Almás céklasaláta

ceklasalata1
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    0 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    1 350

A céklasaláta remek kiegészítője egy húsmentes böjtnek, amelyet számtalan formában el lehet készíteni. Ahogy a wikipédia is írja, a böjt szinte az összes világvallás szerves részét képezi. A böjti időszak a lelki megtisztulást és a húsvétra való felkészülést szolgálta. Viszont ha nem a vallási mívoltját nézzük, hanem a táplálkozásban rejlő szerepét, akkor a böjt remek mód a szervezetünk méregtelenítésére. A böjt lehet teljes, vagy részleges, attól függően, hogy valaki csak bizonyos fajta ételektől tartózkodik, vagy minden ételtől és italtól.

A cékla igazi vitaminbomba, remek rost és ásványianyag forrás. Alacsony kalória tartalma miatt változatos és ízletes kiegészítője lehet a fogyni vágyok étrendjének is. Csodálatos bíborszínével pedig, akár a legsötétebb téli napokon is üdeséget varázsol az asztalunkra.

Almás céklasaláta videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    ceklasalata3

    Egy salátás tálban keverd ki a joghurtot az apróra vágott kaporral, majd ízesits sóval és borssal.

    Lépés 2
    ceklasalata4

    Vágd kis kockákra a főtt céklát,

    Lépés 3
    ´ceklasalata5

    majd az almát is.

    Lépés 4
    ceklasaláta7

    Keverd össze a feldarabolt céklát és almát a salátaöntettel.

    Lépés 5
    ceklasalata9

    Tálald salátaágyon és a tetejét szórd meg vágott dióval.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük