Ízesített víz készítése házilag

Ízesített víz
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    0 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    2 334

A gyümölccsel és zöldséggel ízesített víz, fantasztikus alternatívát nyit a hidratáltság felé. Nemcsak egészséges, köszönhetően a vitamin és antioxidáns tartalmának, hanem nagyon finom is. Egy kis fantáziával pedig látványos itallá varázsolhatod ezt az egyszerű, frissítő nedűt. Ehhez használhatsz házi készítésű jégkockákat virágokkal, gyümölcsdarabokkal befagyasztva. Divatos és elegáns megjelenést ad, ennek az egyik legegyszerűbben elkészíthető nyári italnak. Gyorsan összeállítható az ízlésed szerinti kombinációban. Lentebb erre mutatunk is néhány tippet neked.

Ez az ital változatossá és kívánatossá teheti a víz ivását azoknak is, akik máskülönben szívesebben fogyasztanak üdítőitalt. Érdemes tudni, hogy ez az ízesített víz nem azonos a boltban kapható legtöbb üdítőitallal, melyek alapját koncentrátumok, cukrozott gyümölcslevek képezik. Az ízesített víz egy természetes és egészséges helyettesítője lehet az cukros üdítőitaloknak.

Ha még dekoratívabbá szeretnéd tenni ezt a különlegességet, akkor használj hozzá színes, ehető növényekből készült jégkockákat, melynek elkészítésének leírását a kreatív jégkocka című bejegyzésünkben elolvashatod.

Tippek ennek a frissítő és természetes nedű (ízesített víz) elkészítéséhez

Ehhez a házilag készített frissítő italhoz az alapanyagokat hideg vízben áztatjuk. Az optimális íz eléréséhez kicsit hosszabb időre van szükség, amelyhez tedd az ízesített vizet hűtőbe min. 4 órára vagy még jobb 1 éjszakára. Néhány alapanyagnál tudsz segíteni, hogy az ízek, olajok jobban kiázzanak a vízben. Például a citrom esetében 1-2 karikát, vagy egy kisebb szeletet megnyomkodhatsz. A mentalevélnél és rozmaringnál, miután a kancsóba helyezted, egy fakanál végével törd kissé össze a leveleket.

Lehetőleg ásványvízzel töltsd meg a kancsót. A vizet ízesítheted zöldségekkel és friss/mirelit, gyümölccsel is. Használj fűszernövényeket és ehető virágokat az ízhatás és a látvány növelésére! Ajánlott fűszernövények: menta, gyömbér, bazsalikom, rozmaring. Természetesen ettől eltérő fűszernövényeket is használhatsz. Mi ezeket próbáltuk és nagyon beváltak.

Használj, megmosott, jó minőségű és egészséges gyümölcsöt és zöldséget. Soha ne használj sérült vagy ütődött alapanyagot. Bátran választhatsz fagyasztott vagy friss gyümölcsöt is.

Ebben a bejegyzésben kétféle ízesítésű frissítő víz ötletet mutatjuk be, videóval kiegészítve. Az egyik egy uborkás, citromos víz mentalevéllel, a másik pedig vörös bogyós víz rozmaringgal ízesítve. Az édes ízek kedvelőinek inkább a vörös bogyós rozmaringos vizet ajánlom.

Mindkét esetben ugyanaz az elkészítési mód. Az alapanyagokat tegyük egy kancsóba, öntsük fel 1 liter hideg ásványvízzel és tegyük hűtőszekrénybe minimum 4 órára.

Próbáld ki te is!

Ízesített víz készítése házilag természetes alapanyagokból videó:

Hozzávalók

UBORKÁS, CITROMOS VÍZ MENTALEVÉLLEL ÍZESÍTVE

VÖRÖS BOGYÓS VÍZ ROZMARINGGAL ÍZESÍTVE

    Receptleírás

    Lépés 1
    Ízesített víz

    Az uborkás citromos, mentaleveles frissítő víz elkészítéséhez tedd egy kancsóba a karikára vágott uborkát, az ízlés szerint felszeletelt vagy darabolt citromot és ízlés szerinti mennyiségben a mentalevelet.

    Lépés 2
    Ízesített víz

    Tölts fel a kancsót 1 liter vízzel és tedd a hűtőbe minimum 4 órára vagy 1 éjszakára.

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük