített sütőbe és süsd készre 25 perc alatt. A sütés folyamán érdemes meglocsolni néhányszor a húst a mártással, megakadályozza, hogy a sült kiszáradjon. Én rizzsel tálaltam fel, de a quinoa is jól illik hozzá.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Narancsos-szójás sült csirkecomb sütőben
Hozzávalók
Follow The Directions
Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a bőrös csirkecombok mindkét oldalát.
Majd tedd őket egy hőálló tálba (ami késöbb megy a sütőbe) és tedd félre későbbi felhasználásig.
A mártás elkészítéséhez első lépésben olívaolajon pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát.
A hagymához öntsd hozzá a szójaszósz, majd a mézet, a cukrot és a narancslevet. Fűszerezd sóval, borssal és a reszelt narancshéjjal. Ezt követően forrald össze az ízeket.
Egy tálkában keverj ki csomómentesre 2 kk étkezési keményítőt kevés vízzel (1-2 evőkanál), majd óvatosan adagold a forrásban lévő mártáshoz. Folyamatos kevergetés mellett kb.3 perc alatt besűríted a mártást.
Az elkészült mártást öntsd rá a csirkecombokra.
Tedd a 185 Cº-ra előmelegített sütőbe és süsd készre 25 perc alatt. A sütés folyamán érdemes meglocsolni néhányszor a húst a mártással, megakadályozza, hogy a sült kiszáradjon. Én rizzsel tálaltam fel, de a quinoa is jól illik hozzá.
Szólj hozzá!